خرید تور نوروزی

انتقاد انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دامغان به امام جمعه

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دامغان در نامه‌ای رسمی به حجت الاسلام حسینیان امام جمعه‌ی شهرستان دامغان درباره‌ی اظهارات وی در تریبون نماز جمعه درباره‌ی دانشگاه و حجاب دانشجویان انتقاد کرد.

به گزارش انصاف نیوز متن کامل این نامه در پی می‌آید:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

جناب آقای حجت الاسلام  والمسلمین حسینیان

امام جمعه محترم شهرستان دامغان؛

با سلام و احترام فراوان

پیرو سخنان جنابعالی در خصوص دانشگاه در خطبه‌ی نماز جمعه نکاتی چند را به محضرتان عرض می‌کنیم. آن چنان که آشکار است تهدید، ارعاب، اخاذی و تعرض به دانشجویان در شهر دامغان در کنار کمبودها  و تنگناهای رفاهی و آموزشی کافی نبوده و این بار نمایندگان و مسوولینی چون شما که یقیناً به تمام حقیقت آگاه نیستید، دانشجویان را  بی عفت خوانده و سخنان و مخابره عده‌ای انحصار طلب را مبنای شناخت خود قرار داده‌اید، آن هم سخنانی که از اساس بر کذب و مبالغه بنا شده‌اند. به یقین حاصل این رویکرد جز بنای شالوده تهدید و ارتکاب تعرض بیش از پیش به دانشجویان نخواهد بود.

علی ایحال با وجود آنکه در سخنان خود صراحتاً از دانشگاه ما اسمی نبرده‌اید، لازم می‌دانیم تا در شرایط حباب آلود کنونی و سکوت مسوولین دانشگاه، به عنوان بزرگترین تشکل دانشجوییِ بزرگترین دانشگاه شهر از هویت و استقلال دانشگاه دفاع نموده و بر اساس فرموده شهید بهشتی که فرمودند: «دانشجو موذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا می شود»، نقصان مواضع اعلام شده در این خصوص را متذکر شویم و برای رسیدن به شناختی کامل و گشایشی مستدام از جهت حفظ کرامت دانشجویان اعلام آمادگی کنیم؛ از این رو جنابعالی را به شنیدن دغدغه‌ی دانشجویان دعوت می‌کنیم:

دانشگاه جایگاه تنوع عقاید و تفاوت‌های فرهنگی در محیطی علمی است. تفاوت‌هایی که درون دانشگاه در سایه‌ی احترام به قوانین، حقوق دیگران و اندیشه‌های مختلف رنگ و بوی حرکت به سمت رشد و تعالی جامعه را به خود می‌گیرد و دانشگاه را به محل پرورش نخبگانی تبدیل می‌کند که توان حل بسیاری از مشکلات جامعه را دارند. پس وجود دانشگاه در هر شهری پلی به سوی پیشرفت و شکوفایی آن محسوب می‌شود که شهر دامغان نیز از این قاعده مستثنا نیست. با این حال و با اینکه دانشگاه دامغان به همت مردم شهر سال‌ها پیش تاسیس شد و با کمک خیرین دلسوز راه توسعه را طی کرد، امروز شاهد آن هستیم که توسط حضرتعالی دانشگاه مکانی خارج از شهر و عامل فساد قلمداد می‌شود.

جناب آقای حسینیان! دانشگاه خارج از شهر نیست، آن را غریبه نپندارید! دانشجویان دانشگاه دامغان شهروندان شهر دامغان محسوب می‌شوند، با جدا کردن آنان از مردم دامغان چه نتیجه‌ای جز اختلاف و نزاع میان شهروندان خواهیم داشت؟ برای دانشجویان پذیرفته شده نیست که شخصی همچون امام جمعه‌ی شهر که می‌بایست خطبه‌هایش وحدت بخش تمامی اقشار جامعه باشد آنان را غریبه خطاب کند. ما ایرانی هستیم؛ برادر و خواهر دینی یکدیگریم و هر تقسیم بندی دیگری را که وحدت جامعه را خدشه کار کند کنار می‌زنیم. از شما تعجب می‌کنیم که با صحبت‌های عده‌ی اندکی که خود را نماینده‌ی دانشجویان معرفی می‌کنند و کلامشان آغشته به تهمت به دیگران است و با مبالغه در مورد اوضاع حجاب دانشجویان سخن می‌گویند اینگونه دانشجویان را بی عفت خطاب کنید و آنان را به ترویج فساد در شهر متهم سازید! همانطور که پیش‌تر بیان شد دانشگاه جایگاه تنوع عقاید و تفاوت‌های فرهنگی است و از صحبت‌های گروهی اندک و خاص نمی‌توان تمام حرف دانشجویان را استنتاج نمود پس آیا زمان آن فرا نرسیده تا بعد از سالها برای یک بار هم که شده به دانشگاه بیایید و خود پای صحبت جوانان دانشجو و مشکلات بی شمار آنها بنشینید؟!

تاکنون به این فکر کرده‌اید که با همکاری دانشگاه، حل چه مشکلاتی از شهر امکان پذیر می‌شود؟ یافتن راهی به صرفه و معقول برای تصفیه‌ی آب شهر، احیا و فعالیت دوباره‌ی شهرک صنعتی دامغان و بسیاری از مشکلات دیگر شهر تنها با همکاری با دانشگاه امکان پذیر خواهد شد. شهر اگر قصد طی کردن راه توسعه را دارد می‌بایست دانشگاه را چنان فرزند خلف خود در آغوش گیرد نه آنکه مانند یک موجود اضافی و یا غریبه با آن برخورد نماید! پیشنهاد ما به شما این است که برای یک بار هم که شده به دانشگاه بیایید و با دغدغه‌های دانشجویان روبرو شوید، ببینید امروز حجاب برای آنها در اولویت مشکلات است یا اوضاع نابسامان اقتصادی و بازار کار! ببینید دانشجویان بدحجابی را عامل فساد می‌دانند یا فقر و فاصله‌ی طبقاتی را!

آقای حسینیان! گرمای خون هزاران شهید خاک این کشور را سوزان کرده تا این ملت در خنکای امنیت به حرکت خود ادامه دهد، شهیدان ما به خاک افتادند و جان دادند تا امنیتی فراهم کنند که دختران این مرز و بوم بتوانند در شهرهایی با فواصل مختلف نسبت به شهر محل سکونت خود به تحصیل بپردازند و راه تاثیرگذاری در این کشور را طی کنند بی آن که کسی متعرض آنان شود. بی تردید هرکدام از ما باید در پیشگاه شهدا پاسخگو باشیم و در مقابل آنان مسئولیم و بی شک نیازی به یادآوری نیست که بیانات شما به عنوان امام جمعه و همچنین نماینده ولی فقیه در شهرستان دامغان تاثیر بسیزایی بر مردم و مسوولین شهر دارد و متعاقباً سنگینی مسوولیت شما به واسطه‌ی این تاثیرگذاری به مراتب بیشتر خواهد بود. پس چه بهتر است همه‌ی ما ناظر بر گفتار و کردار خود باشیم تا مبادا امنیتی که به بهای سنگین خون جوانان این کشور به دست آمده را به خطر بیندازیم. با این اوصاف دعوت شما از مردم به منظور امر به معروف و نهی از منکر بدون تبیین موازین و حدود و مصادیق آن، می‌تواند پیامدهایی مصیبت‌بارتر از هر آفت دیگری در جامعه به همراه داشته باشد و چه بسا درخت امنیتی که خون هزاران شهید بهای آن بوده را به سمت خشکانیده شدن از ریشه ببرد.

همچنین جنابعالی در بخش دیگری از سخنان خود دانشگاه را تهدید به اقدامات «آتش به اختیار» کردید که این بیان ابهام و پرسش هایی را در ذهن به وجود می‌آورد. نخست اینکه آیا با این سخن قرار است هرکس محتسب دین شده آنطور که خودش صلاح می‌داند و بی توجه به قانون و با آنچه عرف او «بدحجابی» می‌داند برخورد کند و با ایجاد رعب و وحشت امنیت شهر را برهم زند؟ مگر نه آنکه رهبر معظم انقلاب فرمودند: «آتش به اختیار به معنای «کار فرهنگیِ خودجوش و تمیز» است و به معنای بی قانونی و فحاشی و طلبکار کردن مدعیان پوچ اندیش و مدیون کردن جریان انقلابی کشور نیست.»؟ اما اگر «آتش به اختیاری» موجود در سخنان شما همان تعریف رهبری است پس چرا در قالب هشدار بیان شده است؟ و یا به بیان ساده‌تر کار تمیز فرهنگی را با پوشش تهدید عرضه نمی کنند. تمام این صحبت‌ها زمانی رخ می‌دهد که سخنان حضرتعالی بر یک نوع حجاب متمرکز شده و جای خالی صحبت از انواع حجاب در تریبون نماز جمعه به شدت احساس می‌شود که یکی از آنها «حجاب چشم» یا «حجاب نگاه» است که تاکید بر آن در قرآن کریم بسیار ویژه بوده است و نمی‌توان از آن چشم پوشید. اما خلاصه‌ی سخن ما این است که لازمه‌ی فراگیری حجاب و یا هر مساله‌ی فرهنگی دیگری در جامعه به هیچ وجه اجبار و استفاده از روش مغلوبِ تهدید و تهاجم نخواهد بود و بستر سازی عمیق فرهنگی و تبیین ارزش ها با معیار ها و شرایط کنونی جامعه و همت مسوولان و نخبگان را لازم دارد.

و اما ختم کلام؛

نباید فراموش کنیم که بر اساس آئین نامه‌ها و قوانین متعدد مصوب توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه نهادی مستقل است و هیچ شخص یا نهاد بیرونی حق دخالت در امور آن را ندارد. بنابراین هر کنش ساختارشکنانه از طرف جنابعالی به عنوان امام جمعه‌ی شهر چراغ مثبتی است به دروازه‌ی دخالت‌ها و سنگ اندازی‌های ارگان‌های دیگر. پس از شما تقاضا داریم تا اجازه ندهید که صحبت‌هایتان باعث دست اندازی بیش از پیش عده‌ای به حریم مقدس دانشگاه شود.

به امید آنکه تریبون‌های نماز جمعه مکانی برای بیان دغدغه‌های همه‌ی اقشار جامعه به خصوص دانشجویان و جوانان باشد و باعث دلگرمی تمام مردم باشد. نه تهدیدها و تهمت‌هایی که عده‌ای از مردم را مطلوب و عده‌ای دیگر را عنصر نامطلوب خطاب می‌کند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا