ده چهره کلیدی انتخاب رییس شورای شهر تهران
سه شنبه ی این هفته انتخاب رییس شورای شهر برای سال دوم برگزار میشود. سال قبل مسجد جامعی با اختلاف یک رای رییس شورای شهر شد و همین اختلاف کم، انتخابات سال جدید را با چالش مواجه کرده است. اما افراد تعیین کننده در انتخابات سه شنبه آینده چه افرادی خواهند بود؟
به گزارش انصاف نیوز، 10 فرد تعیین کننده تر در این انتخابات اینها هستند:
1- دنیامالی
تنها کاندید مشترک اصولگرایان و اصلاحطلبان که رای خود را برای ریاست شورا به اصلاحطلبان داد و برای شهرداری به اصولگرایان. در این یکسال دنیامالی یک دلخوری نسبت به اصلاحطلبان داشت. بعد از آنکه صلاحیت هادی ساعی و عباس جدیدی برای ریاست در فدراسیونهای تکواندو و کشتی به خاطر عضویت در شورای شهر تهران رد شد و صلاحیت دنیامالی برای فدراسیون قایقرانی تایید شد و اتفاقا رای بالایی هم کسب کرد، با اصرار بعضی اصلاحطلبان شورا از ریاست فدراسیون قایقرانی استعفا داد. شایعه ی کاندیداتوری وی برای ریاست شورای شهر از طرف وی رد شده است اما بدون شک رای او در سرنوشت ریاست سال دوم شورای شهر موثر خواهد بود.
2- جدیدی
ورزشکار مستقلی که کم کم به سوی اصلاحطلبان متمایل شد و در انتخاب شهردار و رییس شورای شهر سال گذشته به نفع آنان رای داد. با این حال عباس جدیدی یک نیروی حزبی نیست و نمیتوان به رای اصلاحطلبانه ی او امید صد در صد داشت
3- رضازاده
قهرمان وزنهبردای جهان تا اسفندماه امسال برای ابقا در ریاست فدراسیون وزرنهبرداری باید با شورای شهر خداحافظی کند. این خبر خوبی برای اصولگرایان شورای شهر و به ویژه سردار قالیباف که با چنگ و دندان دنیامالی را در شورای شهر نگه داشت نخواهد بود. رضازاده در انتخاب رییس شورای شهر به چمران رای داده بود اما تمایلی به شهردار شدن قالیباف نداشت و در دور اول انتخاب شهردار رای سفید به صندوق انداخته بود.
4- شیبانی
عضو پیرمرد شورای شهر تهران که سال قبل نیز شایعاتی از تمایل وی به شهرداری محسن هاشمی منتشر شده بود، به خبرگزاری فارس گفته اگر مسجد جامعی کاندید ریاست شورای شهر شود به احتمال زیاد به او رای خواهد داد.
5- حافظی
یکی از پنج عضو نزدیک به جبهه ی پایداری در شورای شهر در یک سال گذشته اختلافات زیادی با سردار قالیباف پیدا کرد. طرح این اختلافات در صحن علنی شورا سبب چند بار درگیری لفظی او با علیرضا دبیر شد. در آخرین مورد این درگیریها دبیر به او گفته بود «ما خدا را داریم و شما مسجد جامعی را!». احتمالا حافظی تنها اصولگرای شورای شهر است که از رای خود به قالیباف رضایت نداشت. با این حال مشخص نیست اختلاف او با قالیباف رای او را به سبد مسجدجامعی اصلاحطلب راهنمایی کند.
6- مسجدجامعی
رییس سال قبل شورای شهر تهران شمایلی متفاوت از شورای شهر تهران ارائه داد. با این حال همانقدر که او در میان مخالفان، توانست دوستان تازهای پیدا کند، در میان دوستان نیز با انتقاداتی مواجه شد. با این حال هنوز هم شانس اول نشستن بر کرسی شورای شهر به شمار میرود.
7- چمران
شایعات زیادی وجود دارد که چمران بعد از ناکامی در ریاست شورای شهر تهران قصد استعفا داشته اما اکثریت شکننده ی حامیان قالیباف مانع این امر شده. با این حال همین که تا امروز برای ریاست شورای شهر اعلام کاندیداتوری نکرده ممکن است به منزله ی تغییر استراتژی اصولگرایان باشد.
8- راستگو
چشم اسفندیار اصلاحطلبان! پس از آنکه رای راستگو بر خلاف نظر اصلاحطلبان به سبد قالیباف رفت، این عضو اصلاحطلب شورای شهر با قهر اصلاحطلبان و استقبال اصولگرایان مواجه شد. اگر راستگو بر اساس همین مناسبات رای بدهد، رای او به مسجدجامعی تکرار نخواهد شد اما اگر چنانچه خود او میگوید بر اساس صلاحیت و جمعبندی شخصی رای بدهد، شاید باز هم راستگو بدل به چهره ی خبر ساز شورای شهر شود.
9- حبیبزاده
چهارمین عضو علیالبدل شورای شهر که بعد از اینکه سه علیالبدل قبلی به عضو اصلی بدل شدند، منتظر ورود به شورای شهر است. حبیبزاده نیز گرایش اصلاحطلبی دارد و اگر جایگزین یک چهره ی اصولگرا یا چهرههای مستقل شود، وزن اصلاحطلبان را افزایش خواهد داد. به ویژه اینکه شایعات تایید نشدهای از احتمال کاندیداتوری برخی اعضای شورای شهر تهران در انتخابات آتی مجلس وجود دارد. اعضای بعد از حبیب زاده نیز خلیلآبادی، نوری و فائزه دولتی اصلاحطلب در لیست علیالبدلها قرار دارند.
10- طلایی
سردار طلایی نیز کاندید بالقوه ریاست شورای شهر است. رقابت او و چمران می تواند سرنوشت شورای شهر را دگرگون کند. همچنین شایعاتی درباره ی کاندیداتوری حافظی برای نایبرئیسی شورای شهر وجود دارد که در صورتی که رای او در ریاست شورای شهر به مسجد جامعی تعلق بگیرد، بعید نیست از حمایت اصلاحطلبان نیز برخودردار شود و این به منزله ی حذف نزدیکترین یار شهردار از شورای شهر تهران است.
انتهای پیام