خرید تور تابستان

پیشنهادهایی برای جلوگیری از بحران کمبود دارو در پاییز

استاد گروه مدیریت و اقتصاد داروی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نامه‌ای به رییس جمهور نسبت به بحران احتمالی داروسازان داخلی در پاییز آینده هشدار داد و پیشنهادهایی برای پیشگیری از آن مطرح کرد.

به گزارش انصاف نیوز، متن نامه‌ی دکتر حمیدرضا راسخ در پی می‌آید:

بسمه تعالی

مقام محترم ریاست جمهوری

جناب آقای دکتر روحانی

با عرض سلام

احتراماً به استحضار می‌رساند که صنعت دارویی ایران در ماه‌های اخیر و برای اولین بار پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، به وضعیت بی سابقه‌ای از بحران رسیده است و با چالش‌های جدی در ادامه‌ی مسیر خدمت رسانی به مردم عزیز کشورمان روبرو شده است به طوری که تأمین نیازهای دارویی کشور برای آنها دشوار شده است. به عنوان مثال، خط تولید آمپول شرکت کارخانجات داروپخش در ماه‌های اخیر به علت مشکلات مالی و عدم تأمین مواد اولیه برای اولین بار پس از انقلاب متوقف شد. همچنین کارخانه‌ی باختر بیوشیمی کرمانشاه که عمده‌ترین تولید کننده‌ی داروهای ضد ویروس کشور بود نیز از اواخر خردادماه به طور کامل تعطیل شد. علاوه بر این، پیش بینی شده است به علت عدم تأمین مواد پلیمری شرکت‌های خارجی، خطوط تولید سرم داخل کشور در اواخر پاییز متوقف شده و تأمین سرم کشور برای درمان انواع بیماری‌ها و اعمال جراحی با مشکل جدی مواجه شوند. موارد مطرح شده تنها نمونه و مصداقی از مشکلات موجود بوده و بیم آن می‌رود که شرایط سخت و طاقت فرسای کنونی به زودی شالوده‌ی تأمین دارو در کشور را از هم بگسلد.

لذا با توجه به نظرسنجی که از کارگزارانی که در طی دوران چهل ساله‌ی انقلاب مشغول خدمت به مردم عزیزمان در عرصه‌ی دارو بوده‌اند، به حضرت عالی عرض می‌شود که در صورت عدم اتخاذ تصمیم مناسب و فوری، بخش عمده‌ای از تولیدات صنعت دارویی کشور در پاییز امسال به طور کامل متوقف شده و مردم کشورمان با چالش‌های بسیار جدی درمانی مواجه خواهند شد.

بدینوسیله استدعا دارد با تشکیل کمیته‌ای تحت نظارت مستقیم حضرت عالی و با حضور نمایندگان تام الاختیار وزارت خانه‌های بهداشت، صنعت معدن تجارت، اقتصاد و دارایی و همچنین نمایندگان بانک مرکزی، اتاق بازرگانی، سندیکای تولید کنندگان داروهای انسانی، و سندیکای تولید کنندگان مواد اولیه نسبت به اخذ تصمیم لازم الاجرا در مورد بندهای پیشنهادی ذیل دستور به اجرا فرمائید:

1 . دستور پذیرش اوراق بهادار دولتی توسط سازمانهای مالیاتی، گمرکی و بیمه‌ها بابت تأدیه‌ی بدهی‌های شرکت‌های تولیدی دارو

2 . تهیه‌ی لیست داروهای ضروری که تولید داخل بوده و نیاز به تأمین فوری ارز خواهند داشت جهت اقدام به تخصیص ارز مورد نظر تا نهایتاً پایان تیرماه از طریق بانک مرکزی.

3 . دستور استمهال در بازپرداخت بدهی‌های بانک‌های دولتی از طریق اعطای دوره‌ی تنفس یک ساله به تولیدکنندگان داخلی دارو و مواد مؤثره دارویی برای بازپرداخت اقساط وام.

4 . اصلاح فوری قیمت داروهای ضروری که تولید داخل دارند

5 . تأمین ارز مورد نیاز برای ایجاد دپوی استراتژیک داروهای وارداتی

بدیهی است عدم ارائه‌ی راه حل و اقدام عاجل برای حل مشکلات مذکور قطعاً کمر خمیده‌ی تأمین کنندگان دارو را خواهد شکست و زنجیره‌ی تأمین دارو در کشور با معضلات اساسی مواجه خواهد شد که علاوه بر از بین رفتن زحمات چندین دهه احیاء صنعت داروسازی کشور، در پائیز سال جاری دچار بحران کمبود دارو خواهیم شد و دست بخش دولتی و خصوصی در واکنش به موقع هنگام بروز مشکلات بطور کامل بسته خواهد ماند. لذا خواهشمندم در صورت صلاحدید ابلاغ فرمائید اقدامات لازم در خصوص رسیدگی فوری به پیشنهادات اجرایی فوق صورت پذیرد.

پیشاپیش از حسن نظر حضرتعالی نسبت به پیشگیری از بحران دارویی در کشور کمال امتنان را دارم.

دکتر حمیدرضا راسخ

استاد گروه مدیریت و اقتصاد دارو دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی


بیشتر بخوانید: تحریم و نوسانات ارزی بر بازار دارو چه تاثیری دارد؟


انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. دولت هم اوراق بهادار صادر شده از طرف خود را بر نمیدارد !
    که گفته اند ، اهل البیت ادری بما فی البیت !!

  2. قیمت یک کیلو پروپرانولول در بازار جهانی را جستجو کنید از این مقدار دارو یکصد هزار بسته پروپانولول 10 میلی ساخته می شود به این حرفها توجه نکنید ارزش پروانه یک واحد دارو سازی 30 الی 50 ملیارد تومان است این حرف ها بهانه افزایش قیمت دارو است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا