خرید تور تابستان

بیش از 1 میلیون نفر در ایران الکل مصرف می کنند

به گزارش انصاف نیوز، آرمان در گزارشی نوشت: هرازگاهی اخباری از کشف مشروبات تقلبی و ضبط ادوات ساخت مشروبات دست‌ساز و کوری  یا مرگ  بر اثر مصرف مشروبات الکلی در کشور منتشر می‌‌شود. در سال‌های اخیر، مسئولان بسیار بیشتر از گذشته درباره گرایش برخی از جوانان به مصرف الکل و موادمخدر صنعتی صحبت کرده و آمار ارائه کرده‌اند. مقوله استفاده از مشروبات الکلی و اما و اگرهای آن یک سوی ماجراست و سوءاستفاده‌هایی که از بازار این مشروبات در کشور می‌‌شود مقوله دیگری است چراکه به دلیل ممنوع‌بودن تولید، توزیع و فروش مشروبات الکلی گرایش به سمت استفاده از مشروبات قاچاق که اکثرا تقلبی هستند و مشروبات دست‌ساز که حاوی انواع و اقسام قرص‌های خواب آور و مواد مضرند و بالاخره استفاده از الکل طبی که امروزه در داروخانه‌ها هم به فروش می‌‌رسد، بیشتر شده است به طوری که، چندی پیش وزارت بهداشت نیز از این موضوع ابراز نگرانی کرده و از مصرف خوراکی بی‌رویه الکل‌های صنعتی در کشور خبر داده بود.
ایران در رده 166 قرار دارد
بر اساس آخرین آماری که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده است کشور ایران در رده‌بندی جهانی میزان مصرف الکل در رده 166 قرار دارد. طبق آمار منتشرشده سازمان بهداشت جهانی هم‌اکنون مصرف الکل سالانه سبب مرگ 3  میلیون و 300 هزار نفر در جهان است و یک‌سوم بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت  ناشی از مصرف الکل است. بر این اساس، در هفت ماه اول سال گذشته 102 نفر در ایران به دلیل مسمومیت ناشی از مصرف الکل جان خود را از دست دادند و این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل، رقم مرگ‌های ناشی از مصرف الکل افزایش پیدا کرده است. به گزارش ایسنا براساس آمار وزارت بهداشت، بیش از یک میلیون نفر در کشور الکل مصرف می‌کنند و به آن معتادند که از این میان، 30 درصد زن و 70 درصد مرد هستند . البته این آمار در مقایسه با مصرف جهانی الکل رقم نگران‌کننده‌ای نیست اما، آنچه جای نگرانی دارد بی‌کیفیتی الکل مصرفی در کشور است که سبب مسمومیت با ترکیبات تریاکی و الکلی می‌‌شود چراکه، الکل چوب موجود در مشروبات الکلی دست‌ساز، بسیار سریع از راه مخاط دهان و دستگاه گوارش جذب می‌شود.عمده‌ترین عارضه مصرف مشروبات الکلی دست‌ساز، اختلال در غده پانکراس، هپاتیت الکلی، خونریزی دستگاه گوارش ناشی از واریس‌های مری، کم‌خونی و آنمی، سوء تغذیه، افزایش ابتلا به عفونت‌های ریوی، مغزی و مننژیت است. وزیر کشور نیز در این باره، با تاکید بر اینکه مسئله اعتیاد الکل در کشورمان نگران‌کننده نیست، گفته بود: خوشبختانه با تلاش نیروی انتظامی برخوردهای خوبی درخصوص قاچاق مواد الکلی صورت گرفته و در حال حاضر اعتیاد به الکل در کشور نگران‌کننده نیست، اما میزان کم آن هم زیبنده نظام ما نیست.
راه‌اندازی اولین کلینیک ترک اعتیاد به الکل
در هر حال به نظر می‌‌رسد، انکار اعتیاد به الکل در کشور بی‌نتیجه باشد چنانکه بسیاری از کارشناسان مربوطه در این باره معتقدند که باید هرچه سریع‌تر مراکز ویژه درمان اعتیاد به الکل در کشور راه‌اندازی شود و به همین منظور نیز طی چند سال اخیر مرکز ملی مطالعات اعتیاد راه‌اندازی مراکز ویژه ترک اعتیاد به الکل را در دست اقدام داشته و بعد از واکنش‌ها و اظهارات گوناگون مسئولان پیرامون این موضوع به تازگی اخباری مربوط به راه اندازی اولین کلینیک ترک اعتیاد به الکل با مجوز وزارت بهداشت در مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، به گوش می‌‌رسد. بر اساس این گزارش، کلینیک آموزشی ترک اعتیاد به الکل مرکز ملی مطالعات اعتیاد دوشنبه هر هفته فعال است و طی آن تمام خدمات مشاوره‌ای شامل مشاوره فردی، مددکاری، گروه‌درمانی و خانواده‌درمانی که برای مراجعین وابسته به سایر مواد ارائه می‌‌شود، در اختیار مراجعان الکل نیز قرار می‌‌گیرد.
هزینه‌های الکل بی‌کیفیت
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با آرمان می‌‌گوید: در نظام جمهوری اسلامی، براساس قوانین و آموزه‌های دینی ممنوعیت مصرف الکل در کشور امری محرز است و علاوه بر آسیب‌هایی که استعمال آن به بدن می‌‌زند، آنچه مهم است همه باید همکاری کنند تا این قانون محقق شود. محمدحسین قربانی ادامه می‌‌دهد: البته سال‌هاست این موضوع به اثبات رسیده که در مقابل آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی نباید تنها با رفتارهای سلبی و قهری برخورد کرد بلکه، برنامه‌های حمایتی و مشاوره‌ای نیز می‌‌تواند اثرات مطلوبی در کاهش این آسیب‌ها داشته باشد از این رو، راه‌اندازی مراکز ترک الکل یکی از راه‌های حمایتی است. او در رابطه با مشروبات الکلی  دست‌ساز تصریح کرد: صرفنظر از اینکه استفاده از الکل هم از نظر سلامت و بهداشت و هم از نظر شرع و دین کار صحیحی نیست اما، استفاده از نوشیدنی‌های الکلی بی‌کیفیت به مراتب زیانبارتر بوده و هزینه‌های زیادی را بر جامعه و خانواده‌ها تحمیل می‌‌کند از این رو، همه مسئولان و افراد جامعه باید در رابطه با آن هوشیارانه عمل کرده و برای مقابله با آن گام بردارند.
15 تا 35 سال بیشترین سن استفاده از الکل
یک کارشناس آسیب‌های اجتماعی در گفت‌وگو با آرمان می‌‌گوید: در حالی که درکشورهای اروپایی فروش و استفاده از مشروبات الکلی برای جوانان زیر 18 سال ممنوع است و برای افراد خاطی مجازات‌های سنگین در نظر گرفته شده است اما در کشور ما سن 15 تا 35 سال بیشترین سن استفاده از الکل محسوب می‌‌شود. فرهاد اقطار می‌‌افزاید: آسیب‌شناسان می‌گویند الکلی که در کشورمان توزیع می‌شود دارای غلظت 40‌ درصد است این در حالی است که الکل مورد استفاده در کشورهای اروپایی 3 درصد غلظت دارد بنابراین، بعد از مصرف این نوع الکل در کشورمان میزان خشونت، پرخاشگری و نزاع‌های دسته‌جمعی اتفاق می‌افتد چراکه فرد تحت‌تاثیر مشروبات الکلی منطق و عقل خود را از دست داده و دست به اقداماتی می‌زند که در حالت عادی و طبیعی حتی باورکردن آن برایش غیرممکن است. او کمبود تفریح و سرگرمی و گران‌بودن امکانات تفریحی را از مهم‌ترین دلایل گرایش برخی جوانان به مشروبات الکلی می‌‌داند و تصریح می‌‌کند: باید اطلاع‌رسانی‌های مناسبی از طرف نهادهای فرهنگی در این خصوص صورت گیرد و همچنین، اگر شرایطی فراهم شود که وقت فراغت جوان به مناسب‌ترین شیوه سپری شود گرایش به مصرف مشروبات کاهش پیدا می‌‌کند. اگر اوقات فراغت آنها به درستی مدیریت شود شکوفایی و رشد و ترقی را به همراه دارد.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا