اعتیاد نامشهود، استفاده بیش از حد از تلفن همراه
به گزارش انصاف نیوز، بر اساس مطالعهای که به تازگی در دانشگاه بیلور تگزاس انجام شده است، دانشجویان دختر بهطور میانگین ده ساعت در روز و دانشجویان پسر هشت ساعت در روز را صرف کار با گوشی موبایل خود میکنند و این استفادۀ بیشازحد از تلفن همراه به عملکرد دانشگاهی آنها آسیب میزند.
جیمز رابرتز، نویسندۀ مقالهای با عنوان «اعتیاد نامشهود: فعالیتهای تلفن همراه و اعتیاد به آن در میان دانشجویان دختر و پسر» میگوید: «این امر واقعاً حیرتانگیز است. همزمان با افزایش کارکردهای تلفن همراه، اعتیاد به این فناوری ضروری، واقعیت مییابد. این مطالعه نشان میدهد که تقریباً 60% از دانشجویان پذیرفتهاند که معتاد به تلفن همراه خود هستند و برخی از آنان اعلام کردهاند وقتی گوشی همراه آنها نیست، پریشان میشوند.»
این مطالعه بر مبنای پیمایش برخط 164 دانشجو، به بررسی 24 فعالیت که با استفاده از تلفن همراه قابل انجام است پرداخته و دریافته است که زمان صرفشده برای 11 نمونه از این فعالیتها بین دختران و پسران متفاوت است. فعالیتهای تلفن همراه که در این مطالعه بررسی شد عبارتاند از: برقراری تماس، ارسال پیام متنی، ارسال ایمیل، وبگردی، بانکداری، عکاسی، بازی، مطالعۀ کتاب، استفاده از تقویم، استفاده از ساعت و چند برنامۀ کاربردی از جمله بیبل، آیپد، کوپن، گوگل مپ، ایبی، آمازون، فیسبوک، توئیتر، پینترست، اینستاگرام، یوتیوب، آیتیونز، پاندورا و «سایر» (شامل اخبار، آبوهوا، اخبار ورزشی، برنامههای کاربردی مرتبط با سبک زندگی و گپ).
طبق نتایج این مطالعه، برخی کارکردها مانند اینستاگرام اعتیاد بیشتری ایجاد میکنند.
یافتههای کلی این مطالعه نشان میدهند که:
رابرتز میگوید: «باید فعالیتهایی را شناسایی کنیم که تلفن همراه را از ابزاری مفید به ابزاری تبدیل میکنند که رفاه ما و دیگران را به خطر میاندازند.»
انتهای پیام