«مطرح کردن واگذاری اردوگاه شهید باهنر بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد»
lاجرای فروش اردوگاه شهید باهنر تهران، این روزها ازجمله اخباری است که مورد توجه بسیاری از رسانهها قرار گرفته و واکنشهایی رابه همراه داشته است. حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس و وزیرسابق آموزشوپرورش اخیرا درنامهای به رئیسجمهور ضمن انتقاد به واگذاری اردوگاه شهید باهنر در این نامه عنوان کرد که اردوگاه شهید باهنر تهران به با یک سوم قیمت، به فروش رسیده است وخواستار رسیدگی به ای نموضوع شد. اعتراض به واگذاری اردوگاه شهید باهنر در حالی از سوی حاجی بابایی مطرح میشود که به قول رسانه صدای معلم در زمان صدارت او ارزش واگذاری املاک16 هزار میلیارد تومان بوده است.
این روزها این سؤال مطرح میشود که با وجود واگذاریهای167 آموزشکده به ارزش 16 هزار میلیارد تومان در سال 90 _ زمانیکه حاجی بابایی بر مسند وزارتخانه آموزشوپرورش تکیه زده بود _چرا و بنا به چه انگیزهای او امروز به دنبال مطرح کردن پروندهای است که هیچ ابهام قانونی ندارد و 2 سال است که فرآیند قانونی آن در حال طی شدن است.
عضوکمیسیون آموزشوپرورش با بیان اینکه هیچگونه واگذاری و نقل وانتقالاتی دراین زمینه_ اردوگاه شهید باهنر _ صورت نگرفته است، تأکید میکند: مطرح کردن این موضوعات بیشترجنبه تبلیغاتی دارد.
وزیرسابق آموزشوپرورش درنامهای به رئیسجمهورازشرکتی به نام «واسط مالی شهریور سوم» نام برده واعلام کرده استکه این شرکت اردوگاه باهنر رابه یکسوم قیمت درقالب اجاره بهشرط تملیک ازوزارت آموزشوپرورش خریداری کرده است، اما اصل ماجرا چیست؟
ماجرای واگذاری اردوگاه شهید باهنر
یکی از مشکلاتی که وزارت آموزشوپرورش در دولت یازدهم با آن مواجه شد بدهی انباشته شده از قبل از سال ۹۲ و ۹۳ بود که به بیش از ۱۳ هزارمیلیاردتومان میرسید. دولت باتوجه به وجود مشکلات اقتصادی که درآن سال با آن روبرو بود به سمت بودجههای انقباضی رفت و درلوایح بودجه، ردیف خاص برای پاداش پایان خدمت فرهنگیان ندید. پاداش بازنشستگان سال ۹۳ و ۹۴ پرداخت نشده بود و امیدی به وصول منابعی که جهت تأمین پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۵ باشدوجود نداشت. پیگیریها برای دریافت اعتبار از سوی وزارتخانه شروع ودرنهایت قرارشد جلسات مشترکی درسازمان برنامهوبودجه برای حل این مشکل ترتیب داده شود.
منصورمجاوری، مدیرکل وقت برنامهوبودجه وزارت آموزشوپرورش گفت: « بودجه سال ۹۵ درمجلس مشمول اصلاحاتی شد و نمایندگان وشورای نگهبان آنرا تصویب و تائید کردند و با این مصوبه به دستگاههای اجرایی اجازه داده شده بود تانسبت به اخذ اوراق صکوک اجاره اقدام کنند و بانقدینگی اوراق صکوک اجاره نسبت به پرداخت بدهیهای دستگاه به افراد حقیقی وحقوقی اقدام شود.» آموزشوپرورش ازجمله دستگاههایی بود که میتوانست ازمصوبه اوراق صکوک اجاره استفاده کند. این وزارتخانه درآن زمان بدهی حدود ۱۳ هزارو ۶۹۵ میلیاردتومانی داشت و میتوانست از این مصوبه استفاده کند. ازسوی دیگر باید تا قبل از پایان سال ۹۵ اقدام به تسویه حساب پاداش بازنشستگان سه سال گذشته و سایربدهیهای وزارت آموزشوپرورش میکرد. به گفته مجاوری «برای اوراق صکوک وزارت آموزشوپرورش موضوع راازسازمان برنامهوبودجه ووزارت اموراقتصادودارایی پیگیری کردیم؛باتوجه به مصوبه هیئت دولت درنهایت۴۰۰۰ میلیاردتومان دراختیاروزارت آموزشوپرورش، ۱۰۰۰ میلیاردتومان به وزارت علوم و مبالغ دیگری دراختیارسایردستگاههاازجمله وزارت بهداشت قرارگرفت ومنابع به جهت ضمانت درکارگروه مربوط بررسی شد، باید ملکی با شرایط مناسب بهعنوان ضمانت وارائه لیست بدهیها و مستندات دیگر ارائه میشد.
به گفته مشاور وزیرآموزشوپرورش اردوگاه باهنر ازنظراهمیت درامورآموزشیوپرورشی برای کلیه مسئولان عالی دولت وآموزشوپرورش مشخص است ویک دلیل برای معرفی این ملک همین اهمیت ویژه اردوگاه بود و شاید اگر به جای اردوگاه چندین مدرسه دیگر انتخاب میشد قیمت آنها به چهارهزارمیلیاردتومان نمیرسید. درنهایت ملک اردوگاه شهیدباهنربه کارگروه مربوطه معرفی وبراساس نظرکارشناسان رسمی دادگستری قیمتگذاری شد. وزارت آموزشوپرورش در فروش اوراق ومعرفی شرکت مطرح شده وبرخی موارددیگرهیچ دخالتی نداشته است.
علی الهیارترکمن، معاون وزیرآموزشوپرورش نیز در رابطه با برخی ابهامات دیگر ازجمله عدم پرداخت به موقع اقساط از سوی سازمان برنامه و احتمال تملک بخشی ازاردوگاه گفت: اصلاً اینگونه نیست که سه قسط آن پرداخت نشده باشد و قانون بودجه اینگونه نبود که بتوانیم اردوگاه باهنر رامازاد اعلام کرده وبفروشیم.
هیچگونه نقل وانتقالاتی صورت نگرفته است
با وجود اینکه برخی از مسئولین در این باره توضیحاتی رامطرح کردهاند اما گویا هنوز ابهاماتی برای برخی وجود دارد.
محمدبیرانوند،عضوکمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این رابطه با بیان اینکه مطرح کردن برخی ازاین اموربیش ازاینکه ارزش واعتبارات عملیاتی واجرایی داشته باشند بیشترجنبه تبلیغاتی دارند گفت: اگرقراربراین است که بنشینیم وکارهای دوران مختلف رابررسی کنیم اتفاقات اینچنینی بههرحال زیادافتاده است. عضوکمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس افزود: «کاری که درحال حاضر اتفاق افتاده این است که دولت اجازه داده واین را هم به شکل ضمانت گذاشتهاند و اقساط آنهم به موقع پرداختشده وهیچگونه واگذاری ونقلوانتقالاتی صورت نگرفت هاست درصورتیکه دربحثی که آقای حاجی بابایی مطرح کردهاند صحبت از نقل وانتقالات به میان آمده است که به نظرمیآید مطرح کردن این موضوعات واین صحبتها بیشترکاربرد رسانهای دارد.»
ازسوی دیگربرخی کارشناسان پیش کشیدن واگذاری اردوگاه شهید باهنر را غرضورزی وزیراسبق آموزشوپرورش عنوان میکنندومعتقدنداگردوسال پیش این اردوگاه واگذارشده،چرا اکنون خبرآن مطرح میشود. مطرح و رسانهای شد این پرونده درحالیکه هیچ ابهامی در پرونده موجود نیست بیشتر به تخریب دولت شبیه است تا تنویر افکار عمومی. در روزهایی که دولت با افشاگری و طرح فسادهای سرسام سعی در ایجاد شفافیت داردطرح پروندههای اینچنین بیشتر به انحراف افکار عمومی از موضوع فساد شبیه است تا دغدغه برای طرح مسئلهای ملی مربوط به آموزشوپرورش.
انتهای پیام