تاج از فدراسیون فوتبال میرود؟
مهدی تاج با این تفسیر ارائه شده از قانون ممنوعیت حضور بازنشستگان کشوری در فوتبال ، با مشکل برای ادامه فعالیت در فدراسیون فوتبال مواجه است.
به گزارش خبرآنلاین؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته قانونی تصویب کردند که انقلابی در سیستم اداری کشور ایجاد می کند. تصریح قانون جدید برای ممنوعیت سریع بازنشسته ها برای فعالیت در کرسی های مدیریتی بیش از ده هزار جایگاه شغلی مدیریتی را در انتظار مدیران جوان قرار می دهد. این قانون در ورزش هم انقلابی ایجاد می کند. بر اساس این قانون در فدراسیون فوتبال هم که بعد از کرسی وزارت ورزش ، مهمترین جایگاه ورزشی محسوب می شود ، چالشی بزرگ ایجاد می کند.
در این فدراسیون از مهدی تاج تا علی کفاشیان و احتمالا محمدرضا ساکت، فریدون اصفهانیان، محمود اسلامیان و حیدر بهاروند، عباس ترابیان و کاظم سلیمانی و همه آنهایی هستند که دیگر باید به فکر انتقال از قدرت باشند.
بر اساس قانون جدید دیگر حتی گرفتن مجوز از هیات دولت مقدور نیست و ایثارگران هم از مشمولیت این طرح خارج می شوند. تنها وزرا و نمایندگان مجلس از حق امتیاز ویژه برخوردار هستند و البته بندی هم وجود دارد برای جانبازان بالای 50 درصد.
از این جمع مدیران فدراسیون فوتبال تنها مهدی تاج، رئیس فدراسیون است که درصد جانبازی دارد. او هم البته آخرین مدرک جانبازی که به نهادهای مسئول در وزارت ورزش ارائه کرده بوده، کمتر از 50 درصد و حدود 45 درصد بوده است.
رئیس فدراسیون که در دو سال گذشته بارها با انتقادهایی از سوی علی کریمی و دیگر منتقدان روبرو بوده است، با این قانون جدید، چالشی بزرگ برای ماندن در فدراسیون فوتبال خواهد داشت.
تاج شاید بخواهد مثل علی کفاشیان به قانون فیفا اشاره کند و فشار برای کنار رفتنش از این شغل را در تضاد با اساسنامه فدراسیون فوتبال و به نوعی دخالت دولت در امور ورزش تلقی کند که البته اساسنامه این اختیار را به او می دهد.
اگرچه خودش در اولین واکنش با ابراز اینکه اگر حضورش غیرقانونی باشد، به قانون تمکین می کند، سعی کرده تا نشان دهد قصد استفاده از چنین ابزاری را ندارد. اگرچه ممکن است او به دنبال این برود تا باری دیگر اسناد پزشکی مرتبط با آثار سال های جنگ را بررسی کنند تا از این بند بتواند استفاده کند و در فدراسیون فوتبال بماند.
ولی در صورت ابلاغ قانون، بازنشستگانی که حکم بازنشستگی آنها صادر شده، مثل علی کفاشیان، تاج و سایرینی که از آنها نام برده شد، در اولویت برای ترک پست هایشان هستند و فدراسیون 5 ستاره مهدی تاج حالا یا با خودش یا بدون او، شکلی جدید به خود خواهد گرفت.
با قانون جدید احتمال حضور افرادی مثل مهدی محمد نبی در پست دبیرکلی فدراسیون فوتبال هم منتفی می شود و گزینه هایی مثل علی رغبتی به این پست نزدیک تر خواهند شد!
قانون بازنشستگی کشوری این روزها غوغایی در مسئولیت های اداری ایجاد کرده است. همه تقریبا دنبال این هستند تا بدانند با اجرای این قانون کدام مدیران رفتنی هستند. جالب تر اینکه خود مدیران دنبال این هستند تا بتوانند راهکاری برای ماندن پیدا کنند. در این شرایط 13 رئیس فدراسیون با مشکل بازنشستگی مواجه هستند که پیشتر با استفاده از بندهایی چون ایثارگری یا ارتباطات از بالا، مجوزهای ماندن در مسئولیتشان را بهدست می آوردند.
بهرام شفیع که حالا از نظر سنی کاپیتان روسای فدراسیون هاست، با این قانون باید ترک مسئولیت کند. او که از بند مربوط به ایثارگری هم برخوردار نیست، همیشه برایش مجوز لازم از هیات دولت گرفته می شد اما دیگر هیات دولت هم اجازه چنین کاری را ندارد و احتمالا او یکی از اولین نفراتی است که باید از ورزش برود.
غیر از او افرادی چون علی مرادی فدراسیون وزنه برداری، صیدانلو در فدراسیون دوومیدانی، منتقمی در فدراسیون گلف و خیلی دیگر از مدیرکل ها و معاونان وزارت ورزش هم اگرچه اسم شان در لیست 13 رئیس فدراسیون مشمول قانون نیامده اما برای ماندن در مسئولیت های شان با چالش هایی بزرگ روبرو هستند.
در بین این افراد اما شاید مهمترین فرد برای این قانون، مرد شماره دوی وزارت ورزش باشد. در این روزها زیاد درباره بازنشستگی محمدرضا داورزنی نوشته شده است. معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش البته یکی از شرایط بازنشستگی را دارد ولی هنوز در سازمان متبوعش حکم بازنشستگی برایش صادر نشده .
او 37 سال سابقه مدیریتی دارد اما بر اساس قانون 35 سال سابقه کاری و یا 65 سال س ؛ دو شرط بازنشستگی برای دارندگان مدرک فوق لیسانس و بالاتر است.
در وهله اول قانون مصوب، همه آنهایی که تا قبل از فروردین 97 حکم بازنشستگی شان صادر شده باید مسئولیت های شان را ترک کنند اما تفسیر خیلی از مدیران این است که برای آنهایی که هنوز بازنشسته نشده اند، این امکان تا 65 سالگی برای فعالیت در نهاد مربوطه وجود خواهد داشت. اگرچه قانون صراحتا بر روی 35 سال در کنار 65 سال سن تاکید داشته است!
فارغ از او، دیگر مدیر بازنشسته جنجالی این روزها ضیایی رئیس فدراسیون والیبال است که در پاسخ به سئوالی درباره احتمال بازنشستگی اش و حاشیه هایی که وجود داشته، گفته بود: «پرسیدن این سئوال به درد عمه آدم می خورد؟ پسرجان من ایثارگر هستم.» ضیایی که سابقه فرماندهی سپاه کرج را دارد و البته باجناق و همرزم شهید باکری بوده، بازنشسته وزارت کشور است و با تفسیر جدید از قانون ممنوعیت فعالیت بازنشسته ها، امکان ماندن در این پست را ندارد چون آن درصد جانبازی قید شده در قانون را هم در این سال ها به هیچ یک از نهادهایی که فعالیت داشته، ارائه نکرده است. بر این اساس او حتی اگر چنین سئوالی را با پاسخی تند پاسخ دهد هم در صف اول تغییرات خواهد بود احتمالا.
غیر از او افرادی چون شایسته هم دیگر امیدی به سفارشات از بالا نمی توانند داشته باشند و دو سردار حاضر در ورزش یعنی مجد آرا و صبور هم به این دلیل که تنها در یگان های خدمتی شان امکان فعالیت بعد از بازنشستگی را داشته اند، باید احتمالا تا چند ماه آینده از ورزش جدا شوند.
انتهای پیام