خرید تور تابستان

چرا برخی از فیلترینگ سایت های خبری بی مجوز می ترسند؟

عزم دولت جدید برای ساماندهی به سایت های خبری با واکنش هایی جالبی مواجه شده است و به نظر می رسد جریان غیرشفاف تمایلی به آن ندارد و تلاش های خود را برای مقاومت در برای آن در روزهای اخیر افزایش داده است.

به گزارش انصاف نیوز، در باره ی برنامه ی وزارت ارشاد در این مورد، چند نکته قابل توجه است:

یکم:
وزارت ارشاد اعلام کرده است که بنا دارد سایت های خبری را ساماندهی کند؛ یعنی به متقاضیان مجوز بدهد تا وضعیت خبری از حالت بی در و پیکر کنونی در آید. در حال حاضر تعدادی بسیار زیادی سایت خبری با ثبت یک دامنه فعال شده اند و مخاطبان از تعهد کاری آنها هیچ خبری ندارند.
این در حالی است که وضعیت رسانه های مکتوب کاملا متفاوت است و مخاطب می داند که این رسانه ها در قالب چارچوبی قانونی و اخلاقی ملزم به فعالیت هستند.
دوم:
سایت های خبری برای دریافت مجوز، مجبور خواهند بود که وضعیت خود را شفاف کنند. شفاف شدن آنها به این شکل خواهد بود که هر رسانه شناسنامه خواهد داشت و نمی تواند بدون شناسنامه و بدون تعهد قانونی و اخلاقی در فضای خبری وارد شود. این کار فضا را برای فعالیت سیاسی شفاف باز می کند، از گسترش شایعات و اخبار غیرموثق و تخریب هایی که گاهی با نیت های سیاسی و اقتصادی منتشر می شوند، جلوگیری می کند.
سوم:
جریان رسانه ای خاصی در سالهای اخیر شکل گرفته که به صورتی هماهنگی به فعالیت سیاسی می پردازند و در حال حاضر خود را رقیب دولت می بیند؛ فعالیتی که به لحاظ تعداد رسانه های این جریان، توجیه شکل گیری آنها از منابع غیرخصوصی مشخص نیست ولی جریان سازی و سیاست گذاری آنها تحت کنترل نهادهای عمومی و مستقل نیست.
این جریان قدرت بالایی در تاثیرگذاری بر حوزه ی سیاست داخلی پیدا کرده است و در حالی که در دوره ی دولت احمدی نژاد این جریان قدرت میدان فعالیت بالایی پیدا کرد، اما خود احمدی نژاد از جمله ی کسانی بود که در پایان دوره از آن ابراز نارضایتی کرده بود.
چهارم:
با انتشار خبر برنامه ی دولت برای ساماندهی سایت های خبری بدون مجوز و قصد فیلتر کردن آنها، جریانی به مقاومت در برابر آن برخاسته است؛ جریانی که منافع خود را در غیرشفاف بودن می بیند. این جریان در صورتی که بخواهد شفاف شود، شاید مجبور به اصلاح روش ها و تعدیل نیرو و تعداد سایت های زیرمجموعه ی خود شود.
هزینه های سرسام آور اداره ی بنا بر برخی روایات نزدیک به چند 100 سایت خبری چه توجیهی دارد و اگر توجیه دارد چرا این جریان حاضر به شفاف سازی و اعلام رسمی و دفاع از آن نیست؟ آیا غیر از این است که اگر توجیهی برای این کار وجود داشته باشد، مردم و مجلس و دولت نیز با ادامه ی فعالیت  آنها موافق خواهد بود؟ اما به نظر می رسد که مقاومت در برابر این شفاف سازی، به نگرانی از توجیه ناپذیری آن باز می گردد.
اما به نظر می رسد که مقاومت ها نتیجه ای نداشته باشد و دولت دکتر روحانی بنا دارد تا با اجرای این برنامه، حوزه ی سایت های خبری را قانونمند کند تا اعتماد مخاطبان به رسانه های مجوزدار و با شناسنامه احیا شود و از فعالیت سایت هایی که به صورت قارچ مانند به نام رسانه های خبری فعالیت می کنند، محدود شود.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا