خرید تور نوروزی

وحدت؛ ضرورتی برای حفظ ایران

ایسنا در گزارشی با عنوان «وحدت؛ ضرورتی برای حفظ ایران» نوشت:

قرار است حلقه فشار هر روز تنگ‌تر شود. دشمنان ایران کمر همت بسته‌اند با انواع تهدیدات و فشارها جمهوری اسلامی را وادار به پذیرش خواسته‌های ناحق‌شان کنند. در این میان عده‌ای آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و وحدت مردم و مسئولان را نشانه گرفته‌اند ولی بعضی‌ها که حتی سابقه دشمنی با انقلاب اسلامی را دارند به انتقاد از سیاست‌های خصمانه آمریکا می‌پردازند.

به گزارش ایسنا، ۱۲ خرداد بود که اردشیر زاهدی آخرین سفیر رژیم شاه در آمریکا، نامه‌ای به نیویورک‌تایمز نوشت و به استراتژی دولت دونالد ترامپ و ۱۲ خواسته وزیر خارجه آمریکا از ایران تاخت. وی در این نامه که عنوان آن “گربه‌هایی که در آرزوی گرفتن موش می‌مانند” بود، نوشت: «اظهارات مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا درباره ایران هم سردرگم‌کننده بودند و هم ناراحت کننده. او به عنوان رئیس دستگاه سیاست خارجی یک قدرت بزرگ و همچنین مدیر سابق سیا، بهتر است که درباره ایران، مردم و تاریخش اطلاعات بهتری داشته باشد.»

زاهدی در ادامه نامه افزود: «قلدری به ندرت توفیق می‌یابد و هرگز در قبال ملت ایران موفق نبوده است. کشور من در طول هزاران سال تاریخ خودش، هرگز در برابر خارجی‌ها سر خم نکرده یا تعظیم نکرده است و همیشه در عین تنوع در داخل، متحد باقی مانده است. مردم نجیب و شریف ایران فارغ از اینکه چه نظری شاید درباره حکومت کنونی‌شان داشته باشند، در معرض تهدیدات خارجی همیشه در کنار هم باقی می‌مانند و به دفاع از وطن خوشان کمک می‌کنند. تاریخ به سرعت به متجاوزان خارجی این درس را داده است که افکار پوچ و خیال خام درباره شکستن و خرد کردن ایران را رها کنند. گربه‌ها در آرزوی گرفتن موش خواهند ماند. هیچ کس قادر نخواهد بود ایران را در هم بشکند و خرد کند.»

آخرین سفیر رژیم پهلوی در نامه خود اضافه کرد: «ایران، با سرزمینی به وسعت ۶۳۶ هزار مایل‌مربع و جمعیت ۸۲ میلیونی، عراق نیست. ایران قادر به مقاومت در برابر یک حمله نظامی خارجی خواهد بود. ما باید نمونه عراق را به خاطر داشته باشیم. جنگ در این کشور بر اساس اسناد ساختگی و دروغ‌ها شکل گرفت. این حمله نه مجوز اخلاقی با خود داشت و نه مجوز قانونی. پیامد آن، کشت و کشتار گسترده و ویرانگری بود. صدها هزار بیگناه کشته و میلیون‌ها نفر هم زندگی و آینده‌شان به طور کامل نابود شد. از منظر اقتصادی هم، طبق گفته رئیس‌جمهور آمریکا، هفت تریلیون دلار به هدر رفت. آیا مغز متفکرهای وزارت خارجه و سیای آمریکا تا این قدر درباره تاریخ جاهل و بی‌توجه است؟»

زاهدی ادامه داد: «ایران به خاطر دخالت در سوریه تقبیح می‌شود اما چیزی که به آن اشاره نمی‌شود آن است که ایران در سوریه با دعوت یک دولت قانونی، مشروع و مستقل حضور دارد. حضور ارتش‌های مخفی و محرمانه آمریکا و دیگر کشورهای غربی در سوریه است که نقض قوانین و حقوق بین‌المللی است.»

وی درباره برجام هم نوشت: «حتی اگر یکی از طرف‌های امضاءکننده توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ از آن خارج شود، این همچنان یک سند معتبر و لازم‌الاجرا است. من دعا می‌کنم که منطق و عقلانیت و بلوغ دیپلماتیک غالب شود.»

زاهدی در پایان نامه خود آورد: «وضعیت اجتماعی در ایران بدون تردید رو به تکامل پیش خواهد رفت. من به جوانان ایران که شخصیت، هوشمندی و کفایت آنها آینده کشور را خواهد ساخت، امید و اعتماد زیادی دارم. من خوشحالم و امیدوارم وقتی که به چهارگوشه جهان نگاه بیندازیم، اغلب کارشناسان در مناطق مختلف واقعیت را روشن‌تر و شفاف‌تر ببینند و علنا از شان و حقوق برادران و خوهران نجیب و باشرف من دفاع کنند. من به نظرات آنها احترام گذاشته و از آنها قدردانی می‌کنم».

تکلیف بسیاری از خارج‌نشینان مخالف جمهوری اسلامی مشخص است. همان‌ها که برای تحریم مردم و حمله به ایران به ترامپ نامه می‌نویسند و حاضرند به هر قیمتی که شده جمهوری اسلامی کنار برود؛ حتی به قیمت نابودی یا تجزیه وطن و فشار کمرشکن به مردم؛ همان‌ها که به برانداز مشهورند. اما دقت به این نامه برای خیلی از کسانی که در داخل کشور و با ادعای انقلابی بودن، آب به آسیاب دشمن می‌ریزند می‌تواند تامل‌برانگیز باشد.

این نامه را اردشیر زاهدی نوشته است، آن هم در سن ۹۰ سالگی. او اکنون در سوئیس زندگی می‌کند و در دوران نخست‌وزیری امیرعباس هویدا برای مدت حدودا سه سال وزیر خارجه رژیم پهلوی هم بوده است. جالب اینجاست که زاهدی هم در دوران مبارزات انقلابی مردم ایران و هم پس از تشکیل جمهوری اسلامی همواره از مخالفان خارج‌نشین سرسخت انقلاب اسلامی ایران بوده اما وقتی می‌بیند آمریکای ترامپ با سیاست‌هایش به دنبال فشار بر مردم و تعرض به تمامیت ارضی ایران است از جیب خود خرج می‌کند تا نامه‌اش در یکی از معروف‌ترین و معتبرترین روزنامه‌های آمریکایی چاپ شود و صدایش به گوش سیاست‌مداران آمریکایی برسد.

قرار نیست از امثال اردشیر زاهدی و برخی دیگر از مخالفان جمهوری اسلامی که در این مدت علیه سیاست‌های ضدایرانی ترامپ اعتراض کرده‌اند دفاعی صورت گیرد چرا که دشمنی‌شان با نظام جمهوری اسلامی اظهر من‌الشمس است اما این افراد می‌توانند به عنوان مثالی به کسانی که در شرایط کنونی هم دست از جناحی فکر کردن و سیاست‌بازی‌های یک‌طرفه‌شان دست برنمی‌دارند نشان داده شود تا شاید منافع ملی و بزنگاه‌های تاریخی را درک کنند.

هنوز در کشور عده‌ای حضور دارند که برای مخالفت با دولت روحانی تلاش می‌کنند به هر قیمتی این دولت زمین بخورد و بر سر راه پرپیچ‌وخم و ناهموار آن سنگ می‌اندازند. گویی واقعا دولت روحانی را جدای از ملت و نظام ایران می‌دانند که با شکستش به هر قیمتی، آنها به پیروزی خواهند رسید در حالی که وقتی آمریکا و متحدان عبری-عربی آن هر روز حلقه فشار بر ایران را تنگ‌تر می‌کنند، نظام، مردم و دولت همه با هم تحت فشار قرار می‌گیرند و نابودی هر کدام از آنها نابودی دیگری را به دنبال دارد.

در مقابل اما بسیاری از مسئولان و سیاست‌مداران کشور از تفاهم و وحدت ملی در شرایط فعلی سخن می‌گویند. نکته مهمی که همه گروه‌ها و جناح‌های سیاسی در ایران و از همه مهم‌تر مردم باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند همین اتحاد است. اتحادی که به دور از دعواهای جناحی و سیاسی زیر پرچم سه‌رنگ ایران شکل می‌گیرد می‌تواند باعث بیمه شدن کشور در مقابل هر فشاری باشد و به مسئولان این قدرت را بدهد در صحنه بین‌المللی به اعتماد به نفس بالا و پشتوانه ای محکم به دفاع از حقوق ایران بپردازند.

در همین زمینه ۲۵ تیر بود که معاون اول رئیس‌جمهور در نشست هم‌اندیشی نمایندگان خارجی مقیم ایران و فعالان تجاری با اشاره به فضای ایجاد شده در کشور پس از اعلام خروج آمریکا از برجام اظهار کرد: «ملت ایران نشان داده که همواره در برابر تهدیدات و فشارهای خارجی منسجم و یکپارچه است.»

اسحاق جهانگیری همچنین اعلام کرد: «ملت ایران همواره نشان داده که در برابر تهدیدات و فشارهای خارجی منسجم و یکپارچه است و در آینده نزدیک نیز شاهد مانورهای مختلفی از تفاهم جریانات و گروه‌های سیاسی با وجود اختلاف‌نظرهایی که در داخل دارند، خواهیم بود. این اقدام برای آن است که در داستان برجام ایران موفق شود.»

نکته‌ای که رئیس‌جمهور روحانی هم در سخنرانی ۳۱ تیر خود در همایش روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به آن اشاره داشت و با بیان اینکه “همانگونه که دفاع مقدس برای کشور دستاورد به همراه داشته، شرایط فعلی نیز این چنین است و باید دستاورد داشته باشد”، گفت: «اولین دستاورد این حرکت آمریکا، وحدت کامل ملت ایران است. آمریکایی‌ها به واسطه دشمنی با ملت ایران، فشار وارد کردند، اما ما امروز بیش از هر زمان دیگری متحد هستیم و من به عنوان رئیس‌جمهور می‌گویم به مراتب اتحاد امروز کشور بیشتر از هر زمان دیگری است چرا که در برابر تهدید خارجی قرار گرفته‌ایم و حتماً هم آمریکا را شکست خواهیم داد. ممکن است در این مسیر خساراتی ببینیم اما منافعی هم خواهیم داشت.»

پس از این سخنان گمانه‌زنی‌های زیادی درباره مصادیق این تفاهم و وحدت مطرح شد؛ از رفع حصر گرفته تا کم شدن محدودیت‌های رئیس دولت اصلاحات. برخی هم از در کنار هم قرار گرفتن همه گروه‌ها و جناح‌های سیاسی خبر دادند. سرانجام چند روز بعد قائم‌مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با اشاره به اظهارات اخیر جهانگیری مبنی بر در کنار هم قرار گرفتن شخصیت‌های برجسته نمادین و شکل‌گیری وحدت در کشور طی روزهای آتی، اظهار کرد: «تلاش آقای جهانگیری رفع محدودیت‌های آقای خاتمی است تا در جلسه‌ای با حضور بزرگان نظام ایشان نیز حضور داشته باشند.»

صبح شنبه ۶ مرداد الیاس حضرتی در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره “اظهارات اخیر معاون اول رییس‌جمهوری مبنی بر ایجاد وحدت ملی در کشور و در کنار هم قرار گرفتن شخصیت‌های برجسته نمادین”، عنوان کرد: «امروز جامعه ما بیش از هر چیز به وحدت نیاز دارد، این وحدت نیز در دو حوزه مورد نظر است؛ یکی وحدت در میان حاکمیت و مسئولان و شخصیت‌های مختلف با یکدیگر و دیگری، وحدت میان حاکمیت و ملت. در این بخش تلاش آقای جهانگیری رفع محدودیت‌های آقای خاتمی است تا در جلسه‌ای با حضور بزرگان نظام ایشان نیز حضور داشته باشند و بتوانیم تجلی از وحدت و انسجام به نمایش بگذاریم.»

این نماینده مجلس با بیان اینکه “تلاش دشمنان ایران ایجاد شکاف میان دولت و ملت است”، خاطرنشان کرد: تلاش ترامپ حمله به ایران نیست بلکه ایجاد شکاف است تا این شکاف آنقدر گسترش پیدا کند تا ایران از هم بپاشد؛ اگر ما عاقل و اهل تدبیر هستیم، که هم انسجام میان حاکمیت و مسئولان را فراهم کنیم و هم شکاف میان ملت و دولت را که به دلیل سوءتدبیرهایی در دولت‌های مختلف ایجاد شده، بپوشانیم. دولت باید جدیتی در برنامه‌ریزی‌هایش داشته باشد تا مردم متوجه آن شود. مردم نیاز به عمل دارند و به سخنرانی نیاز ندارند.»

در همان روز “انصاف نیوز” به نقل از فرزند یکی از محصورین از تصویب رفع حصر در شورای عالی امنیت ملی خبر داد. “حسین کروبی” با اشاره به اینکه “این جلسه (شورای عالی امنیت ملی) به‌ طور کلی راجع به برداشتن محدودیت‌ها و حصرها بوده است”، مدعی شد: «من از یک منبع موثقی پرسیدم که صحبت‌های اخیر آقای جهانگیری به چه علت بوده است، گفتند که در آخرین جلسه‌ی شورای عالی امنیت، مصوب شده است که رفع حصر انجام شود و آن را تمام کنند.» [لینک]

از سوی دیگر عصر همان روز دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست هفتگی این تشکل اصولگرا گفت: «تریبون‌های رسمی نظام به دلیل اختلافات غیرضرور در جهت تخریب یکدیگر کار می‌کردند و هنوز هم می‌کنند، از صداوسیمای ما گرفته تا سایت‌های این‌وری و آن‌وری و برخی تریبون‌های مقدس.»

محمدرضا باهنر با بیان اینکه “گاهی برخی مشکلات ما به ندانم‌کاری خودمان بازمی‌گردد”، گفت: «به تعبیر رهبری ما هیچ مشکلی در کشور نداریم که قابل حل نباشد اما حل شدن شرط و شروطی دارد که لازمه آن همدلی و همراهی است.»

در روزهای مابین سخنان جهانگیری و این اخبار تکمیلی هم برخی دیگر از سیاست‌مداران و نظامیان کشور از ضرورت وحدت سخن گفتند و حتی بیانیه‌هایی صادر شد. مثلا روز سه‌شنبه ۲ مرداد شورای مرکزی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای، “همه جریان‌های معتقد به نظام و انقلاب را به حمایت از تلاش‌های ویژه دولت برای خروج از وضعیت اقتصادی کنونی دعوت کرد”.

جمعیت جانبازان در این بیانیه “همه جریان‌های معتقد به نظام و انقلاب را به حمایت از تلاش‌های ویژه دولت در چارچوب راهنمایی‌های مقام معظم رهبری فراخواند” و خاطرنشان کرد: «وحدت، انسجام، هم‌افزایی در اتخاذ تدابیر، شفافیت در گفت‌وگو با مردم، واکنش مردم نسبت به ویژه‌خواران و برهم‌زنندگان ثبات اقتصادی جامعه بدون تمرکز یافتن اقدامات و تحلیل بدون افراط و تفریط جریان‌های سیاسی نسبت به شرایط کنونی امکان‌پذیر نخواهد بود.»

همچنین روز پنج‌شنبه ۴ مرداد، معاون سیاسی وزیر کشور در مراسم تودیع و معارفه استاندار خراسان شمالی در بجنورد با اشاره به وضعیت اقتصادی کنونی کشور گفت: با وحدت و یکپارچگی می‌توان دوباره هدف شوم دشمن را نقش بر آب کرد و دوباره دشمن را در دست‌یابی به یکی دیگر از اهداف خود ناامید کرد.

اسماعیل جبارزاده با اشاره به “ضرورت کنار گذاشتن اختلاف‌ها”، تصریح کرد: «همان‌طور که در زمان جنگ حزب و جناحی وجود نداشت و یک‌رنگ در کنار یکدیگر ایستادیم، امروز نیز باید تمام ما همچون زمان جنگ یک‌رنگ با فرماندهی مقام معظم رهبری پیش برویم.»

فردای آن روز سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جمع دانشجویان بسیجی شرکت‌کننده در دوره معرفتی “اسلام ناب” با بیان اینکه “دشمن قصد دارد مردم و مسئولین را با جوسازی‌های رسانه‌ای ناامید کند”، اضافه کرد: «هرچند این تلاش در برخی مسئولین تاثیراتی داشته است اما به فضل الهی دروغ پراکنی‌ها و جوسازی‌های منفی دشمنان انقلاب و نظام برای ایجاد ناامیدی در کشور با هوشمندی آحاد مردم و مسئولین به مانند گذشته نتیجه‌ای جز شکست برای دشمن در پی ندارد.»

در همان روز هم معاون وزیر دفاع در تویسرکان با بیان اینکه “نیروهای انقلابی و همه ملت ایران از موضع انقلابی رئیس‌جمهوری در پاسخ مقتدرانه به گزافه‌گویی‌های رئیس‌جمهور آمریکا پشتیبانی می‌کنند”، تصریح کرد: «امروز نظام جمهوری اسلامی ایران، ملت، دولت و قوای سه‌گانه یکپارچه هستند و همگی کمک به دولت برای حل مشکلات را وظیفه خود می‌دانیم.»

رضا طلایی‌نیک با اشاره به اینکه “اکنون نباید با دامن زدن به اختلافات و تفرقه‌افکنی و اهمال و کوتاهی در انجام وظایف خود سنگر به دشمن بدهیم”، تاکید کرد: «اکنون زمان آن است که دولت مقاومت، قوای مقاومت، فرهنگ مقاومت و اقتصاد مقاومتی داشته باشیم تا پیچ تاریخی را با پیروزی پشت سر بگذاریم.»

به این سخنان می‌توان اظهارات نهم مرداد وزیر اطلاعات را هم اضافه کرد که در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی گفت: «رهبر انقلاب اسلامی با درایت و صلابت کشتی انقلاب را در امواج خروشان و سهمگین عبور می‌دهند و ما نیز باید با همدلی و وحدت در پیشبرد اهداف انقلاب ایفای نقش کنیم.»

سید محمود علوی با اشاره به آیات و روایات معصومین (ع)، “عزت را در گرو همدلی دانست” و افزود: «وحدت مایه قدرت می‌شود و اگر بخواهیم از گردنه‌ها با موفقیت عبور کنیم نخستین لازمه آن با هم بودن و برادری است و در صورتی می‌توانیم راهکارهای عبور از بحران را اثرگذار کنیم که وحدت داشته باشیم.»

تمامی این سخنان و واکنش‌ها بر یک موضوع کلیدی تاکید دارند؛ وحدت. وحدتی که مردم ایران نتایج آن را در جریان هشت سال دفاع مقدس دیده‌اند و تجربه ثابت کرده هر وقت دشمنان توانسته‌اند این وحدت را از بین ببرند کشور با مشکلا عدیده‌ای مواجه شده است. وحدتی که می‌تواند راه نجات ایران برای کمر خم نکردن زیر مشکلات باشد. امروز از اردشیر زاهدی و برخی مخالفان نشان‌دار جمهوری اسلامی گرفته تا مسئولان کشور همه بر ضرورت وحدت در شرایط حساس کنونی تاکید دارند چرا که دشمنی‌های آمریکا و متحدانش به وضوح عیان شده پس چه بهتر که این وحدت ملی هر چه زودتر و به قول جهانگیری با مانورهای مختلفی صورت گیرد تا ایران باز هم در یک گردنه مهم تاریخی از مشکلاتی که برایش ایجاد کرده‌اند به سلامت عبور کند. به نظر می‌رسد کسانی که هنوز هم ضرورت این وحدت را درک نکرده‌اند یا خائن به ملت و یا فاقد هرگونه درایت سیاسی هستند وگرنه تیترهای رسانه‌ها و اظهاراتشان بوی تفرقه‌افکنی و همراهی با دشمنان را نمی‌داد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا