نخستوزیر مطلوب آیتالله سیستانی کیست؟
لعرب نوشت: دو جریان داخل در حزب دعوت اسلامی حاکم بر عراق بر سر تفسیر خطاب مرجع دینی شیعه، آیت الله علی سیستانی در خصوص ویژگی های نخست وزیر آینده، با یکدیگر رقابت می کنند. در حالی که شتاب مذاکرات سیاسی پس از توقفی که در نتیجه تظاهرات مردمی در استانهای عراق ایجاد شده بود، بار دیگر بازگشته است.
به گزارش «انتخاب»، سیستانی که از محبوبیت زیادی در میان شیعیان عراق برخوردار است، از طریق نماینده خود نقشه راهی را برای تشکیل دولت جدید عراق تعیین کرده و به ویژگیهایی برای نامزد منصب ریاست جمهوری اشاره کرد که در بین آنها، شجاعت، قاطعیت و قدرت است.
گروه طرفدار العبادی در حزب دعوة بر این عقیده است که آنچه از سوی مرجعیت تعیین شده، کاملا منطبق بر العبادی است؛ به این دلیل که او کسی است که کشور را به پیروزی تاریخی علیه داعش نایل کرده، با قدرت در برابر افراد فاسد ایستاده و مانع از به هدر رفتن اموال عمومی شد.
اما حامیان نوری المالکی که در حزب الدعوة از قدرت بیشتری برخوردارند معتقدند مرجعیت دینی در نجف به این نکته اشاره کرده است که رئیس دولت جدید باید کسی جز شخصیتهایی باشد که پیش از این، منصب مذکور را در اختیار داشته اند، که عبادی نیز در میان انهاست.
سامی العسکری، مشاور نظامی ویژه مالکی می گوید: خطاب مرجعیت به بقای دولت کنونی و اجرای خواسته های تظاهر کنندگان اشاره داشته است، اما همچنین به رئیس جمهور آینده اشاره کرده که از بین افرادی که تا به حال در این منصب بوده اند، نیست.
با بازگشت شتاب مذاکرات در این باره، منابع سیاسی می گویند: طرفهای داخل خاندان سیاسی شیعه، نام طارق نجم را برای نامزدی ریاست جمهوری به عنوان رقیب عبادی مطرح کرده اند.
نجم یکی از بارزترین رهبران حزب دعوت است و پیش از این مدیر دفتر مالکی در دولت اول او بوده و صلاحیتهای گسترده ای داشته است.
نزدیکان مالکی سعی دارند اینطور نشان دهند که نجم از محبوبیتی در بین کردها برخوردار است و با توجه به روابط خوب او با ایران و آمریکا، تهران یا واشنگتن با نامزدی وی مخالف نیستند؛ البته تحلیلگران از ارزش این ارزیابی ها می کاهند.
پیش از این، به دلیل تمایل مالکی به رسیدن به دوره سوم ریاستش، نجم منصب نخست وزیری را در سال 2014 نپذیرفت؛ امری که راه را در برابر عبادی گشود.
انتهای پیام