زنگ خطر بحران آب در جنوب کرمان!
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: زنگ خطر بحران آب در جنوب کرمان به صدا در آمد بر همین اساس مسئولان باید در این زمینه هرچه سریعتر تدبیر اساسی بیندیشند و چارهاندیشی کنند.
به گزارش ایسنا، «سیدیعقوب موسوی» در جمع خبرنگاران شهرستان جیرفت اظهار کرد: بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی سازمان ملل بحران آب در ایران بسیار جدی است بهویژه در استان کرمان بعلت عدم توازن منابع و مصارف آب و بیلان منفی بین این دو ضرورت تشکیل شورا و تصمیمهای فنی، علمی و آموزشی قابل اجرا بیش از پیش احساس میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: زنگ خطر بحران آب در جنوب کرمان به صدا در آمده است و بر همین اساس مسئولان باید در این زمینه هرچه سریعتر تدبیر اساسی بیندیشند و چارهاندیشی کنند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 95 درصد منابع آب در بخش کشاورزی مصرف میشود، افزود: بر همین اساس توجهی ویژه به مدیریت این منابع و افزایش کارآیی مصرف آب از محل منبع تا مصرف با جدیت مد نظر قرار گرفته است.
موسوی خاطرنشان کرد: بر همین اساس اقدام عملیاتی و ضربتی در این زمینه توسط استاندار کرمان بههنگامسازی آمار مربوط به بخش آب در بخشهای کشاورزی، شرب و صنعت و شناخت بهرهبرداران و مصرفکنندگان آب در این بخش بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اظهار کرد: با بررسیهای کارشناسی و تشکیل جلسههای متعدد در شمال و جنوب استان آمار اولیه تهیه و تصمیمهایی در این زمینه اتخاذ شده که به دو بخش مجزا تقسیم میشود.
وی ادامه داد: عزم جدی، همت عمومی و مشارکت فعال آحاد مردم بهویژه کشاورزان در مدیریت مصرف آب و پیشگام بودن در همکاری با دولت بمنظور استفادهی بهینه از آب بعنوان یک منبع ارزشمند و محدود مانند برقی کردن چاهها، نصب کنتورهای حجمی، خاموشی موتورپمپها و الکتروموتورها در زمان پیک «اوج» مصرف آب و برق و حفظ منابع آب بخش نخست این تصمیمها بوده است.
موسوی افزود: همچنین در این برنامه بر حذف یا کاهش سطوح زیرکشت گیاهان پرمصرف آب، کاهش تبخیر از سطح خاک و تعریق از سطح گیاه، توسعهی روشهای مدیریت به زراعی و به نژادی شامل کاشت ارقام زودرس و میانرس به جای ارقام دیررس و فراری دادن گیاه از تنشهای گرما و خشکیهای آخر فصل تأکید شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: کاربرد مواد سوپرجاذب و ضدتعرق، توصیه ارقام خشکیپسند، اصلاح روشهای کاشت و رعایت تناوب و تقویم زراعی نیز در این برنامه گنجانده شده است.
موسوی خاطرنشان کرد: تکیه بر روشهای خاکورزی حفاظتی، کاهش ضایعات در کنار توجه به انواع روشهای ذخیره نزولات جوی از طریق عملیات آبخوانداری و آبخیزداری و رعایت دیگر روشهای بهینه مصرف آب بمنظور افزایش کارآیی مصرف آن و ارتقا راندمان آبیاری از دیگر موارد مورد توجه است.
وی رکن اساسی اجرای برنامهی پنج ساله را اعتقاد کشاورزان به کارآیی این روشها در بهینهسازی مصرف آب دانست و گفت: از سیاستهای کلان وزارت جهاد کشاورزی اتکا به روشهای نوین آبیاری با عنوان روشهای آبیاری تحت فشار شامل انواع روشهای قطرهای و بارانی، آبیاری کمفشار و انتقال آب از طریق لوله است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: به نظر میرسد، چنانچه مشارکت جدی کشاورزان و تلاش مضاعف دولت با همدلی و همیاری این قشر میسر نشود، آثار، تبعات و عواقب آن زندگی را در منطقهی جنوب کرمان، به بحران دچار میکند.
موسوی خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بعنوان متولی بخش کشاورزی خود را موظف میداند در چارچوب سیاستهای ابلاغی وزارت متبوع و تأکیدهای فراوان استاندار نهایت کوشش خود را در اینباره بهکار گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان خاطرنشان کرد: از اصحاب رسانه بهویژه صدا و سیمای مرکز کرمان، نشریات و جراید و رسانههای منطقهی جنوب کرمان انتظار میرود که دولت را در این امر خطیر یاری کنند.