خرید تور تابستان

«کارتخوان نقشی در محاسبه مالیات پزشکان ندارد»

رییس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه وجود کارتخوان در مطب‌ها نقشی در محاسبه مالیات پزشکان ندارد، گفت: اما ما جهت سهولت مراجعین و بیماران به همکاران‌مان توصیه می‌کنیم از دستگاه کارتخوان در مطب‌های خود استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج فاضل در نشستی خبری در آستانه روز پزشک با بیان اینکه روزهای حساسی را می‌گذرانیم و مسائل مختلفی در مملکت مطرح است که یکی از آنها مسائل و مشکلات پزشکی است، گفت: در آستانه روز پزشک هستیم و اول شهریور ماه هر سال به عنوان روز پزشک نامیده می‌شود، اما به عقیده من کاش این روز، روز اخلاق پزشکی نامیده می‌شد؛  چرا که در مسائل پزشکی باید به اصول اخلاقی پزشکی توجه کنیم و پزشکی با دیگر مسائل باید تفاوت‌هایی داشته باشد.

وی در ادامه درباره شرایط اخیر جامعه گفت: بار اول نیست که با این مشکلات مواجه می‌شویم و در طول این ۴۰ سال بعد از انقلاب، بارها و بارها در این شرایط قرار گرفته‌ایم و امیدواریم از این شرایط فعلی نیز به سلامت گذر کنیم.

کارتخوان‌ها نقشی در محاسبه مالیات پزشکان ندارند

فاضل در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مباحث مطرح مبنی بر وجود کارتخوان‌ در مطب پزشکان گفت: گاهی اخبار بی‌اهمیت در صدر اخبار دیگر قرار می‌گیرد تا کسی به اخبار مهم توجه نکند؛ در واقع مسئله کارتخوان در حال حاضر مسئله آنچنان مهمی نیست که این طور به آن پرداخته شد. اما ما جهت سهولت مراجعین و بیماران به همکاران‌مان توصیه می‌کنیم از دستگاه کارتخوان در مطب‌های خود استفاده کنند و حدود ۸۰ درصد پزشکان این کار را انجام می‌دهند. البته قانونی در زمینه وجود این دستگاه‌ها در مطب‌ پزشکان وجود ندارد و اگر کسی این دستگاه را نگذاشت، قانون‌شکنی نکرده است.  اینگونه مسائل باید با راه‌های تشویقی حل شود و ما نمی‌توانیم بدون وجود قانون پیگرد جدی در این مورد داشته باشیم.

ماجرای مالیات پزشکان پایتخت

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه کارتخوان‌ها نقشی در محاسبه پرداخت مالیاتی پزشکان ندارند، در پاسخ به سوالی درباره اظهاراتی از سوی مسوولان سازمان مالیاتی مبنی بر اینکه “نیمی از پزشکان پایتخت مالیات نمی‌پردازند”،  گفت: اظهار غیر مسئولانه یکی از مدیران درباره اینکه نیمی از پزشکان تهرانی مالیات پرداخت نمی‌کنند، یک اظهار بی‌پایه بود که در این زمینه با رییس سازمان مالیاتی تماس گرفته و گله کردم و آنها نیز عذرخواهی کردند. طرح چنین مباحثی در رسانه‌ها و تیتر کردن آنها قابل تعقیب حقوقی است.

شرایط دشوار بیمارستان‌های خصوصی

فاضل در ادامه درباره مشکلات بیمارستان‌های خصوصی به دنبال افزایش قیمت ارز گفت: بیمارستان‌های خصوصی با مشکلات جدی روبرو هستند تا حدی که برای ادامه کار نیز به مشکل برخورده‌اند. با افزایش ۱۸ درصدی دستمزد و در مقابل افزایش پنج درصدی تعرفه‌ها، تهدید ورشکستگی این بیمارستان‌های خصوصی وجود دارد. بخش بزرگی از طبابت کشور بر عهده بخش خصوصی است و این بیمارستان‌ها اکنون در شرایط دشواری زندگی می‌کنند و لازم است حمایت بیشتری از آنها صورت گیرد.

“سلامت” خود را با تغییرات اقتصادی وفق دهد

فاضل ادامه داد: تغییرات بزرگ اقتصادی را در پیش داریم که بخش سلامت باید خودش را با شرایط جدید وفق دهد. روزهای دشواری از نظر مسائل سلامت پیش رو داریم،  امکانات مورد نیاز در بخش سلامت از جمله انواع و اقسام امکانات برای درمان و ارایه خدمات در بیمارستان‌ها گران می‌شود؛  چرا که همه این امکانات از ارز دولتی سهم نمی‌برند. جامعه پزشکی باید از این موضوع آگاه باشد. پزشکان باید در تجویز داروها دقیق‌تر عمل کرده و اگر دارویی لازم نیست تجویز نکند یا داروهای ارزان‌تر را تجویز کنند. از طرفی بسیاری از بیماران در مراجعات‌شان تقاضاهایی در حوزه انجام آزمایشات و … دارند. در این حوزه نیز پزشک باید بر اساس قضاوت خود و نه درخواست بیمار، تجویز لازم را انجام دهد تا به این ترتیب با صرفه جویی این دوران را پشت سر گذاریم.

فاضل همچنین در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات درباره برخی از امور پزشکی و محصولات سلامت محور،  گفت: اصولا تبلیغات برای سودآوری است و هدف اقتصادی دارد؛ این درحالیست که تبلیغات در پزشکی ممنوع است؛ چرا که با جان مردم سر و کار داریم. ما حتی باید در تبلیغ دیگر محصولات مانند پفک نمکی این توجه را داشته باشیم که با این کار از همان ابتدا ذائقه کودک را با نمک آشنا خواهیم کرد و در آینده با معضل فشار خون و بیماری‌های قلبی عروقی درگیر خواهیم شد. در مورد تبلیغات تلویزیونی ما کاری را نمی‌توانیم انجام دهیم و ناظرین بر صدا و سیما هستند که می‌توانند جلوی تبلیغات محصولات پزشکی را بگیرند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره دادگاه‌های ویژه و لزوم آن در حوزه پزشکی، گفت: مسایل پزشکی در دادگاه‌های عمومی قابل بررسی نیست و چه بسا که نماینده قوه قضاییه در دادگاه‌های نظام پزشکی حضور دارد اما به دلیل حساسیت موضوع، لازم است که مباحث پزشکی در شرایط تخصصی بررسی شود. به عنوان مثال در بحث پرونده مرحوم کیارستمی که به صورتی گسترده مورد توجه مردم بود، دادگاه مربوطه در نظام پزشکی از نظر سیر علمی و پزشکی پرونده را بررسی کرد که البته با سیر عاطفی و قضاوت مردم متفاوت است. این موضوع به دقت بررسی شد و به هر صورت حکم هم ناعادلانه نبود؛ چراکه علتی کاملا بدون ارتباط با سابقه بیماری باعث فوت بیمار شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا