گزارش| «نانآوران کوچک، قهرمانان بزرگ»
«زهرا شاهسوند»، خبرنگار انصاف نیوز: کودکانی که تنها دغدغهی کار داشتند حالا در زمین مستطیل شکل با لباس ورزشی میدوند و به توپ شوت میزنند. محمد 18 ساله و یا عبدالرحمن 11 ساله اکنون تنها به قهرمانی در فوتبال فکر میکنند و برای محقق شدن این آرزو هر روز تلاش میکنند.
افتتاحیهی چهارمین دورهی لیگ پرشین جمعیت امام علی(ع) 26 مردادماه در زمین چمن دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
گزارش خبرنگار انصاف نیوز از افتتاحیهی این لیگ را در ادامه بخوانید:
چهل و چهار تیم از سراسر کشور
در این لیگ ۴۴ تیم نونهال، نوجوان و جوان از شهرهای سیستان و بلوچستان، ساری، مشهد، اصفهان و دیگر مناطق کشور و همچنین محلههایی از تهران مثل شوش، فرحزاد، مولوی، شهرری و … شرکت کرده بودند.
مراسم افتتاحیه از ۱۹:۲۰ الی ۲۲ برگزار شد (لینک). در طول مراسم بیانیهی مهاجرت، اهدای جوایز به مقام آوران ورزشی، پرفورمنس صلح (لینک)، رژهی تیمها، سخنرانی موسس جمعیت، حلقهی اتحاد کاپیتانها، قرائت پیماننامه و آتش بازی صورت گرفت.
در اینباره «میثم واحدی» مسوول کمیتهی ورزش و لیگ پرشین به خبرنگار انصاف نیوز گفت: فعالیت ورزشی در لیگ پرشین به بیش از ۱۰ سال پیش برمیگردد و ۴ سال است که لیگ پرشین شروع شده است. جمعیت در خانههایی تحت عنوان خانههای ایرانی خدمات ارائه میدهد. ما هم تیمهای ورزشی در محلات داریم که مستمر در طول سال فعالیت دارند.
وی افزود: با این هدف تشکیل شده است که بچههایی که تحت تاثیر آسیبهای اجتماعی هستند فرصت ورزش کردن داشته باشند. نتیجهی این فعالیتها کاهش خشونت، خودباوری، ایجاد هویت مستقل برای تحصیل و ادامهی زندگی در شرایط نرمال است.
واحدی توضیح داد: بسیاری از این بچهها امکان ورزش کردن ندارند. در این ۱۰، ۱۲ سالی که جمعیت فعالیت دارد بچهها با ورزش احیا شدند. خیلی از بچهها که محروم بودند ادامه تحصیل دادند. بسیاری از استعدادها که به دلیل نبود امکانات نادیده گرفته شدند از طریق لیگ فوتبال پرشین و برنامههای ورزشی جمعیت این امکان وجود دارد که استعدادها شناخته شود تا بتوانند در مسیر پیشرفت و قهرمانی قرار بگیرند.
مهمترین هدف ایجاد صلح است
از اکثر شهرها و نقاط کشور در این لیگ شرکت میکنند که به عقیدهی این فعال اجتماعی، این امر باعث ایجاد همبستگی بیشتر میشود. واحدی در اینمورد به خبرنگار انصاف نیوز گفت: مهمترین هدف در کنار استعدادیابی و جلوگیری از ورود بچهها به فضای آسیب، صلح و همگرایی اقوام است. چیزی که در ساختار ورزش ما دیده نمیشود و کم رنگ است، حتی این موضوع در ورزش دنیا هم کمتر دیده میشود. میخواهیم از طریق لیگ پرشین این صلح را ایجاد کنیم و از طریق ورزش قومیتها را به هم نزدیک کنیم. الان هم بعضی از بچهها که قومیتهای متفاوتی دارند در یک تیم با صلح و آرامش تمرین میکنند. لیگ پرشین الگویی برای تفاهم و گفتوگو بین قومیتهای مختلف در ایران شده است.
از ۴۴ تیمی که شرکت کردند ۲۴ تیم در مراسم افتتاحیه حضور داشتند.
واحدی در پاسخ به این پرسش که «تاثیر از نظر مددکاری چقدر بوده؟» گفت: تاثیر که معجزه وار است. از هفت سال پیش که خود بنده کار را در دروازه غار شروع کردم، بسیاری از منطقهها تحت تاثیر اعتیاد، فقر، کودک آزاری و محرومیت است که باعث سخت شدن زندگی این کودکان میشود. خودم هیچ فکر نمیکردم که تا این حد ورزش بتواند فضایی را ایجاد کند تا روح و جسم بچهها را دگرگون سازد. به جرئت میتوانم بگویم که ورزش نقش بسزایی در روحیهی بچههایی که شرایط نرمال ندارند، دارد و به آنها انگیزه داده است.
واحدی در پایان گفت: موضوع مهم بحث مسوولیت اجتماعی، خلأهای موجود و نبود نگاه اجتماعی است که حتی در فضای آکادمیک هم آموزش داده نمیشود. در محلاتی که میتواند تاثیرگذار باشد ورزش را برای خدمت به اجتماع در آن مناطق ببریم.
دوست دارم همهی بچههای پرشین به تیم ملی برویم
بازیکنان تیم پرشین از حس وحال و اهدافشان را به خبرنگار انصاف نیوز گفتند:
محمد ۱۷ ساله از محلهی لب خط بود و میگفت دوست دارم مثل رحمتی بشوم.
محمد ۱۸ ساله از سیستان و بلوچستان بر این باور بود که ورزش باعث مهربانی، برادری و اتحاد میشود.
منصور ۱۱ ساله و عبدالرحمن ۱۳ ساله که ازتیمهای اصفهان بودند از تاثیر ورزش روی اخلاقشان گفتند: اخلاقمان خوب شده است و بخاطر اینکه ورزشکاریم جلوی دوستانمان سربلند هستیم.
انتهای پیام