خرید تور تابستان

توصیه هایی به رییس آینده صداوسیما

محسن متین در یادداشت ارسالی با عنوان «جناب آقای رییس سلام» به انصاف نیوز، نوشت:
این روزها با نزدیک شدن به پایان دوره ی ده ساله ی مدیریت صدا و سیما حرف و حدیث و پیشگویی های مختلفی در مورد مدیر بعدی این سازمان شنیده می شود اما مهمتر از خود شخص برنامه هایی است که مدیر بعدی این سازمان اجرا خواهد کرد.
صدا و سیما بدون شک تنها بخش فرهنگی هست که همه ی مردم ایران تقریبا با آن روزانه سر و کار دارند و از ضریب نفوذ بالایی برخوردار است، ضریب نفوذی که حتی مقام معظم رهبری خطاب به آن سازمان فرموده اند “اگر اینجا فاسد شود تمام کشور فاسد خواهد شد و اگر اینجا درست باشد تمام کشور درست خواهد شد” اما متاسفانه این روزها مساله ی فساد اداری چیزی است که در بسیاری از دستگاه های مختلف کشور و حتی صدا و سیما در سطوح مختلف نیز دیده می شود.
مقام معظم رهبری در جای دیگری می فرمایند:
من می‏خواهم خواهش کنم که حتماً مسأله مبارزه با فساد را جدّی بگیرید و دنبال کنید. این‏که ما گفتیم اصلاحات واقعی در کشور، مبارزه با فقر و فساد و تبعیض است، هر روز که می‏گذرد، اعتقاد بنده به این مسأله راسختر می‏شود. هیچ اصلاحی در کشور بدون پرداختن به این سه مقوله اساسی و بنیانی ممکن نیست صورت گیرد؛ اینها مادرِ همه اصلاحات است و باید بالاخره در کارها به این قضیه بپردازید. برخورد با مفاسد اقتصادی برای نظام اهمیت حیاتی دارد. 5 تیر 1381
 
هر چه بگندد نمکش می زنند …
 در دنیا نقش رسانه برای مبارزه با فساد از هر سازمان و نهاد و دادگاهی موثرتر و پیشگیرانه تر است و این رسانه است که تن مفسدین را به لرزه می اندازد و حتی دادگاه را تحت فشار می گذارد که به جرم های مفسدین به نحو درست رسیدگی کند.
اما متاسفانه در ایران این نوع نظارت بر روی سلامت جامعه و دستگاه ها از سوی رسانه ها بسیار کمرنگ است و می توان گفت به هیچ وجه وجود ندارد. شاید به همین دلیل بتوان وظیفه ی اصلی مدیر بعدی سازمان صدا و سیما را مبارزه با فساد در آن سازمان دانست چرا که با دستمال آلوده نمی شود شیشه را تمیز کرد.
سازمانی با بعضا مدیرانی که مدیریت را از پدر یا اعضای درجه ی یک خانواده خود به ارث برده اند و بدون داشتن مهارت و دغدغه ی رسانه ای و یا احساس کوچکترین مسوولیتی نسبت به اجتماع  در به در به دنبال جذب مشارکت سرمایه گذار برای تولید برنامه و گرفتن درصد هستند و یا به روش های دیگر هم و غم خود را بستن بار خود می دانند.
اگر چه این رسانه است که باید مثل یک عقاب تیزبین بر روی مسایل فرهنگی، اخلاقی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، مذهبی، علمی و بهداشتی جامعه احاطه داشته باشد و با مشاهده ی یک مشکل به سمت حل آن برود و آن را تا حل شدن کامل دنبال کند اما متاسفانه تنها یک نگاه سطحی و از سرتکلیف و نه دغدغه نسبت به این مسایل در رسانه ها به ویژه صدا و سیما وجود دارد.
دیگر سخنان رهبری در رابطه با مبارزه با فساد:
–          بزرگترین مبارزه با امریکا، خدمت به این مردم است. هرکه مى‏خواهد با امریکا مبارزه اساسى کند، باید به این مردم خدمت کند. هر که مى‏خواهد با دشمنان این ملت مبارزه عملىِ کارآمد کند، با فساد مبارزه کند. ابزارهاى دشمن در درون کشور و نظام ما عبارت است از فساد، تبعیض و فاصله طبقاتى. ما باید با اینها مبارزه کنیم. این وظیفه دولت و مجلس و قوّه قضاییّه و همه ارکان نظام است. به مردم خدمت کنند، با مفسد مماشات نکنند، فساد را در بدنه دستگاههاى حکومت به‏هیچ‏وجه نپذیرند و تحمّل نکنند؛ این بزرگترین خدمت است.
(14 خرداد 1382. سخنرانی در مراسم سالگرد امام خمینی (ره))
 
–          از جمله‏ی مهمترین کارها، مبارزه‏ی با فساد است. مبارزه‏ی با فساد، یک جنبه‏ی اخلاقی محض نیست؛ اداره‏ی کشور متوقف به مبارزه‏ی با فساد است. بنده دو سه سال پیش که آن نامه را درباره‏ی مبارزه‏ی با فساد به مسؤولان کشور نوشتم، به دنبال یک کار طولانی و یک بررسی و مطالعه‏ی وسیع و همه‏جانبه بود. از هر طرف می‏رویم، می‏بینیم اگر با فساد مبارزه نشود، همه‏ی کارها لنگ خواهد ماند. این همه کار خوب دارد در کشور انجام می‏گیرد – کارهایی که انجام گرفته، کم نیست – اما وجود فساد، بعضی از آنها را خنثی می‏کند. استخری را در نظر بگیرید که از چند چاه عمیق با لوله‏های چند اینچی مرتب در آن آب ریخته می‏شود، اما استخر پُر نمی‏شود. وقتی نگاه می‏کنید، می‏بینید بدنه‏ی استخر ترک خورده و ته آن سوراخ است؛ هرچه از این طرف آب می‏ریزید، از آن طرف بیرون می‏رود؛ به کانالهایی که شما در نظر گرفته‏اید آبیاری کنید، اصلاً آب نمی‏رسد. فساد در جامعه، این‏طوری است. فساد مالی، مثل خوره، ایدز و سرطان است؛ باید با آن مبارزه کرد … باید با فساد مبارزه‏ی جدی کرد. یک پایه‏ی مبارزه، شمایید. آن روزی که بنده مسأله‏ی مبارزه‏ی با فساد را گفتم، توقعم این بود که مجلس شورای اسلامی سینه سپر کند و جلو بیاید و در این میدان حرکت کند تا ما دیگر احتیاج نداشته باشیم دنبال کنیم؛ اما متأسفانه این‏طور نشد. آنها نکردند، شما بکنید.
(27 خرداد 1383. دیدار با نمایندگان مجلس هفتم)
 
–          با فساد باید مبارزه کرد. مبارزه‏ی با فساد، بسیار جدّی است. من گله کردم و هنوز هم از بعضی دستگاه‏ها گله دارم که وقتی ما چند سال پیش مسأله‏ی مبارزه‏ی با فساد را مطرح کردیم، به جای این‏که سینه سپر کنند و به میدان بیایند و پرچم را در دست بگیرند، توجیه‏های سیاسی و تعدیلهای غلط و سیاست‏بازانه روی این مسأله گذاشتند و آن کاری که باید بکنند، نکردند. حالا نمایندگان مجلس این کار را بکنند؛ مسؤولان دولتی این کار را بکنند؛ شما مسؤولان بخشهای مختلف و مدیران دولتی این کار را بکنید. مردم نمی‏توانند با فساد مبارزه کنند. مبارزه‏ی با فساد، کار دستگاه‏های حکومتی است. ذهن هم فقط به سمت دستگاه قضایی نرود؛ دستگاه قضایی آخرالدواء است. من گفتم بعضی از بخشها درباره‏ی فساد مطالعات عمیق کنند. چند مجموعه در این زمینه تدوین کردند و برای من آوردند که درباره‏ی مسأله‏ی فساد و شیوه‏های فساد و رخنه‏گاه‏های فساد، تحقیقی صورت گرفته بود. دیدیم مهمترین بخشی که می‏شود با فساد مبارزه کرد، دولت است. خود دولت هم این را قبول دارد و دنبال کرده است. برای مبارزه‏ی با فساد، در دولت انصافاً کارهای مهمی هم در گلوگاه‏ها انجام گرفته است. گلوگاه‏های فساد باید گرفته شود … اگر موردی بود که از این صافی‏ها و از زیرِ دست مسؤولان دولتی رد شد، آن وقت نوبت قوه‏ی قضاییه است. البته هم قوه‏ی قضاییه و هم مسؤولان دولتی ذی‏ربط باید دست خودشان را کاملاً پاک نگه دارند. من آن‏روز گفتم؛ باید دستمال را تمیز کرد تا بشود شیشه را با آن تمیز کرد.
( 19 تیر 1383. دیدار با مسئولان و نخبگان استان همدان)
 –          اگر یک جا احساس کردید و دیدید در دستگاه‌هاى دولتى – این، مخاطبش مسئولین دولتى هستند – شائبه‌ى فساد وجود دارد، نباید هیچ ملاحظه بکنید. اگر ملاحظه کردید، این مسئله خیلى سریع گسترش پیدا میکند؛ چون بشدت واگیردار است. بیمارى فساد اقتصادى جزو آن بیمارى‌هاى واگیردارِ بسیار شدید و سریع است؛ لذا بایستى حتماً به این مسئله توجه کرد. 
(26 مرداد 1390. در دیدار با فعالان اقتصادی) 
–          مسئولان کشور باید با فقر و فساد و تبعیض مبارزه کنند
مسؤولان کشور – چه در قوّه‌ى مجریّه، چه در قوّه‌ى قضایّیه و چه در قوّه‌ى مقنّنه – باید با فقر و فساد و تبعیض در این مملکت مبارزه کنند. اگر بخواهند وضع امنیت کشور را، وضع معیشت مردم را، وضع عزّت بین‌المللى ما را تأمین کنند، راهش مبارزه‌ى با همین هاست. انواع و اقسام فسادها را باید شناسایى کنند و با آن مبارزه‌ى جدّى نمایند؛ نه در حرف و زبان.
(7 دی 1379 . خطبه‌های نماز عید فطر) 
 
مسائل دیگری که شما به عنوان مدیر آینده باید پیگیری کنید بدین شرح خواهد بود:
– کوچک و چابک کردن سازمان صدا و سیما
شاید باور کردنش سخت باشد که یک نامه ی اداری حتی در مواردی یک سال طول می کشد تا به مقصد برسد پس بدانید این مشکل به ظاهر کوچک چه تاثیراتی بر کل سازمان خواهد داشت.
– کم کردن مدیران میانی
سازمان صدا و سیما اینقدر مدیر که تقریبا همه از آشنایان و اقوام و دوستان تشکیل می شوند وجود دارد که در مواردی دیده می شود در یک اتاق 8 مدیر با هم دور یک میز می نشینند و مطمئن باشید این از متانت و خاکی بودن ناشی نمی شود و ناشی از زیادی مدیر است.
– کاهش چشمگیر تعداد کارمندان
بدون شرح.
– توجه ویژه نسبت به تولید و کیفیت برنامه ها
سازمان صدا و سیما کانال های برون مرزی و داخلی زیادی دارد، حدود 67 کانال رادیویی و تلویزیونی و بودجه و درآمد قابل توجهی نیز کسب می کند اما کیفیت پایین برنامه های تولیدی مردم را به سمت ماهواره سوق داده است و بودجه ای که باید خرج تولید محتوا شود خرج کارهای بیهوده و نیروی انسانی می شود. از کارهای بیهوده می توان اقدامات صوری و غیرکارشناسی چند ده میلیاردی معاونت مجازی و دیگر معاونت ها را مثال زد.
– عدم کپی برداری
در سازمان تقریبا همه چیز کپی از برنامه ها و کانال های ماهواره ای است و به جرات می توان گفت هیچگونه کار اصل و غیر کپی وجود ندارد. کپی هایی با تاخیر چند سال که از بد هم بدتر است و مخاطب کاملا آن را با ماهواره مقایسه می کند.
 
– استفاده از مدیران غیر فامیل و کار بلد
صدا و سیما سازمانی است که مستقیم با مردم در ارتباط است و داشتن مدیران دلسوز، کاربلد و خلاق کمک می کند تا آن سازمان با مبارزه با فساد به چرخیدن چرخ تمام کشور کمک کند. نگران اقوام نباشید چرا که اگر چرخ کشور بهتر بگردد آنها هم کاری در زمینه ی استعداد خود با درآمد احتمالا بهتر پیدا خواهند کرد.
متاسفانه بیشتر مدیران ارشد صدا و سیما مدیران فرهنگی نیستند و برای کارهای دیگری مثل کارهای امنیتی مناسب تر هستند.
– پایان دادن به برنامه ریزی های صوری و بدون پشتوانه
تشکیلات عریض و طویلی برای برنامه ریزی در صدا و سیما وجود دارد اما شما هیچ اثر از آن نمی بینید. مثل همیشه سریال ماه رمضان 10 روز مانده به شروع ماه مبارک شروع می شود و مثل یک انفاق غیرقابل پیش بینی با آن برخورد می شود و صدا و سیما بدون در نظر گرفتن مشکلات کلان جامعه و نداشتن راهکار فکری برای آن به دنبال روزمرگی می رود.
 
– کاهش شبکه های بی کیفیت
همانطور که حتی مقام معظم رهبری به این مهم اشاره کرده اند شبکه های صوری و بی محتوا به شبکه های کیفی کاهش پیدا کنند.
– توجه خلاق به مذهب
شاید باورش سخت باشد که تا این لحظه هیچ برنامه ی جامعی در مورد آموزش امر به معروف و نهی از منکر از صدا و سیما پخش نشده است و خیلی دیگر از مسایل دینی روز مثل تفسیر اجتماعی قرآن و یا نگاه به روز به مساله ی نماز در سازمان صدا و سیما ساخته و پخش نشده است.
مهم است که ریاست آتی سازمان از افراد خلاق و باهوش برای رسیدن به اهداف کلان مذهبی استفاده کند.
و موارد بسیار دیگری که هر کدام زیرشاخه ی این موارد اصلی خواهند بود.
جناب آقای رییس آینده ی سازمان صدا و سیما!
همانطور که امام علی (ع) فرموده اند ” تمام کارهاى خیر و حتى جهاد در راه خدا، نسبت به امر به معروف مثل رطوبت دهان است نسبت به آب دریا” و هدف از نوشتن این متن بیان و یادآوری گوشه ی کوچکی از مشکلات سازمانی است که می تواند آینده ی کشور و مردم را تغییر دهد.
فراموش نکنیم که فرق ما با نظام شاهنشاهی این است که روی خون هزاران هزار شهید و آه هزاران هزار مادر و پدر شهید و اشک هزاران هزار فرزند و همسر شهید و عرق و زجر هزاران هزار رزمنده و اسیر و جانباز نشسته ایم.
یادمان باشد که حکومت شیعی را راحت به دست نیاوردیم.
یادمان باشد که امام می گفت تنها یک روز صدا و سیما را به ما بدهند، مملکت را می سازیم. تنها یک روز … .
یادمان باشد … .
 
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا