خرید تور تابستان

خمیر مرغ در سوسیس و کالباس، ممنوع

رئیس سازمان غذا و دارو از اجرای ممنوعیت خمیر مرغ در سوسیس و کالباس در 6 ماه دوم امسال خبر داد و گفت: در این راستا نیز بخشنامه‌ای تدوین و به مراکز مربوطه ابلاغ شده تا در 6  ماه دوم امسال عملیاتی شود.

به گزارش انصاف نیوز، رسول دیناروند در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، درباره ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس اظهار کرد: سازمان غذا و دارو در جهت تامین سلامت فرآورده‌های پروتئینی خمیر مرغ مصرفی در تولید سوسیس و کالباس را حذف کرده است.
به گفته وی، در این راستا نیز بخشنامه‌ای تدوین و به مراکز مربوطه ابلاغ شده تا در 6  ماهه دوم امسال عملیاتی شود. در حقیقت تمامی تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده شده و نیاز نیست بیش از این موضوع به چالش کشیده شود.
گفتنی است؛ رئیس سازمان غذا و دارو چندی پیش در این خصوص گفته بود که حذف خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس قدم بسیار بزرگی است، چراکه از سلامت خمیر مرغ اطمینان نداریم؛ بنابراین ورود آن به چرخه تولید سوسیس و کالباس ممنوع شده است. شرکت‌های تولید کننده سوسیس و کالباس از یک دوره زمانی برخوردار خواهند بود تا بتوانند خود را با ضوابط تطبیق داده و خمیر مرغ را حذف کنند.
در حقیقت خمیر مرغ، گوشت‌های مازادی است که پس از تمیز کردن مرغ، توسط دستگاهی جدا شده و به چرخه مصرف وارد می‌شود. نمی‌توانیم سلامت خمیر مرغ را تضمین کنیم چراکه مشخص نیست ماده اولیه آن از سلامت برخوردار است یا خیر و ممکن است از چربی زیادی برخوردار باشد.
این در حالی است که مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی ایران این کار را غیرممکن می‌داند و معتقد است امکان حذف خمیرمرغ از سوسیس و کالباس وجود ندارد. در حقیقت در همه جای دنیا در تولید فرآورده‌های گوشتی از خمیرمرغ استفاده می‌شود و این کار استاندارد بین‌المللی دارد.

وی با تاکید بر ضرورت برخورد جدی با واحدهای زیرپله‌ای و غیرقانونی تولید خمیر مرغ عنوان کرده بود: در حال حاضر واحد‌های تولید فرآورده‌های گوشتی، خمیر مورد نیاز خود را به طور عمده خودشان در داخل کارخانه تولید می‌کنند. خمیر مرغی که از سوی کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی تولید و مصرف می‌شود، دارای مجوز سازمان استاندارد، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است و مشکلی ندارد اما عمده خمیر مرغی که از خارج از واحد‌های فرآورده‌های گوشتی تامین می‌شود غیر مجاز است و استاندارد ندارد که بسیاری از واحدهای تولید این نوع خمیر مرغ نیز توسط تعاونی، استاندارد و بهداشت قلع‌ و قمع شده‌اند.

وی تاکید کرد: واحد‌های تولید فرآورده‌های گوشتی موظف هستند خمیر مرغ خود را از منابعی تامین کنند که دارای مجوز بهداشت و استاندارد هستند در غیر این صورت با تعطیلی مواجه می‌شوند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا