خرید تور تابستان

پزشکیان در گفتگویی تفصیلی: گناه دروغ، بسیار بیشتر از بی‌حجابی در خیابان است

دیروز خبرگزاری اصولگرای فارس مشروح مصاحبه ای تفصیلی با دکتر مسعود پزشکیان، نماینده ی اصلاح طلب مجلس – که مشروح آن در پی آمده است – را منتشر کرد که در آن به مسایل مختلفی پرداخته شده از جمله جایگاه مجلس، سیاست داخلی، سیاست خارجی و حوزه ی سلامت.


به گزارش انصاف نیوز، نکته ی قابل توجه اینکه امروز پنجشنبه روزنامه ی اصولگرای رسالت نیز عکس و خبر اول صفحه ی یک خود را به همین مصاحبه اختصاص داده است، با تیتر: «باید نسبت به شغل و ازدواج جوانان دلواپس باشیم».

تیتر شدن واژه ی دلواپس که کنایه ای از سوی پزشکیان به طیف تندروی جریان اصولگرا است، نشاندهنده ی تلاش بخش سنتی اصولگرایان برای جدا شدن از افراطیون است، اما اینکه گفته های یک نماینده ی منسوب به جریان اصلاحی و وزیر دولت سیدمحمد خاتمی تیتر اول رسالت شده است، به نظر حاوی پیامی باشد.

متن کامل مصاحبه ی تفصیلی فارس به همراه مقدمه ی جالب این خبرگزاری بر آن در پی می آید:

او را به صراحت لهجه می‌شناسند و رجوع به نهج‌البلاغه … در کابینه خاتمی حضور داشته اما تاکید می‌کند که سیاسی نیست. می‌خواهد برچسب سیاسی بودن را از خود دور کند و سیاسی نخوانندش… از دلواپسی‌‌هایش می‌گوید،‌ «اشتغال و ازدواج جوانان»… دل خوشی هم از برخی حال و هواهای این ایام وزارتخانه طبیبان ندارد، دغدغه‌اش بسامان شدن بهداشت و درمان است؛ خصوصا برای آنهایی که رقم حساب‌هایشان کفاف مخارج درمان را نمی‌دهد. می‌گوید برای سکونت به تهران نمی‌آید و در همان زادگاهش تبریز می‌ماند، علت را اینگونه عنوان می‌کند: «می‌خواهم در خدمت مردم شهرم باشم…» تیغ نقدش را متوجه هم‌جناحی‌هایش هم می‌داند. آنهم وقتی به قول خودش آنها از دایره انصاف، عدالت و قانون خارج شوند… این جملات شرح حالی مختصر از مسعود پزشکیان است… پزشکی که دیروز را در پاستور سپری کرد و امروزش را در بهارستان می‌گذارند…. برای جویا شدن نظرات نماینده تبریز به گفت‌وگو با وی نشستیم که متن کامل این مصاحبه از نظرتان می‌گذرد:

فارس: آقای دکتر! پس از بازدیدی که از خبرگزاری داشتید، بفرمایید فارس را چطور دیدید؟

*پزشکیان: درست نیست با یک جلسه دیدن و نیم ساعت مشاهده، به شما ارزیابی بدهم. بالاخره امکانات و نیروی انسانی خوب و فضای و تجهیزات مطلوبی دارید. به اصطلاح تشکیلات خوبی دارید.

فارس: عملکرد رسانه‌ای فارس را چطور ارزیابی می‌کنید؟

*پزشکیان: از نظر بازتاب زیاد دقت نکردم یعنی اگر بحث کارشناسی باشد، من نمی‌توانم نظر بدم.

فارس: آقای دکتر! اگر اجازه بدهید وارد بحث اصلی شویم. در گام نخست توضیح دهید که چه شد پس از حضور در دولت و تجربه وزارت، تصمیم به حضور در مجلس گرفتید؟

*پزشکیان: تا زمان وزارتم و پایان آن یادم نمی‌آید غیر از باورم و اعتقادم و اینکه باید در این کشور کاری کرد و مشکلی را حل کرد، فکر و حتی فرصت دیگری گذاشته و داشته باشم.

***در زمان وزارتم به سفر نرفتم

فارس: یعنی آقای دکتر! هیچگاه در آن زمان برای خود و خانواده‌تان زمانی را اختصاص ندادید؟

*پزشکیان: نه، آن زمان برای گردش جایی نداشتم و جایی هم نمی‌رفتم.

***در زمان وزارتم حتی به شمال هم نرفته بودم

فارس: علیرغم اطلاع از مشغله بالای وزرا، فکر نمی‌کنید کمی باور اینکه یک وزیر زمانی برای تفریح خود و خانواده‌اش اختصاص ندهد، دشوار است؟

*پزشکیان: بله، ممکن است برخی باور نکنند اما در آن زمان حتی شمال هم نرفته بودم، در واقع یا سر کار بودم یا جبهه، یا سر کار بودم یا بیمارستان و وقتی برای تفریح باقی نمی‌ماند.

فارس: پس از پایان وزارتتان چطور، وضعیت تغییری نکرد؟

*پزشکیان: پس از زمان وزارت فهمیدم دنیا بسیار فرق می‌‌کند، می‌توان آزاد بود، می‌شود گشت، پول درآورد، می‌شود نقد کرد، می‌توان فحش داد و فحش نشنید و بعد حتی زمانی که نقد می‌کنی همه «به به» و «چه چه» هم می‌کنند…

***زندگی‌ام پس از وزارت از نظر مالی تغییر کرد

فارس: با این توصیفات زندگی‌تان پس از وزارت بسیار تغییر کرد

*پزشکیان: بله، زندگی‌ام از نظر مالی و دنیایی تغییر کرد. خانه خریدم، باغ خریدم؛ البته دولت هم مقداری در این راه کمک کرد یعنی من به عمل می‌رفتم و دولت نیز پولش را به حسابم می‌ریخت. در آن روزها هفته‌ای دو سه روز عمل می‌کردم.

فارس: مگر در زمان وزارت عمل جراحی انجام نمی‌دادید؟

*پزشکیان: نه! زمانی برای عمل وجود نداشت…

فارس: پس در واقع منبع درآمدی به جز دولت نداشتید، درست است؟

*پزشکیان: بله، قبلا فقط حقوق کارمندی دولت را می‌گرفتم.

***مجوز مطب ندارم چون هیچگاه درخواست نداده‌ام

– فارس: مطب چطور، نداشتید؟

*پزشکیان: من مجوز مطب ندارم چون هیچ وقت درخواست نداده‌ام.

فارس: آقای دکتر! با توضیحاتی که دادید خانواده‌تان در زمان وزارت‌ گلایه نمی‌کردند که شما وقتی برای سپری کردن در خانه ندارید؟

*پزشکیان: بهتر است از خودشان بپرسید. همسرم سال 73 فوت کرد و بچه‌ها را من بزرگ کردم.

– فارس: خدا رحمتشان کند

*پزشکیان: خدا اموات شما را نیز رحمت کند. می‌گفتم که می‌توانید از فرزندانم سوال کنید.

فارس: به هر حال آنها گلایه‌هایشان را به شما نیز منتقل می‌کردند.

*پزشکیان: بله، به هر حال خانواده از چنین وضعی خوشحال نمی‌شود.

فارس: چند فرزند دارید؟

*پزشکیان: من سه فرزند دارم که خداروشکر وضعشان خوب است.

***تشریح علل کاندیداتوری در انتخابات مجلس

فارس: آقای دکتر! به بحث اصلی بازگردیم. چه عاملی شما را به شرکت در انتخابات مجلس و حضور در پارلمان مجاب کرد؟

*پزشکیان: در بحث مجلس دغدغه‌هایی داشتم و برخی نیز از من برای حضور در مجلس دعوت می‌کردند؛ البته باید بگویم که پس از پایان کارم در دولت و پیش از حضور در مجلس بسیار راحت زندگی می‌کردم اما در همان ایام این موضوع به ذهنم آمد که اگه روزی روزگاری ما مردیم و کسی ما را بیدار کرد و پرسید عده‌ای رفتند و برای این آرمان و سرزمین جانشان را فدا کردند و حال شما چرا امروز خوردید و خوابیدید و به خودتان رسیدید، من پاسخی نداشتم که بدهم، در نتیجه ما خودمان را انداختیم در این جریان…

فارسدر هنگام نامزدی در انتخابات تصور می‌کردید که رای بیاورید؟

*پزشکیان: به مردم گفتم اگر رای بدهید و مرا انتخاب کنید، سعی می‌کنم آنچه از دستم برمی‌آید را برایتان انجام بدهم. مردم هم به من رای دادند و ما هم در این مسیر قرار گرفتیم که امروز مشاهده می‌کنید.

***تمام تلاشم را برای تحقق خواسته‌های مردم به کار گرفتم

فارس: چقدر از وعده‌هایی که در زمان کاندیداتوری در انتخابات به مردم دادید را پس از رای آوردن دنبال و محقق کردید؟

*پزشکیان: تمام تلاشم را برای دنبال کردن دغدغه‌های مردم به کار گرفتم اما ممکن است برخی تلاش‌ها هم به نتیجه نرسیده باشد.

*** اگر مجلس درست شود کشور درست خواهد شد

فارس: چقدر فضا و جایگاه مجلس را برای دنبال کردن مطالبات مردمی مناسب دیدید؟

*پزشکیان: به اعتقاد من اگر مجلس درست شود مملکت درست خواهد شد. به طور مثال قوانینی که در مجلس در حوزه بهداشت و درمان مصوب ‌شده دارای اهمیت بالاست. اگر من به عنوان یک پزشک یا حتی هزاران پزشک دیگر مانند من بخواهند برای مردم ایثار و فداکاری کرده و به آنها خدمت کنند به اندازه بند قانونی که در یک روز اجرا می‌شود نمی‌توانند تاثیر عمومی و مثبت در جامعه داشته باشند.

فارس: آقای دکترخودتان در زمان حضور در دولت و حتی مجلس به این موضوع پایبند بودید و تلاش می‌کردید که از جایگاهتان برای تحقق خواسته‌های مردم استفاده کنید؟

*پزشکیان: آن زمان که ما وزیر بودیم، مصوب کردیم، کسی که تصادف کرده و به بیمارستان می‌آید از وی پولی دریافت نشود و از این طرف هم مصوب کردیم که این پول از کجا بیاید. گفتیم که هر کسی سوار ماشین می‌شود باید 10 درصد حق بیمه تصادفات بدهد، یعنی این پول بیاد اینجا تا کسی که به بیمارستان رفت دیگر پولی ندهد. در چنین حالتی روزانه 2 یا 3 هزار نفری که به بیمارستان مراجعه می‌کنند و پول ندارند و یا گاها پول داشتند اما در حالت تصادف امکان داشت به پول دسترسی نداشته باشند راحت به مداوا می‌پرداختند.

فارس: در همین مورد خاص که اکنون بیان کردید، پیش‌تر چگونه عمل می‌شد؟

*پزشکیان: پیش‌تر که به بیمارستان مراجعه می‌کردند، ابتدا می‌گفتند پول بیاور، بعد هم هم تاکید داشتند که فلان دارو را بخر، فلان کار را بکن و … اما همه اینا با یک چارچوب قانونی حذف شد. کسی که تصادف می‌کرد و به بیمارستان می‌رفت دیگر باید به فکر مداوا بود و این قانون این کار را کرد.

***وقتی قانون را درست کنی بسیار از مشکلات را حل کرده‌ای

فارس: البته پزشکان نیز باید در این زمینه حساس باشند و به بیماران کمک کنند.

*پزشکیان: بله، اما اگر من پزشک بودم و در بیمارستان فعالیت می‌کردم، فوقش می‌گفتم من قصد دارم مجانی کار کنم، در واقع بیشتر از این نمی‌توانستم کاری کنم اما وقتی قانون را درست کردی مملکت و همه نقاط کشور رو پوشش دادی بسیاری از مباحث حل می‌شود.

*** در مجلس باید براساس عدالت و بدون نگاه‌های سیاسی و حزبی قانون نوشت

فارس: در واقع هدف شما از بیان این مورد تاکید بر اهمیت نهاد قانونگذاری و مصوبات مجلس حتی در حد یک بند یا تبصره است، حال به نظر شما نمایندگان به چه میزان از این ظرفیت بزرگ استفاده صحیح می‌کنند؟

*پزشکیان: مجلس جای مهمی است، به شرط آنکه ما بدون در نظر گرفتن مسائل شخصی، سیاسی و جناحی و براساس عدالت و انصاف قانون بنویسیم و با علم و کارشناسی این کار را انجام دهیم؛ در واقع باید بعد نظارت مجلس را فعال کنیم تا قانون به درست اجرایی شود.

***باید بر رعایت قانون توسط دولت نظارت کرد

فارس: آقای دکتر! حرف شما درست است اما بعضا در مجلس بعد نظارتی فدای نگاه‌های سیاسی می‌شود. همین امروز برخی از نمایندگان معتقدند برخی دیگر از نمایندگان به دلیل قرابت‌های سیاسی با دولت، آنطور که باید و شاید بر اجرای قانون نظارت نمی‌کنند، هرچند این موضوع بعضا در دوره‌های قبلی نیز مشاهده می‌شد.

*پزشکیان: این موضوع همان بحث نظارتی است که بدان اشاره کردم. اگر ما قانون را درست بنویسیم و مجری درست اجرا نکرد ما بدون در نظر گرفتن اینکه مجری کیست، دولت دهم است یا یازدهم با وی مواجهه خواهیم کرد.

فارس: آیا واقعا اینگونه است؟

*پزشکیانوقتی دولت قانون رو اجرا نکرد در چارچوب قانون با آنها برخورد می‌کنیم؛ همه در چارچوب قانون مجبورند خودشان را با همان قانون تطبیق دهند.

***نباید روابط تنظیم کننده رفتارها باشد

فارس: فکر نمی‌کنید در برخی مواقع روابط تنظیم کننده رفتارهاست؟

*پزشکیان: نباید اینطور باشد، اگر کسی با فردی دوست بود نباید بگوید اشکالی ندارد که مرتکب خلافی شدی و می‌توان از آن گذشت؛ در واقع این بلایی است که ما فعلا در سیستم کشورمان با آن مواجه هستیم اما باید این معضل را نابود کنیم.

فارس: آقای دکتر! یکی از بحث‌های مطرح درباره مجلس که بی‌ارتباط با موضوع ذکر شده هم نیست، این است که برخی از نمایندگان به سمت دولت می‌روند، البته این اتفاق دلایل متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها تحقق بخشی از مطالبات مردم حوزه انتخابیه استهمین موضوع باعث شده برخی از نمایندگان نتوانند به وظیفه نمایندگی خود عمل کنند. نمی‌توان راهکاری اندیشید که نماینده برای پیگیری امور وام‌دار دولت نشود؟

*پزشکیانعوامل مختلفی در این رابطه دخیل است. یکی از این عوامل قطعا همین بحث‌هاست، (برخی نمایندگان) برای آنکه بتوانند سهمی بگیرند مجبور هستند کوتاه بیایند، بسیاری از زمان‌ها در روندی که ما دیدیم برخی مواقع دولتی‌ها قانون‌ها رو اجرا نمی‌کردند و نماینده نظارت نمی‌کرد، سوالی نمی‌کرد برای اینکه یک امتیازی گرفته بود و این مشکلی است که ما با آن مواجهیم.

فارس: راه‌حل رفع این مشکل چیست؟

*پزشکیان: من پیش‌تر هم گفتم، 2 وظیفه اصلی که ما به عنوان نماینده مجلس به عنوان خانه ملت بر دوش داریم یکی اینکه حرف درست را در تمام زمینه‌ها از جمله بهداشت، اقتصاد، صنعت، علمی و… را بزنیم و آن حرف درست را تبدیل به قانون کنیم و دوم اینکه نظارت کنیم تا حرف درست به درستی اجرایی شود.

***بسیاری از طرح‌های 2 فوریتی مبنای علمی ندارد

فارس: آقای دکتر! در همین بحث قانون‌گذاری که شما از آن به تعبیر «حرف درست را تبدیل به قانون کنیم» یاد کردید، شاهدیم که مجلس همواره درحال بررسی طرح‌های فوریت‌دار و تغییر قانون است، فکر نمی‌کنید در این مسیر باید روند تغییر قوانین و ارائه طرح‌های فوریت‌دار را کاهش داد؟

*پزشکیان: در همین بحث قانونگذاری هم می‌توان گفت بسیاری از این طرح‌ها که به اسم 2 فوریت امضا و مطرح می‌شود مبنای علمی ندارد، در نتیجه در اجرا با مشکل مواجه می‌شویم، آنگاه تبصره می‌زنیم یا اصلاح می‌کنیم یا لغوش می‌کنیم.

***تغییر مداوم قانون به نفع کشور نیست

فارس: تغییر مداوم قوانین به نفع کشور است؟

*پزشکیان: نه، مطمئنا به نفع کشور نیست. در واقع قانون باید طوری باشد که انسان و جامعه بتوانند خودشان را با آن تطبیق دهند. وقتی ما قانونی می‌نویسیم نباید طوری باشد که بگویند 6 ماه دیگر عوضش می‌کنند؛ این موضوعات به بی‌ثباتی در مواضع و سخنان ما برمی‌گردد، حرف اگر محکم و باثبات باشد به این سادگی تغییر نمی‌کند در چنین وضعی مردم هم می‌دانند وقتی قانونی به تصویب رسید همه مجبور به رعایتش هستند و تغییر هم نخواهد کرد.

فارس: حال آقای پزشکیان به ادامه بحث وام‌دار شدن برخی نمایندگان بازگردیم که ناقص ماند. ادامه راه‌حل دور شدن از این معضل را بفرمایید.

*پزشکیان: به هر حال این مسائل در اختیار خود نماینده است. در هر حالتی تعدادی از نمایندگان سعی می‌کنند راه چارچوب خودشان را طی کنند. در واقع این روند از خود فرد آغاز می‌شود پس باید آدم‌هایی باشند که خصوصیاتی به این شکل داشته باشند که حق را قربانی نکنند و از حق دفاع و به آن عمل کنند.

البته در ساختار اجتماعی که ما با آن در کشور مواجهیم، در حقیقت این روش‌ها مشتری بیشتری دارد تا اینکه یکی بخواهد با چارچوب حق و عدالت حرکت کند، نتیجه این می‌شود که شما در مجلس برخی مسائل را مشاهده می‌کنید.

***تاکنون سعی کرده‌ام در فراکسیون‌های سیاسی شرکت نکنم

فارس: آقای دکتر! اگر اجازه می‌دهید کمی از کلیت مجلس فاصله گرفته و وارد موضوعات درون پارلمانی شویم. امروز 2 فراکسیون در مجلس هستند یک فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت و دیگری فراکسیون اصولگرایان؛ بفرمایید که با توجه به سبقه اصلاح‌طلبیتان، شما خود را در این فراکسیون‌ها تعریف می‌کنید یا به فراکسیون جدید می‌اندیشید؟

*پزشکیان: تاکنون سعی کرده‌ام در فراکسیون‌های سیاسی خیلی شرکت نکنم.

***وقتی سیاسی شوی، حق را قربانی سیاستت می‌کنی

فارسچرا؟

*پزشکیان: من تصور می‌کنم یکی از مشکلات ما این است که وقتی سیاسی شدی، حق را قربانی سیاستت می‌کنی و این باعث می‌شود که اگر آدمی که از جناح و دسته شماست، اقدام خلاف قانونی مرتکب شد توجیهش کنی و یا اگر در جناح مقابل شماست کوچکترین اشکالی را عمده و بزرگ مطرح کنی.

این با اصولگرایی یا اصلاح‌طلبی و هر چی که شما بگویید همخوانی ندارد. ما در مجلس هستیم تا قانون را درست بنویسیم و بر اجرای درست قانون نظارت کنیم.

فارس: شما مگر امروز مصدایق قربانی شدن حق را در فراکسیون‌های مجلس می‌بینید؟

*پزشکیان: نه این شکل؛ به هر حال فراکسیون‌ها اگر در جهت اجرایی‌تر کردن و درست عمل کردن به قانون باشند خوب است و می‌توان در همه آنها عضو شد.

فارس: آقای دکتر! شما که به فعالیت مجلس و البته به صورت خاص فراکسیون‌ها اهمیت می‌دهید و بر عدم سیاسی‌کاری هم تاکید دارید، صریحا نظرتان را راجع به تشکیل فراکسیون اعتدال بگویید.

*پزشکیان: فرد می‌تواند (در یک فراکسیون) باشد و کمک کند و کار را پیش ببرد، یعنی فراکسیون برای این است که حرف درست را تبدیل به قانون کنیم و فراکسیون یعنی اینکه درست نظارت کنیم و این کار درست اجرایی شود.

چه دولت و چه غیردولت زمانی که مرتکب تخلف شدند می‌توانیم جلوی آن را بگیریم و نگذاریم کار به عمل خلاف قانون برسد.

***برخی نمایندگان به دلیل وابستگی بدی‌ها را خوبی می‌بینند

– فارس: آقای دکتر! تصور نمی‌کنید امروز برخی مواقع اینگونه رفتار نمی‌شود! به طور مثال اگر شما را حامی دولت روحانی بدانیم، تاکنون شده اشتباهات دولت را متذکر شوید و نگاه سیاسیتان را مبنا قرا ندهید.

*پزشکیان: متاسفانه در مجلس اینگونه رفتار می‌شود. وقتی فرد به دولت یا طیفی وابسته شد به اصطلاح همه بدی‌ها رو خوب می‌ببند و خوبی‌ها هم که خوبی‌ست.

زمانی که انسان در مقابل فردی باشد خوبی‌هایش را هم بدی ببیند که درست نیست آنهم به خاطر نگاه‌های سیاسی…

البته سخنان بیان شده مطلق نیست؛ در واقع فراکسیون‌ها به صورت تشکیلاتی اینگونه عمل می‌کنند. البته باید تاکید کنم که این مباحث صفر و صدی نیست زیرا در هر گروهی عده‌ای اینگونه هستند.

فارس: آقای دکتر! تاکنون شده بخاطر مصالح عمومی به هم حزبی یا هم گروهی‌‌هایتان انتقاد کنید و علنا اشتباهش را متذکر شوید؟

*پزشکیان: بله، من نظر مردم را بیان می‌کنم. من کاری به بقیه ندارم و نظر خودم را می‌گویم. اگر از من سوال کنید من نظرم را می‌گوییم. اگر بدانم این فرد در چارچوب حق و عدالت حرکت می‌کند از وی حمایت می‌کنم…

فارس: تعاریف افراد از حق و عدالت یکسان نیست….

*پزشکیان: بله، برای حق و عدالت هم باید تعریف روشن و درستی ارائه کنیم، چون هر کسی با عینک خود به این قضیه نگاه می‌کند. برای همین این اختلاف به وجود می‌آید.

ابتدا باید تعریف را درست انجام بدهیم و بعد درست متر کنیم آنگاه این جناح بندی‌ها به این شدت نخواهد بود، زیرا در شرایط فعلی ممکن است تعاریف تفاوت داشته باشد، یکی بگوید این عدالت را برای این درصد از جامعه می‌خواهم و دیگری  بگوید من این را قبول ندارم.

فارس: مجددا به بحث فراکسیون‌ها بازگردیم که نیمه تمام ماند

*پزشکیان: در بالا هم بیان کردم که اگر حدود مشخص نشود و همه چیز سیاسی باشد فراکسیون اثر مثبتی نخواهد داشت. فراکسیون باید درست عمل کرده و از حق دفاع کند.

من تلاش می‌کنم که علمی و کارشناسی شده نظر دهم و به عنوان یک فرد سعی می‌کنم در فراکسیون‌ها حضور پیدا کنم و کمک کنم اما در کل هر فراکسیونی که بخواهد سیاسی عمل کرده و غیر از حق و عدالت را سرلوحه قرار دهد به جایی نخواهد رسید.

فارس: به هر حال شما یک اصلاح‌طلب شناخته می‌شوید و همین شما را به یک فراکسیون بیشتر نزدیک می‌کند

*پزشکیان: بله اما بالاخره هر کس روش خود را دارد. بنده اکنون عضو بسیاری از فراکسیون‌ها هستم اما سخنم این است که سیاسی نیستم.

***نباید در فراکسیون‌ها از فرد و جناح حمایت کرد

فارس: آقای دکتر! شما که بر سیاسی نشدن فراکسیون تاکید دارید، به صورت واضح به این سوال که پیش‌تر هم پرسیدم پاسخ دهید که نظرتان درباره تشکیل فراکسیون اعتدال چیست؟

*پزشکیان: به هر حال من تاکید می‌کنم که باید در چنین فراکسیون‌هایی دفاع از حق و قانون را مدنظر قرار داد، نه حمایت از فرد و یا جناح.

فارس: فکر نمی‌کنید تشکیل یک فراکسیون با برند دولت، نوعی شائبه دولتی بودن را پدید آورد؟

*پزشکیان: به هر حال هر فراکسیونی که تشکیل می‌شود باید به درستی به وظایف خود عمل کند. در چنین فراکسیونی مهم این است که ما از اعتدال دفاع کنیم، نه از دولت و تاکید کنیم که باید بر مبنای اصول حرکت کنیم، نه اینکه از اصول بگوییم و از ضداصول دفاع کنیم، حتی فروع را هم فراموش کنیم.

– فارسیعنی شما عقیده دارید امروز براساس اصول رفتار نمی‌شود؟

*پزشکیان: ما امروز کدام اصول را در جامعه عمده کرده‌ایم آیا مثلا فرض کنید قیافه من اصلاح شود اصول دین محقق شده؟ اگر من با یک ظاهر بیرون بیاییم حتما باید اصلاح شوم و اگر اصلاح نشوم به اصول لطمه می‌خورد؟ در چنین شرایطی اگر در جامعه بی عدالتی رخ دهد، دروغ بیان شود، وعده دروغ داده شود و خیانت صورت گیرد اشکالی ندارد و فقط ظاهر مهم است؟

***گناه دروغ، بسیار بیشتر از تردد یک بی‌حجاب در خیابان است

به نظرم یک مسلمان حق ندارد یک حرف دروغ بزند، حق ندارد حرفی بزند و سپس خلف وعده کند، این موارد گناهش بسیار بسیار بیشتر از این است که یک فرد در خیابان بی حجاب تردد کند.

در کل همگان برای این حرکت می‌کنند که اصل بر صداقت و درستی و حتی پایبندی به اصول باشد و اگر پیمان بسته شد دیگر نباید آن را شکست اما در چنین شرایطی ما قانون می‌نویسیم و 6 ماه بعد آن را می‌شکنیم.

فرض کنید عده‌ای با رجوع و استناد به قانون مصوب سرمایه‌گذاری می‌کنند آنگاه مدتی بعد قانون تغییر می‌کند. کدام باور و اعتقادی به ما اجازه می‌دهد قانونی نوشته و بعد از سرمایه گذاری عده‌ای، قانون را تغییر دهیم. حتی در چنین شرایطی اگر ما فردا هم اعلام کنیم، در تغییر قانون اشتباه کردیم، این مسلمانی است!؟ این درست است که ما قانونی را بنویسیم و سپس 6 ماه بعد بگوییم چون اینگونه نوشته‌اند ما هم تغییرش می‌دهیم.

***درصورت لزوم به هم حزبی‌هایم تذکر می‌دهم

فارس: آقای دکتر! اگر همین مباحث را در هم حزبی‌ها و هم فکرانتان هم ببینید به آنها تذکر می‌دهید؟

*پزشکیانبله، در حدی که لازم باشد می‌گوییم. در کل در بحث‌ها رفتارهای انسانی بسیار مهم است، این موضوع دارای اهمیت است که ما چگونه بخواهیم پیامی به طرف مقابل برسانیم. ما باید کاری کنیم این پیام تاثیرگذار باشد و بتواند تحول ایجاد کند وگرنه با دعوا کردن کار به جایی نخواهد رسید.

در نهایت اگر به چیزی معتقد نبودم به هر کس که نیاز بود حتی اگر کنارم ایستاده بود تذکرات لازم را داده‌ام و گفته‌ام این کارت اشتباه بوده و نظرم رابه اطلاعش رسانده‌ام.

***با منتقدان دولت کلنجار نمی‌روم

فارس: آقای دکتر! خودتان در مواجهه با مخالفانتان یا بهتر بگویم منتقدان دولت موارد اخلاقی را رعایت می‌کنید؟

*پزشکیانبرای رعایت اخلاق تفاوتی بین من و بقیه وجود ندارد. اولا من با منتقدان دولت کلنجار نمی‌روم، اگر هم با کسانی کلنجار بروم از یک مرحله به بعد دیگر واکنشی نشان نمی‌دهد و اگر هم جوابی می‌دهم می‌گویم باید حرف را براساس عدالت، انصاف، عدد، رقم و حساب زد.

– فارس: اگر همین اعداد و ارقام نشان داد که طرف مقابل شما درست گفته، شما حرف آنها را می‌پذیرید و حاضر به بیان حقیقت هستید؟

*پزشکیان:‌ بله، اگر این عداد و ارقام از هر جناحی نشان دهد که طرف مقابل اشتباه کرده، اشتباه را می‌پذیرم. هیچ وقت نمی‌ایستم و بگویم چون فلان شخص این مباحث را بیان می‌کند پس دولت خوب است یا برعکسش دولت بد است.

اگر عدد و رقم ارائه کردند و عدد و رقم‌ها درست باشد، باید پذیرفت و هر کسی خلاف آن را گفت باید به وی تذکر داد.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا