تاجزاده: تا وقتی پایبند به وعده هایش باشد از روحانی حمایت می کنیم
معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات با بیان اینکه اصلاح طلبان تا وقتی که احساس کنند روحانی برعهدی که با مردم بسته، پایبند است، از او حمایت می کنند، گفت : «علی رغم نواقص و ضعف ها همچنان از روحانی دفاع می کنیم چون معتقدیم نظارت استصوابی انتخاب بهتری برای ملت ما باقی نگذاشته است.»
«مصطفی تاج زاده» معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات در گفت و گو با ایرنا در خصوص طرح برخی نمایندگان مجلس برای سوال از رئیس جمهوری، افزود : موضوعاتی چون سوال از رئیس جمهوری مساله مردم نیست. مردم می خواهند نخست، احساس کنند که دولت مشکلات را می فهمد و برای حل آن برنامه دارد و دوم اینکه به نیروهای سیاسی بگویند که وقتش رسیده است سراغ ریشه ها بروند.
وی گفت : این نخستین بار نیست که از رئیس جمهوری در مجلس سوال، استیضاح یا عزل می شود. بنی صدر اولین رئیس جمهوری ایران در مجلس عزل شد و همچنین از آقای احمدی نژاد سوالِ بدون عزل شده است بنا براین مجلس هم می تواند از روحانی سوال کند.
تاج زاده تاکید کرد : می دانم انگیزه خیلی از کسانی که سوال کردند، بهبود شرایط نیست و «توجه دارم خیلی از مشکلات کشور ناشی از همین [افراد] است و در واقع خود آنها مسبب این وضع بودند» اما نمی توان از حق آنها انتقاد کرد و گفت، چرا آنها از رئیس جمهور سوال می کنند. اتفاقا تصور می کنم آقای رئیس جمهور با مهارت خاصی که از او انتظار می رود می تواند این تهدید را به فرصت تبدیل کند، یعنی در پاسخ به سوال های جدی آنها، حرف های جدی بزند.
معاون سیاسی امنیتی پیشین وزارت کشور اظهار داشت : یک تجربه شخصی را بیان می کنم، هر جا سخنرانی کردم معمولا پرسش و پاسخ ها خیلی صریح و روشن بوده است. علتش این است که وقتی هر فردی ابتدا به ساکن سخن می گوید از یک حدی جلوتر نمی تواند برود ولی وقتی رقیب، مخالف و منتقد انتقاد می کند آن وقت راحت خیلی حرف هایی که در شرایط عادی نمی شود زد، می توان، گفت. آقای رئیس جمهوری باید از این فرصت استثنایی برای بیان نظراتش استفاده کند.
وی ادامه داد : با رفتن رئیس جمهوری به مجلس، میلیون ها نفر آن روز پای صحبت های وی می نشینند. روحانی می تواند این فرصت را با شعارهای کلی تلف کند اگر چه ممکن است مردم را راضی نکند ولی آرام نگه می دارد یا می تواند از این فرصت استثنایی برای بیان مشکلات واقعی کشور و راهکار حل آن استفاده کند.
**روحانی حقایق را به مردم بگوید
تاج زاده افزود : روحانی به میزانی که برای تحقق وعده هایش تلاش کند و به مردم گزارش دهد به همان مقدار می توانیم از او دفاع کنیم. می دانیم بخش های زیادی از قدرت را در اختیار ندارد، اما هر جایی که روحانی با مشکلی مواجه شد که خارج از اختیارات دولت است به عنوان شهروند و کسی که به او رای دادم و تلاش کردم او رای بالایی بیاورد، انتظار دارم رئیس جمهوری با مردم حقایق را در میان بگذارد.
وی ادامه داد : مشکلات فعلی یا ناشی از ضعف دولت است که با تغییر و اصلاح افراد و سیاست ها باید تغییر کند و یا ناشی از کارشکنی دولت پنهان است که جامعه توقع دارد این مسائل با مردم در میان گذاشته شود. همین که این مشکلات به گوش جامعه برسد باعث می شود 50 درصد راه طی شود چون رقیب بلافاصله با فشار افکار عمومی مجبور به عقب نشینی خواهد شد.
** به معجزه گفت و گو ایمان داریم
تاج زاده در خصوص عملکرد دولت تدبیر و امید، گفت : در مجموع عملکرد دور اول ریاست جمهوی روحانی را خیلی موفق تر از دور دوم می دانم، البته به مشکلات ناشی از سیاست های رئیس جمهوری آمریکا و تحریم ها توجه داریم اما آقای روحانی در ایام انتخابات وعده هایی به مردم داد که به نظرم بخشی از آنها به هر دلیلی عملی نشده است.
وی افزود : آقای روحانی به مردم وعده داد، به من رای بالایی بدهید و غیرمستقیم گفت با پیگیری برجام منطقه ای، صلح را به منطقه به ارمغان می آورم؛ تلقی عمومی این بود که قرار است وزارت امور خارجه محور سیاست خارجی در منطقه باشد نه نیروهای نظامی، متاسفانه در این یکساله چنین اتفاقی نیفتاد.
معاون سیاسی وزارت کشور دوران اصلاحات اظهار داشت : روحانی گفت به من رای بالا بدهید تا بتوانم برخی مشکلات جامعه را حل کنم. تلقی افکار عمومی، مخالفان و موافقان این بود که روحانی با رای بالا می تواند به سمت رفع حصر و ممنوع التصویری و حل این نوع مشکلات برود اما در عمل توفیق زیادی نداشت.
تاج زاده گفت : از همه مهمتر اینکه روحانی در گذشته تغییرات جدی و بسیار نگران کننده ای در گفتمان سیاست خارجی خود داده بود خوشبختانه در مصاحبه اخیرشان این گفتمان را تا حد زیادی اصلاح کرد و سعی نمود بار دیگر به همان مسیر گذشته یعنی شعار صلح، مذاکره و گفت و گو که شعار اصلاحات است، بر گردد. بارها گفته ام شعار ما گفت وگو است از بازجوهای اوین گرفته تا رهبران کاخ سفید، ما به معجزه گفت و گو اعتقاد داریم.
این فعال سیاسی با بیان اینکه شعار اصلاحات دوستی، صلح، گفت و گو، سازش، تفاهم و مذاکره است، افزود : در خاورمیانه تروریست زده، آشوب زده و جنگ زده، مخالف استفاده از زبان تهدید هستیم آن هم در جایی که هر لحظه آبستن وقوع حادثه ای وحشتناک است که اگر رخ دهد بار دیگر سال ها منطقه را به آتش می کشاند. باید به این سمت برویم که نه تنها خودمان این شعار را بدهیم، بلکه رقیب را قانع و مجبور کنیم که به سمت پذیرش این گفتمان برود، اگر چه برخی از رقبا [در سال های اخیر] سخن و منطق شان اصلاح طلبانه شده است.
** تا وقتی روحانی پایبند به وعده هایش باشد از او حمایت می کنیم
تاج زاده با بیان اینکه اصلاح طلبان تا وقتی که احساس کنند روحانی برعهدی که با مردم بسته، پایبند است، از او حمایت می کنند، گفت : «علی رغم نواقص و ضعف ها همچنان از روحانی دفاع می کنیم چون معتقدیم نظارت استصوابی انتخاب بهتری برای ملت ما باقی نگذاشته است.»
وی افزود : همین الان هم از میان روحانی و رقبای انتخاباتی او در سال های 92 و 96، حتما به روحانی رای می دهم. ولی وقتی فضا باز شود و نظارت استصوابی کنار رود و انتخابات 100 درصد آزاد باشد، طبعا نامزد انتخاباتی خودمان را خواهیم داشت؛ اگر ببریم انتظار داریم روحانی از ما دفاع کند و اگر روحانی ببرد حتما از او حمایت خواهیم کرد.
**ترامپ با طرح موضوع مذاکره در پی کسب اعتبار است
تاج زاده در خصوص ادعای ترامپ برای مذاکره با ایران، گفت : تردیدی نیست که ترامپ با مذاکره با شخص آقای روحانی در پی کسب اعتبار و پرستیژ است که پس از مذاکره با رهبر کره شمالی به جامعه آمریکا اعلام کند من تنها رئیس جمهوری در آمریکا هستم که پس از چند دهه توانستم رئیس جمهوری ایران را پای میز مذاکره بنشانم. این می تواند امتیازی برای ترامپ باشد تا سه ماه دیگر در انتخابات نوامبر2 یا 3 درصد آرای حزب جمهوری خواه افزایش یابد.
وی افزود : همین موارد نشان می دهد که درعصر جهانی شدن این مسائل چقدر در انتخابات ملی کشورها تاثیر دارد به طوریکه حتی کشورهای جهان سومی و در حال توسعه هم می توانند در سرنوشت انتخابات آمریکا اثرگذار باشند. بنابراین ترامپ اگر بتواند تا قبل از ماه نوامبر با روحانی مذاکره کند آنرا پیروزی بزرگی برای خودش تلقی می کند، [طوری که می گوید] «من از برجام خارج شدم و توانستم با زور و فشار روحانی را پای میز مذاکره بکشانم.»
** نمی توان مشکلات جامعه را انکار کرد
تاج زاده با بیان اینکه تهدید رئیس جمهوری برای بستن تنگه هرمز باعث گران شدن هزار تومانی نرخ ارز شد، افزود : این موضوع نشان می دهد جامعه [نسبت به این موضوعات] حساسیت دارد اما به محض آنکه روحانی سخنان آرام بخشی ایراد می کند، بازار آرام می شود. ممکن است رقبای روحانی خیلی حرف ها بزنند ولی متن جامعه دلش می خواهد حداقل از رئیس جمهوری پیام آرام بخشی بشنود.
وی درباره انتقادات از اظهارات رئیس جمهوری برای بیان شفاف مشکلات جامعه، گفت : مشکلات جدی تر از آن است که اگر کسی انکارش کند جامعه این موضوع را از او بپذیرد، چون مشکلات ذهنی نیست و عینی است چون قیمت ها، نرخ ارز، طلا و ساز و کار بازار را جامعه می بیند. کسی منکر بدی وضع اقتصادی جامعه نیست، اگر کسی هم انکار کند به اعتبار خودش لطمه زده است و جامعه احساس می کند آن شخص در ایران زندگی نمی کند و در فضای دیگری است. از طرفی گفتن مشکلات به معنای خالی کردن دل مردم نیست اگر چه خود همین می تواند در جامعه اضطراب ایجاد کند و به مشکلات اقتصادی دامن بزند.
تاج زاده اظهار داشت : پس از اتفاقات 2- 3 ماه اخیر، معتقدم رئیس جمهوری باید ادبیاتش را عوض کند، به این معنا که باید مشکلات را به رسمیت بشناسد تا جامعه احساس کند، دولت کاملا متوجه گرفتاری های بسیار زیاد مردم هست.
** زمان اصلاحات بنیادین فرا رسیده است
تاج زاده با اشاره به اینکه زمان اصلاحات بنیادین فرا رسیده است، افزود : الان گوش جامعه شنوا است اگر می خواهیم این وضع ادامه پیدا نکند در سیاست های خارجی تا اقتصادی و از سیاست های تبلیغاتی تا گفتمان مسئولان، باید اصلاحاتی صورت گیرد. یک مثال ساده، امروز همه می دانند که صدا و سیما شکست خورده است می توان علت شکست این رسانه و راه برون رفت را بیان کرد.
وی افزود : در زمان پخش مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، چند درصد جامعه آن را نگاه کرد یا به جای آن به تماشای ماهواره، موسیقی، فیلم یا مسابقه ورزشی مشغول بود؟ توجه اکثریت قاطع جامعه به مناظره ها بود چون احساس می کرد باید دست به انتخاب میان نامزدها بزند و حرف هایی گفته می شود که بعدها تکرار نخواهد شد. در حقیقت همه شبکه های فارسی زبان جهان تحت تاثیر این مناظره بودند. معنای این حرف این است که می توان کاری کرد که صدا و سیما «محور» باشد و بقیه تحت الشعاع قرار بگیرند تا این قدر از فضای مجازی به دلیل ایجاد نا امیدی، سیاه نمایی و بدبینی در جامعه ناله نکنیم.
تاج زاده با بیان اینکه چند صدایی می تواند موجب محوریت صدا و سیما شود و گفت : همین الان مناظره های جدی بگذارند همچنانکه در برجام گذاشتند این برنامه ها طبعا موجب تنویر افکارعمومی می شود. الان می توان تک صدایی صدا و سیما را شکست و به جامعه برگشت و شعار انتخابات آزاد داد تا قشرهای زیادی را متوجه خودمان کنیم.
وی تاکید کرد : رئیس جمهوری علاوه بر رسمیت شناختن مشکلات باید راهکار ارائه دهد. جامعه با «شعار» قانع نمی شود. رئیس جمهور باید مشکلات را بیان کند و برای حل آن سناریوهای مختلفی ارائه دهد و در مورد آن سناریوها با جامعه حرف بزند و حتی الامکان از رسانه ها به ویژه رادیو و تلویزیون بخواهد وارد بحث جدی در مورد راهکارهای اقتصادی سیاسی و فرهنگی شود. «برای جراحی، امروز زمان مناسبی است.»
**اصلاح طلبان با پاسداری از آزادی به فساد آلوده نشوند
تاج زاده در پاسخ به پرسشی در مورد ورود اصلاح طلبان به قدرت و تزلزل پایگاه اجتماعی آنها، گفت : تمام اصلاح طلبانی که در یک قرن گذشته وارد قدرت شدند از مدرس و مصدق گرفته تا بازرگان و خاتمی، پس از کناره گیری از قدرت محبوب تر از دوران قبل شدند. آنها نه تنها پایگاه مردمی خود را از دست ندادند، بلکه مشهورتر و محبوب تر شدند.
وی با بیان اینکه معیار اصلاح طلبان کسب محبوبیت نیست، اظهار کرد : معیار ما این است اگر قرار است یک ساختار معیوب، اصلاح شود راهی جز ورود به آن و فشار بیرونی و درونی برای اصلاح آن وجود ندارد. اگر غیر از آن بود در یک صد ساله گذشته، اصلاح طلبان قدرت را رها و در جامعه مدنی فعالیت می کردند.
معاون سیاسی پیشین وزارت کشور افزود : مهمترین شعار آزادی خواهان از مشروطه تاکنون این بوده است که به محض فراهم شدن شرایط، خواهان برگزاری انتخابات آزاد و برگزیده شدن نمایندگان واقعی مردم می شدند تا آنها با ورود به ساختار بتوانند آن را اصلاح کنند.
وی اظهار داشت : هر جا اصلاح طلبان در قدرت قوی عمل کردند، کاملا به نتیجه رسیدند و اگر هم در جاهایی شکست خوردند، پیش از آنکه نشانه قدرت دولت پنهان یا حزب پادگانی باشد، نشانه ضعف خود آنها بوده است؛ چون منسجم نبودند یا برنامه روشن و اراده کافی نداشته اند.
تاج زاده با تاکید بر اینکه ورود اصلاح طلبان در قدرت مزایا و معایبی دارد، تصریح کرد : اگر با معایب حضور در قدرت مبارزه نشود ممکن است ما هم به طور جدی از آن آسیب ببینیم. نخست اگر حواسمان نباشد چشم باز می کنیم و می بینیم که خودمان هم مثل رقیب آلوده به فساد شده ایم که این بسیار خطرناک است. علاوه بر فساد، فاصله گرفتن از مردم و زندگی اشرافی و همچنین توجیه نابسامانی ها از معایبی هستند که اصلاح طلبان را تهدید می کند. اصلاح طلبان باید با حفظ رابطه با مردم در قدرت حضور داشته باشند و درعین حال مواظب باشند خودشان دچار این مشکلات نشوند.
وی گفت : در جامعه آزاد رقابت گروه ها می تواند موجب کاهش فساد شود، به همین جهت وقتی در جامعه ای آزادی اطلاع رسانی وجود داشته باشد، فساد به حداقل ممکن می رسد چون مفاسد به راحتی افشا و با آن مقابله می شود.
این فعال اصلاح طلب افزود : توصیه نمی کنیم اصلاح طلبان برای اینکه فاسد نشوند انتخابات آزاد را رها کرده و وارد قدرت نشوند بلکه اصلاح طلبان همزمان با حضور در قدرت سعی کنند از آزادی ها پاسداری کنند تا فعالیت آزاد رقیب و منتقدانشان با هر گرایش و سلیقه ای، باعث شود به فساد آلوده نشوند.
** باید دیپلماسی در خدمت توسعه باشد
تاج زاده گفت : اینکه ما ایران هسته ای می خواهیم یا توسعه یافته، یکی از سوالات جدی امروز جامعه ما است، طبعا من طرفدار این هستم که توسعه یافتگی استراتژی جمهوری اسلامی باشد تا منافع ملی ما را تامین کند و موجب بالا رفتن قدرت دفاعی و افزایش امنیت پایدار شود. ولی چه زمانی باید مطرح شود؟ خب الان فرصت آن است.
وی افزود : بالاخره می خواهیم دیپلماسی ما در خدمت توسعه باشد یا در خدمت توسعه طلبی در منطقه؟ مثلا آقای ولایتی یه جوری با ذوق و شوق می گفت «ما داریم به آب های گرم مدیترانه می رسیم [بطوریکه] صفویه هم نرسید» گویی امپراتوری قوی تر از صفویه تاسیس کرده ایم، در حالی که در همین تهران برای تامین حداقل های مردم مشکل داریم. برخی از مردم ماه هاست گوشت نخورده اند. این ننگ است «این همان چیزی است که آقای بهشتی می گفت که این جامعه لجن است…» اینجا مردم گرسنه باشند که می خواهیم به آب های گرم مدیترانه دسترسی پیدا کنیم؟
تاج زاده با بیان اینکه هم اکنون وقت گفتن این حرف ها است، افزود : با بیشتر شدن مشکلات، براساس سنت خداوند امکان راهگشایی های بزرگ برای جامعه فراهم می شود. یک نمونه خیلی ساده این است اگر فضای جامعه این نبود به این راحتی اجازه می دادند خانم ها به ورزشگاه بروند؟ اما الان همه می گویند مردم مشکلات زیادی دارند و به این موضوعات نپردازید. خیلی از سنت های نیک در شرایط سخت گذاشته شده است.
**دولت جلوی نقض قوانین را بگیرد
تاج زاده تصریح کرد : از دولت انتظار می رود اگر نمی تواند در عمل جلوی نقض و زیر پا گذاشتن همه قوانین در قوه قضائیه را بگیرد، رسما اعلام کند که موافق آن نیست. حاکمیت قانون چیزی نیست به راحتی بخواهیم از آن چشم پوشی کنیم. ما تنها انقلاب کلاسیک جهان هستیم که سال اول، قانون اساسی تاسیس و پنج انتخابات برگزار کرد، برای اینکه همه نهادها براساس قانون شکل بگیرد.
این فعال اصلاح طلب ادامه داد : مرحوم بازرگان وقتی از رهبر فقید انقلاب حکم گرفت، هر دوی آنها می گفتند این دولت موقت است چون آن را غیرقانونی می دانستند. دولت قانونی یا دولت پایدار، دولتی است که مردم در انتخابات به آن رای می دهند. حالا پس از 40 سال، به نام مقابله یا اعدام چهار مفسد اقتصادی و اینکه قوانین دست و پا گیر است، همه ضوابط قانونی کنار گذاشته می شود. مگر کشورهای موفق، کشورهایی بودند که تعداد اعدام هایشان بالا بوده است یا اینکه ساز و کاری اتخاذ کردند که با آزادی احزاب، اطلاعات و مطبوعات فساد را به حداقل رساندند؟
** گذشته چراغ راه آینده
تاج زاده با بیان اینکه بهتر است در دهه چهارم از انقلاب اسلامی ارزیابی صورت گیرد، افزود : با این ارزیابی می توانیم عملکردهای خودمان و مشکلات جامعه را تحلیل کنیم به این شکل جامعه احساس می کند که ما یک گام جلوتر آمده ایم و اطمینان پیدا می کند که خطاهای گذشته قرار نیست تکرار شود، بلکه با بهره گیری از تجربیات گذشته قرار است گام های جدی تری بر داشته شود.
تاج زاده اظهار داشت : جزو کسانی بودم که پس از آزادسازی خرمشهر طرفدار ادامه جنگ بودم. بعدها فهمیدم که اشتباه کردم. می توانستیم پس از [آزادسازی] خرمشهر با امتیازهای خیلی خوبی جنگ را خاتمه دهیم و به سمت سازندگی ایران برویم. همین مساله باعث شد که در موضوع هسته ای اعلام کنیم نگذارید این قضیه طولانی شود و به سمت مذاکره و امکان رسیدن به تفاهم برویم. برای بازی برد- برد فقط کافی است که ساز و کارش را پیدا کنیم. معتقدم در شرایط فعلی، ایران با آمریکا منافع مشترک زیادی دارد که می تواند زمینه تفاهم های جدی را فراهم آورد درعین حالی که با آمریکا اختلافات بسیار جدی و استراتژیک هم داریم می توانیم آن را کنار بگذاریم و امتیازهایی بدهیم و بگیریم. می توانیم آمریکا را به برجام برگردانیم این خط قرمز ترامپ نیست.
وی افزود : در همین مذاکرات اخیر بعضی دوستان می گفتند شرط بگذاریم و بگوییم زمانی پای میز مذاکره می آییم که بر جام لغو شود، به آنها گفتم این به تعلیق مذاکره منجر می شود و در کوتاه مدت امکانپذیر نیست. می توانیم بگوییم که توافق نهایی منوط به برگشت مذاکره است و اعلام کنیم آماده مذاکره هستیم به شرط اینکه مادامی که مذاکره می کنیم مرحله دوم تحریم ها به تعلیق بیافتد. «اگر به تفاهم رسیدیم که توافق دائمی می کنیم و اگر نرسیدیم تو برو سراغ تحریم و ما هم سراغ مقاومت خودمان می رویم.»
تاج زاده تاکید کرد : در برخی موارد منافع ما با آمریکا نسبت به کشورهای منطقه و یا روسیه، چین و حتی اروپا بیشتر است و البته در برخی از زمینه ها هم تضادهایمان هم با آمریکا زیاد است. باید منافع و تضادها را شناسایی کنیم و مبنای ما منافع ملی و استراتژی ما هم توسعه ایران باشد نه برای اینکه می خواهیم امپراتور منطقه و هلال شیعی باشیم. باید این توهمات را از ذهنمان دور کنیم حتی اگر توهم نباشند سنگین تر از آن است که دوش ما بتواند آنها را تحمل کند.
** اکثریت طرفدار صلح و گفت و گو هستند
تاج زاده با بیان اینکه بیشتر 24 میلیون نفری که به روحانی رای دادند طرفدار صلح، گفت و گو و مذاکره هستند، گفت : حتی معتقدم بخشی از 16 میلیونی که به ابراهیم رئیسی رای دادند هم طرفدار گفت و گو و مذاکره هستند و اصلا باور ندارم آنها مثل سعید جلیلی فکر می کنند. رای آقای جلیلی 4 میلیون بود و تصور می کنم 12 میلیونی که به آقای رئیسی بیشتر رای دادند، طرفدار این مساله هستند. 18 میلیونی که در انتخابات شرکت نکردند و اساسا رای ندادند اکثریت قاطع آنها به دنبال امنیت، آرامش کشور و تعامل با دنیا هستند منهای معاندان نظام جمهوری اسلامی که در موردشان صحبتی نمی کنیم.
** کبریت بی خطر نمی تواند مشکلات ایران را حل کند
تاج زاده در مورد راهکار دولت و حاکمیت برای عبور از بحران، گفت : معتقدم ما از یک جا ضربات بسیار اساسی خوردیم در ابتدا متوجه نشدیم ولی با گذشت زمان معلوم شد که آن «بدعت» چه آسیبی به کل سیستم، نیروهای سیاسی و حتی به مخالفان خودش وارد می کند و آن جایی بود که به هر بهانه ای از آزادی انتخابات فاصله گرفتیم. هر جایی که با آزادی ها به طور عام و آزادی انتخابات به طور خاص جنگیدیم همانجا بزرگترین نقطه ضعف ما و منشا مشکلات جامعه بوده است.
وی ادامه داد : یکی از جدی ترین مشکلات امروز ما بی کفایتی و ضعف مدیریت در حوزه های مختلف است. واقعا یکی از دلایل اصلی آن به «ویژه گزینی» ها با نظارت استصوابی باز می گردد. هرعنصر با صلاحیتی را سعی کردند حذف کنند هر کسی که سرش به تنش می ارزید کنار گذاشتند تا برای دولت و قدرت مشکل ایجاد نکند. تعبیر «علی مطهری»، تعبیر تلخی است ولی می تواند تا حد زیادی واقعیت را بازگو کند. او زمانی می گفت، کسانی از فیلتر شورای نگهبان رد می شوند که کبریت بی خطر باشند. البته کبریت بی خطر برای حکومت خوب است و کسی معترض آن نمی شود و مشکلات ایران را در این شرایط نمی تواند حل کند.
تاج زاده با بیان اینکه فقدان آزادی موجب گسترش فساد در حکومت شده است، افزود : اگر واقعا 4 حزب قوی یا آزادی اطلاع رسانی داشتیم به اینجا نمی رسیدیم. همین الان اعلام کنند سال دیگر انتخابات صد در صد آزاد برگزار می شود و هر کسی که به ایران و یکپارچگی سرزمینی اعتقاد دارد و با تجزیه طلبی در ایران و روش های قهرآمیز و خشن مخالف است، حق دارد نامزد شود و مردم نیز آزادانه می توانند به هر کس که برنامه ای جامع تر و موثرتر برای خروج ایران از بحران در اقتصاد و سیاست خارجی و غیره دارد، انتخاب کنند، معتقدم بیان همین مساله که حکومت صدای ملت را شنیده و از مردم نبریده و در غار یا کاخی زندگی نمی کند، موجی از امید در جامعه ایجاد می کند.
وی اظهار داشت : همیشه گفته ام اگر شاه می فهمید جامعه دیگر جامعه قدیم نیست و مطالبات مردم انباشته شده و در حال انفجار است، در سال 1356 انتخابات آزاد برگزار می کرد، انقلابی رخ نمی داد و حتی نیازی نبود که به مردم بگوید من پیام انقلاب شما را شنیدم. وضعیت ما همینطور است نمی توانیم به جامعه بگوییم مشکلات توهم است و همه چیز خوب است. چقدر قدرت خرید مردم کاهش یافته است؟ قیمت زمین و مسکن در چهارماه گذشته 40 درصد افزایش یافته است این مسائل برای مردم قابل انکار نیست. الان هم می دانیم تا ماه دیگر نمی توانیم قیمت ارز را 3 هزار تومان کنیم متاسفانه راه حل دو شبه قیمت ارز وجود خارجی ندارد.
این فعال سیاسی ادامه داد : چیزی که مرا خیلی رنج می دهد و خیلی جاها که مردم از من سوال می کنند و واقعا جوابی برای آن ندارم این است که می گویند می فهمیم که مشکلاتی هست و درک می کنیم که ترامپ چه برنامه ای برای ایران دارد و نتانیاهو چه بلایی می خواهد سر ایران نه جمهوری اسلامی بیاورد، اما مشکل ما این است که کوچکترین نشانه ای که احساس کنیم که حکومت و کانون قدرت، پیام مردم و مشکلات و مطالبات آنها را فهمیده، وجود ندارد به همین خاطر نا امید هستیم و گرنه احساس کنیم حکومت، پیام جامعه را شنیده و مصمم است که خودش را اصلاح کند مطمئنا مردم با کمال میل از حکومت حمایت می کنند، زیرا که این موضوع به آینده آنها مربوط است. مردم که نمی توانند در حکومت بروند ولی حکومت می تواند به مردم بر گردد و قانون را مبنا قرار دهد تا جامعه احساس کند که دیده می شود.
وی افزود : الان آقای خاتمی 15 راهکار برای خروج از بحران پیشنهاد کرده است. البته کسانی هم انتقاد داشتند و حق هم دارند. بعضی از این انتقادهای جدی را هم در کانال اطلاع رسانی خودم منتشر کردم، اما اکثریت جامعه از این پیشنهادها استقبال کرد زیرا مردم خوششان می آید امروز کسی بیاید و مثلا مساله عفو عمومی را مطرح کند یا درهای ایران را باز کند تا هر متخصصی که در خارج از کشور هست بر گردد و به کشور خدمت کند. ما چند میلیون ایرانی داریم اگر آنها فقط حاضر شوند به ایران برگردند، با دانش و مدیریت، تکنولوژی، سرمایه و تجربیاتشان ایران پس از 10-20 سال می تواند از کره جنوبی جلو بزند. «نه اینکه مثل کاوه مدنی (معاون مستعفی رییس سازمان حفاظت محیط زیست) هنوز نیامده، به او بگویند یا می گیریمت یا برگرد برو»
تاج زاده با اذعان به اینکه رفع حصر می تواند میلیون ها نفر را خوشحال کند، گفت : می گویند که اولویت مردم رفع حصر نیست، بله مشکل مردم نان، آب، اقتصاد و محیط زیست است، اما رفع حصر نشانه این است که حکومت پیام مردم را می شنود و می خواهد از این فضای امنیتی خارج شود و کینه و نفرت را کنار بگذارد. چطور است که ما به جامعه می گوییم ما از اوین بیرون آمدیم همه نفرت و کینه همانجا دفن کردم چون نمی خواستیم تا آخر عمر زندانی باشیم، می خواهیم آزاد و انسان باشیم. خب شما هم یک گام به جلو بر دارید. اگر آینده را می خواهید از این گذشته دور شوید اگر به گذشته بچسبید آینده را از دست خواهید داد. این مردم، ملتی هستند که اگر احساس کند حکومت حاضر است با مردم راه بیاید با حکومت راه می آیند.
انتهای پیام
اینهمه خزعبلات را به چه بهانه ای میبافید آیا واقعا دنیا ارزش اینهمه کینه ورزی با اسلام و ایران را دارد. شما که جزء طلقا محسوب میشید کمی با حیاتر رفتار کنید.