خرید تور نوروزی

روحانیت کسی را در گونی نمی اندازد!

افشین علا در یادداشتی با عنوان «روحانیت کسی را در گونی نمی اندازد!» نوشت:

«یکی از فیلم هایی که این روزها در فضای مجازی دست به دست می شود، صحنه ی انتقاد تند یک شهروند از آقای #علی_مطهری است که در نهایت به تشنج ختم شد. البته در فضای پرتلاطمی که کشور دچار آن است، چنین برخوردی با هر کنشگر سیاسی بویژه یک نماینده ی مجلس غیر منتظره نیست. اما نکته ای پیرامون این حادثه هست که نباید از آن ساده گذشت.

برخی کاربران فضای مجازی از این فیلم به عنوان سندی برای نقدپذیر نبودن آقای مطهری استفاده کرده اند. درمقابل، عده ای نیز به محکوم کردن فرد منتقد پرداخته اند. این دوگانگی نشان دهنده ی نگاه مطلق و حق به جانب جناح های سیاسی است. اما نکته ی مورد نظر من، ادبیات روحانی همراه آقای مطهری درپاسخ به فرد منتقد است که جای تأسف بسیار دارد.

هر بیننده ی منصفی با نگاه دوباره به این فیلم، تصدیق خواهد کرد که رفتار فرد منتقد، دور از ادب و هتاکانه بود. اگر چهره ای محقق چون فرزند استاد شهید مطهری حق نداشته باشد از غدیر بگوید، چه کسی شایستگی آن را دارد؟! به فرض محال درصورت وارد بودن انتقاد نیز ادبیات پرخاشگرانه ی آن فرد کاملا گواهی می داد که جریان سیاسی خاصی پشت آن حرف ها بود. وگرنه گران شدن ناگهانی پراید به یک نماینده ی مجلس، آن هم در موضع سخنران عید غدیر خم چه ربطی دارد؟!

باز هم اگر منصف باشیم، تصدیق خواهیم کرد که آقای مطهری به اندازه ی کافی دربرابر اهانت آن فرد نرمش به خرج داد و مدارا کرد. اما زمانی که دید او از پرخاش و اهانت دست برنمی دارد، به آرامی پاسخ هتاکی او را داد و از ادامه ی بحث منصرف شد. البته کاش آقای مطهری بدون گفتن آن عبارت، صحنه را ترک می کرد! ولی اگر خودمان را جای ایشان بگذاریم درمی یابیم که پاسخ ندادن به آن همه تهاجم و پرخاش، صبر و سعه ی صدری فراتر از توان ما را می طلبد!

می رسیم به مخاطب اصلی این مقال که روحانی میزبان آقای مطهری باشد. ایشان بدون توجه به شأن و لباس خود، گرفتار عواطف و هیجانات رایج در فضای پرتنش و عوامانه ی سیاسی شد و زبان به تهدید فرد منتقد گشود. درست است که ایشان توقع آن برخورد را نداشت و همان گونه که به درستی گفت، شرمنده ی میهمان شده بود، اما هرگز نمی بایست آن حرف را به زبان می آورد. چطور یک روحانی می تواند یک شهروند منتقد را _ولو متخلف_ به انداختن در گونی تهدید کند؟!

روحانیت شیعه در سالهای پس از پیروزی انقلاب، به دلیل خطا در رفتار و ادبیات برخی روحانیان صاحب منصب، به اندازه ی کافی در معرض آسیب و تخریب قرار گرفته است. پس شایسته است که روحانیان در مواجهه با اعتراضات، به جای دمیدن در آتش کینه و افتراق، به فکر ترمیم رابطه ی صمیمی نسل های پیاپی با روحانیت پیشرو و مردمی شیعه باشند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. از فضل پدر تو را چه حاصل مطهری همش دنبال ضد نظام بودنه تو یک سخنرانی نیست که تنش ضد نظام درست نکونهایشان نماینده مردم هست در مورد گرانی و بد بختی مردم حرف بزنه

  2. با سلام ..صد البته همگان این را دیده اند که اقای مطهری ذاتا ادم بد دهنی هستند و با منتقدان با ادبیات غیر مناسب حرف میزنند ..مگر در مجلس به یه نماینده نگفت پفیوز و …موارد دیگر

  3. آقای نویسنده!!! لطفا متنت را یک بار روخوانی کن و بعد دستور انتشار بده. چهره ای محقق همچون فرزند استاد شهید مطهری حق دارد از غدیر بگوید ولی در این زمان و مکان وظیفه اش چیز دیگری است. ترا بخدا بیش از این اظهار فضل نکن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا