خرید تور نوروزی

واکنش چند مقام آمریکایی به دیدارهای ظریف و کری

جان کری که به عنوان نماینده آمریکا در مذاکرات هسته ای حضور داشت، پس از اظهارات اخیرش مبنی بر دیدار با ظریف در سال های اخیر، مورد انتقاد مقامات آمریکایی قرار گرفت و به “دیپلماسی موازی” با ایران متهم شد.

به گزارش ایسنا، یکی از مقامات دولتی آمریکا در گفت‌وگو با شبکه خبری فاکس نیوز، با اشاره به حضور ایران در سوریه، عراق و یمن، دیدارهای جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در دولت باراک اوباما، رییس جمهور پیشین آمریکا را “شرم آور” دانست.

برخی جمهوری خواهان آمریکایی نیز بر این باورند که این اقدام اساسا غیرقانونی بوده است.

آری فلیشر، سخنگوی سابق کاخ سفید در دولت جرج بوش پسر نیز در واکنش به اظهارات کری به شبکه فاکس نیوز گفت: جان کری درباره اینکه ایران چگونه به اقدامات دونالد ترامپ واکنش نشان دهد، به آن ها مشاوره می‌دهد؛ این توطئه آمیز است. نمی‌دانم چنین حرکتی قانونی است یا غیرقانونی و این مساله برایم مهم هم نیست، اما این کار نادرست است.

به گزارش ایسنا به نقل از نیویورک تایمز، جان کری اعلام کرده است، در دو سال اخیر پس از ترک کاخ سفید «سه، چهار مرتبه» در شهرهایی همچون نروژ، مونیخ و چند نشست بین‌المللی دیگر با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، ملاقات کرده است.

به نوشته نیویورک تایمز، کری مدعی شده است که در این دیدارها به صراحت از ظریف خواسته است که موضع جامعه جهانی درباره برنامه موشکی ایران و حمایتش از حزب‌الله را درک کند.

به گزارش فاکس نیوز، کری همچنین در برنامه ای رادیویی تایید کرد که از زمان ترک کاخ سفید، “سه چهار بار” با وزیر امور خارجه ایران دیدار داشته است.

او در این باره توضیح داد که در این دیدارها کارش مشاوره دادن به جواد ظریف، برای مواجهه با سیاست خارجی دونالد ترامپ نبوده است، بلکه خواسته در دیدارهایش متوجه شود “ایران ممکن است چه کاری برای بهبود مناسبات منطقه انجام دهد؟ بحران یمن چه طور حل می‌شود؟ برای صلح در سوریه چه کار خواهید کرد؟”

کری همچنین در گفت و گویش با برنامه “نشست روزانه با دانا پرینو” که از شبکه فاکس نیوز پخش می شود، تکذیب نکرد که به ایرانی ها گفته است، تا پایان دوره ترامپ و روی کار آمدن یک رییس جمهور دموکرات دیگر منتظر بمانند.

این دیپلمات سابق آمریکایی گفت: فکر می کنم همه در جهان درباره منتظر مانده‌اند تا پایان دوران ریاست جمهوری ترامپ صحبت می کنند.

نخستین بار در ماه مه اخباری مبنی بر اینکه جان کری برای کمک به حفظ توافق هسته ای ایران با ظریف دیدار کرده است منشر شد و روزنامه بوستون گلوب این اقدامات را ماموریتی “تهاجمی اما مخفیانه” برای اعمال فشار بر دولت ترامپ به منظور حفظ توافق هسته ای توصیف کرد.

پیش از این نیز مطرح شده است که دیدار کری با مقامات کشورهای خارجی ممکن است “قانون لوگان” را نقض کند. به موجب این قانون، شهروندان آمریکایی که مسئولیتی دولتی ندارند، نمی توانند به نمایندگی از دولت آمریکا و بدون داشتن مجوز مذاکره کنند.

فلیشر در بخش دیگری از صحبت هایش درباره جان کری گفت: سوال این است که جان کری چه کرده است؟ چه گفته؟ جزییات آن چه بوده است؟ فکر نمی کنم این صحبت ها کلی بوده باشند. به نظر من او درباره اینکه ایران چگونه تا پایان دولت ترامپ منتظر بمانند به ایرانی ها مشاوره داده است.

یکی از تحلیلگران امنیتی فاکس نیوز نیز با اشاره به نقض قانون لوگان از سوی مایک فلین، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ اظهار کرد، رسانه ها دیدار فلین با “دیپلماتی که کشورش در واشنگتن سفارت دارد” را یک “رسوایی” قلمداد کردند اما وقتی کری “با نظامی که در فهرست ترور آمریکا قرار دارد” دست به “دیپلماسی موازی” می زند، آن را “عادی” می دانند.

تام کاتن، سناتور جمهوری خواه نیز از دموکرات ها و رسانه های وابسته به حزب آنان برای “دورویی” و عدم واکنش درباره اظهارات کری انتقاد کرد و قانون لوگان را “قانونی احمقانه و بی تاثیر” دانست.

دونالد ترامپ نیز این هفته در توییتر خود نوشت: آمریکا به دیپلماسی مخفیانه غیرقانونی احتمالی جان کری درباره توافق بسیار بد ایران نیازی ندارد. او کسی بود که در وهله اول این  توافق آشفته را ایجاد کرد.

کری اما در گفت و گو با فاکس نیوز تکذیب کرد که مذاکراتش نامناسب بوده اند.

او در این باره گفت: همه وزرای خارجه سابق به دیدار با رهبران خارجی ادامه می دهند، به کنفرانس‌های امنیتی می‌روند و به سراسر جهان سفر می‌کنند. همه ما این کار را انجام می‌دهیم و همه ما درباره وضعیت امور با جهان گفت‌وگو می‌کنیم تا بتوانیم آنان را درک کنیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا