ظریف: دیدارهای من با آقای کری اعلام نشده نبوده است
محمدجواد ظریف در مورد اظهارات جان کری درباره دیدارهایش با وی گفت: دیدارهای من با آقای کری علنی بوده و اعلام نشده نبوده، زمانی که من به نیویورک میروم از صدر تا ذیل میآیند دیدار میکنند. از آقای کسینجر تا کری و نمایندگان دیدار میکنند و این یک واقعیت عادی است و نشان دهنده میزان تاثیرگذاری جمهوری اسلامی است.
به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه روز سهشنبه در جمع خبرنگاران درباره تصویب سه لایحه باقی مانده از FATF گفت: سه لایحهای که باقی مانده برای منافع کشور و شفاف سازی و مقابله با ایران هراسیهای دروغین در دنیا انجام شده. مفید میدانیم این لوایح در تمامی سطوح از جمله دبیرخانه شورای امنیت ملی به طور ریز بررسی شود. منافع آن برای ایران قابل توجه است و یکی از مهمترین بهانههای دشمنان ایران را برای مقابله با ما در عملیات بانکی و همکاری ها خواهد گرفت.
وی گفت: اینکه فکر کنیم با تصویب این لوایح همه مشکلات ما حل می شود تصور اشتباهی است. بدخواهیهایی که علیه ایران از سوی سلطه طلبها است، ادامه خواهد داشت اما یکی از بهانههای مهم از آنها گرفته می شود ضمن اینکه منافع کشور حفظ می شود و از دید دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی که مسئول این کار است منافع کشور تقویت میشود.
ظریف اظهار کرد: مقام معظم رهبری هم این موضوع را به مجلس واگذار کردند و امیدواریم در این فاصله مجلس با این اقدام مهم و اساسی یک بهانه بی دلیل را از آمریکا و کشورهایی که خودشان بزرگترین حامیان تروریسم هستند بگیرد. امروز خبرها را ببینید که اسراییلیها بیشترین حمایت را از گروههای تروریستی در سوریه کرده است، قبلا می گفتند فقط بیماران خود را به آنجا برای مداوا می برند اما الان معلوم شده هم حمایت مالی و هم تسلیحاتی و لجستیکی داشتهاند و حالا مدعی جمهوری اسلامی شدند که با شفافیت در مقابله با تروریسم عمل می کند، آنها خودشان تروریسم و حامیان بزرگ آن هستند و جمهوری اسلامی این بهانه را نیز از آنها خواهد گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه مراسم رونمایی از اسناد نقش وزارت امور خارجه در دفاع مقدس با اعلام این که یک شنبه عازم نیویورک است، اظهار کرد: سفر نیویورک فرصت بسیار خوبی برای دیپلماسی کشور در بالاترین سطح ریاست جمهوری است که دیدگاه های ایران را مطرح کنند. همچنین جلسه مجمع عمومی فرصت بسیار خوبی در این زمینه است و آقای روحانی در آن صحبت خواهند کرد و جلسات دو جانبه و چند جانبه دیگر هم خواهند داشت.
ظریف گفت: حضور در مجمع عمومی یک فرصت منحصر به فرد است که همه کشورها از آن استفاده می کنند. اگر امسال به لیست حضور در مجمع عمومی نگاه کنید ۹۵ رئیس کشور در سطح رئیس جمهور و یا پادشاه و ۳۸ نخست وزیر که رئیس دولت هستند یعنی بیش از دو سوم کشورهای عضو ملل متحد در مجمع حضور پیدا می کنند.
وی درباره حضورش در نشست شورای امنیت خاطرنشان کرد: از مقالاتی که منتشر شده به نظر میرسد که آمریکایی ها در برنامهریزی اولیهای که داشتند تجدید نظر کرده اند، چون میدانستند اگر چنین کاری بخواهند انجام دهند و اگر جلسهای در آن شورا در خصوص ایران بگذارند، علاوه بر اینکه این جلسه خلاف همه نُرمهای بین المللی است، آن جلسه به جلسه محاکمه آمریکا تبدیل میشود چراکه تنها قطعنامه شورای امنیت در مورد ایران ۲۲۳۱ است و آمریکا نه تنها خودش این قطعنامه را نقض کرده بلکه سایر کشورها را هم مجبور میکند که آن را نقض کند.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: همانطور که میبینید این سر و صداهایی که از آمریکا میآید به خاطر مقاومت دیگر کشورها است. مردم ما توجه داشته باشند شلوغ بازی این روزهای آمریکا و وزارت خارجه آمریکا این است که هر روز این و آن را تهدید میکند و میگوید حواستان باشد اگر با ایران روابط داشته باشید چنین و چنان میکنیم، اینها نشانه قدرت آمریکا نیست بلکه نشانه ضعف آنها است به این دلیل که کسی به حرف آنها گوش نکرده و کشورها در برابر حرفشان مقاومت کردهاند.
ظریف تصریح کرد: درست است که برخی شرکتها موقتا از ایران خارج شدند ولی این واقعیت وجود دارد که این تکرار مستمر تهدیدات توسط آمریکا به خاطر مشکلاتی است که در برابر جامعه بین الملل پیدا کردند و این مشکل را هم برای برگزاری جلسه شورای امنیت داشتند.
وی اظهار کرد: آنچه که من امروز در برخی نشریات خواندم که در اعلام نمایندگی آمریکا اخیرا دیدیم جلسه را تبدیل کردند به جلسه ای که محدود به اعضای شورا و موضوع آن هم ایران نخواهد بود و موضوعات دیگر خواهد بود. البته آمریکاییها از هر فرصتی برای حرف های نامربوط و اتهاماتی که فقط خودشان مستحق آن هستند علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کردند، از این جلسه هم استفاده خواهند کرد اما از خیال خامی که داشتند مجبور به عقبنشینی شدند. کما اینکه یک بار این کار را در دی ماه کردند و دیدند که اکثر اعضای شورای امنیت در آن جلسه از برجام حمایت کردند و این نشان دهنده انزوای سهمگین آمریکا است.
ظریف در مورد ادعای جان کری درباره دیدارهایش با وی گفت: دیدارهای من با آقای کری علنی بوده و اعلام نشده نبوده، زمانی که من به نیویورک میروم از صدر تا ذیل میآیند دیدار میکنند. از آقای کسینجر تا کری و نمایندگان دیدار میکنند و این یک واقعیت عادی است و نشان دهنده میزان تاثیرگذاری جمهوری اسلامی است.
وی درباره جنجال میان دولت و وزیر خارجه پیشین آمریکا در این باره اظهار کرد: یک دعوای زرگری در آنجا درست شده که بیشتر اهداف انتخاباتی را دنبال می کنند.
رییس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره توییت اعتراضی خود مبنی بر بسته شدن حساب های فیک کاربری برخی ایرانیان گفت: ثابت شده که گروههایی از توییتر برای ایجاد جنجال و آشوب استفاده میکنند و توییتر هم باید نسبت به آنها عکسالعمل نشان دهد ولی متاسفانه روش دیگری را استفاده کرد. این حرکت را با حضور گستردهتری که میشود به پویش عمومی در فضای مجازی تبدیل کرد، میتوان دنبال کرد.
ظریف در خصوص تعهدات برجامی اتحادیه اروپا اظهار کرد: در اجلاسی که در وین داشتیم نه فقط اتحادیه اروپا، بلکه چهار به علاوه یک تعهداتی را اعلام کردند و ما گفتیم این تعهدات باید به اقدامات عملی تبدیل شود.
وی گفت: در خبرهای روزهای اخیر هم دیدید که اروپا اقدامات عملی را شروع کرده و ما منتظر اجرایی شدن این اقدامات عملی هستیم. اروپاییها هم میدانند بر اساس این اقدامات عملی ما تصمیمگیری میکنیم. هفته آینده جلسه مجدد چهار به علاوه یک را هم خواهیم داشت که انشالله در آن جلسه مجموعه اقداماتی که تا آن زمان انجام شده را بررسی و نتیجه جلسه را به هیات نظارت در تهران گزارش خواهیم داد و بر اساس آن مقامات عالی تصمیمگیری میکنند.
انتهای پیام