حاشیههای بررسی رایگان شدن سرویس مدارس استثنایی در شورای شهر
معاون حمل و نقل ترافیک شهردار تهران در جریان بررسی پیشنهادات اعضای شورا در خصوص سرویس مدارس استثنایی گفت: ما کمبود شدید نقدینگی داشته و اگر بتوانیم حقوق را پرداخت کنیم، شاهکار کردهایم.
به گزارش ایلنا، صبح امروز (27 شهریور ماه) تصویب جزییات لایحه تعیین نرخ سرویس مدارس در سال 97 – 98 با حاشیههایی همراه بود پس از آنکه برخی اعضای شورای پیشنهاد دادند سرویس مدارس به صورت رایگان در اختیار مدارس استثنایی استفاده قرار گیرد.
مرتضی الویری (رییس کمیسیون برنامه و بودجه) ضمن مخالف با این مصوبه گفت: شاید حرفهایی که اکنون میزنم به وجهه اجتماعی من آسیب بزند اما به نظر من ما باید در دنیای واقعیت زندگی کنیم.
الویری افزود: من هم موافق آن هستم که قیمت انرژی باید کاهش یابد یا میزان یارانهها بیشتر شود اما واقعیت چیزی دیگری میگوید. این گونه حرکات پوپولیستی است. مجلس سال گذشته قانونی در این رابطه تصویب کرد اما دولت امروز برای پرداخت حقوق با مشکل برخورده است.
عضو شورای شهر با اشاره به مشکلات مالی که شهرداری با آن درگیر است، افزود: ما در حوزه تحقق بودجه با مشکل روبرو هستیم سه الی چهار هزار میلیارد تومان از بودجه شهرداری امسال محقق نخواهد شد. دولت هم مطالبات شهرداری را نمیتواند پرداخت کند. در این شرایط نباید و نمیتوانیم براساس خواستههای قلبیمان کار کنیم.
وی ادامه داد: ممکن است در روزهای آینده شاهد اتفاقات دیگری باشیم. ما امکانات کافی نداریم و در این شرایط شما میخواهید یک ردیف بودجه 5/8 میلیارد تومانی را به 5/17 میلیارد تومان افزایش دهید.
در ادامه احمد مسجدجامعی ضمن مخالفت با اظهارات الویری گفت: نمیتوانیم و نباید در برخی موارد صرفهجویی کنیم. در هر حال دسترسی آسان و ارزان وظیفه اساسی و قانونی ماست.
در ادامه جلسه، بهاره آروین (عضو شورا) پیشنهاد داد که این ردیف بودجه برای مجانی کردن سرویس مدارس استثنایی از ردیف کمک به مدارس تامین شود.
مجید فراهانی این پیشنهاد را غیرممکن دانسته و گفت: این بودجه قبلا تخصیص یافته و همین الان وزارت آموزش و پرورش گله میکند که چرا بودجه کمک شهرداری به آموزش و پرورش تا این حد کاسته شده است؟
حق شناس نیز رایگان شدن سرویس مدارس استثنایی را خودکشی و خودزنی دانست.
در ادامه آروین پیشنهاد خود را پس گرفت.
علی اعطا گفت: رایگان بودن سرویس مدارس فقط برای کودکان استثنایی نیست بلکه افراد کم توان جسمی و حرکتی هم میتوانند از این سرویسها استفاده کنند. کودکان استثنایی شامل هشت گروه شده که کودکان کم توان جسمی و حرکتی نیز شامل اینها میشوند.
علی اعطا (سخنگوی شورای شهر تهران) در انتهای هشتادوهفتمین جلسه شورای شهر با اشاره به مصوبات امروز (27 شهریور ماه) در شورا گفت: ابهاماتی در خصوص لایحه نرخ سرویس مدارس که امروز در جلسه شورا بررسی شد، وجود دارد.
وی افزود: نکته اساسی این است که مسوولیت ارزشیابی، مدیریت و کنترل قراردادهای سرویس مدارس برعهده تیمی متشکل از نمایندگان شهرداری، آموزش و پرورش، وزارت کشور و اولیاء و مربیان است.
سخنگوی شورای شهر با اشاره به اینکه این کارگروه نرخ خرید خدمات مربوط به دانش آموزان مدارس را تعیین تکلیف میکند، افزود: در جلسه امروز مشخص شد که هفتادوپنج درصد نرخ مصوب سرویس مدارس به راننده سرویس پرداخت شود و در کارگروه مورد نظر باید تصویب شود که والدین چه ارقامی را باید بابت سرویس پرداخت کنند؟
عضو شورا با تاکید بر اینکه کارگروه ماده 18 این ارقام را مشخص خواهد کرد، افزود: در جریان بررسی جزییات این لایحه؛ یکی از مسایل بحث برانگیز پیشنهادات اعضای شورا در خصوص مدارس کودکان استثنائی بود و قرار شد از این به بعد سرویس مدارس استثنایی کاملا رایگان باشد.
اعطا با اشاره به اینکه وضعیت درآمدی شهرداری مناسب نیست، در خصوص منبع تامین هزینه رایگان سرویس مدارس استثنایی افزود: امیدوار هستیم بتوانیم در اصلاحیه بودجه کسری این مورد را پوشش دهیم. رایگان بودن سرویس مدارس فقط برای کودکان استثنایی نیست بلکه افراد کم توان جسمی و حرکتی هم میتوانند از این سرویسها استفاده کنند. کودکان استثنایی شامل هشت گروه شده که کودکان کم توان جسمی و حرکتی نیز شامل اینها میشوند.
وی در ادامه به دیگر پیشنهادات اعضای شورا اشاره کرده و گفت: از این به بعد خودروهایی که برای سرویس مدارس استفاده میشوند باید معاینه فنی داشته و رانندگان ظاهری آراسته داشته باشند.
وی با اشاره به پیشنهاد خداکرمی افزود: همچنین در این جلسه مصوب شد در سرویس مدارس دخترانه از خانمها استفاده شود اما الزامی در این خصوص وجود ندارد. همچنین در جلسه امروز یک نامگذاری صورت گرفت و قرار شد به جای میدان مرحوم قیصر امینپور که در منطقه 2 تهران تبدیل به چهارراه شده بود، بلوار شهرداری در منطقه 2 به نام ایشان نامگذاری شود.
انتهای پیام