خرید تور تابستان

اصلاح‌طلبان از نگاه دیگران

به گزارش انصاف نیوز، میثم سعادت در یادداشتی نوشت:
شخصیت «فامیل دور» تکه کلام مشهوری دارد. او مدام از آقای مجری می‌پرسد وقتی من این رفتار را می‌کنم چه شکلی می‌شوم؟ و یکی از آرزوهای او این است که بداند در آن موقعیت خاص در دید دیگران چه شکلی دارد. این شاید آرزوی بسیاری از ما باشد که بدانیم در چشم دوستان و مخالفان خود چه شکلی داریم؟
اما اگر شما اصلاح‌طلب باشید، مسعود دهنمکی به خوبی نشان داده که آنها چطور به اصلاح‌طلبان نگاه می‌کنند. از این منظر سریال «معراجی‌ها» را باید دید و اتفاقا توجه ویژه‌ای به آن کرد. از نظر دهنمکی، استادان دانشگاهی که با او مخالفند، همه ی رذیلت‌های اخلاقی ممکن را دارند. هم بی سوادند و هم دروغگو. هم دورو هستند و هم ترسو.
از دید آنها دلیل اینکه نیروهای مذهبی در دانشگاه نمره نمی‌گیرند این است که این گروه استادان در نمره دادن لجاجت می‌کنند. از دید این کارگردان دانشجویان نیز افرادی هستند که برای خوش‌آمد استاد خود هر خوش‌رقصی که لازم بدانند را انجام می‌دهند.
دهنمکی حتی در شنیدن شعارها نیز عدالت را رعایت نکرده است. تنها شعار دانشجویان «ما همه با هم هستیم» است که اشاره‌ای به شعار «نترسیم نترسیم ما همه با هم هستیم» بخشی از دانشجویانی است که در سال‌های اخیر نسبت به  باقی ماندن رئیسان سابق در دانشگاه‌ها معترض بودند.
بخشی از دانشجویانی که در سال‌های دهه ی هشتاد به تدفین شهدا در دانشگاه شریف اعتراض می‌کردند محور اعتراضاتشان بر این مبنا بود که تبدیل شدن دانشگاه به زیارتگاه، باعث ورود غیر دانشجویان به بهانه ی زیارت به دانشگاه می‌شود. همین نکته ی ساده در فیلم دهنمکی فراموش می‌شود و با اینکه جمعیت زیادی از غیر دانشجویان در دانشگاه حضور دارند، معترضان فقط با ورود تابوت‌ها مشکل دارند!
مسعود ده‌نمکی نماد نگاه جریانی است که در سال‌های گذشته صداهای اعتراض را نشنیده و جدی نگرفته است؛ ده‌نمکی آتش را می بیند، اشک آور را نمی بیند!
با این دیدگاه، مفاهیم دیگری که در این مجموعه مطرح می‌شود، بخوانید مفاهیم دیگری که همفکران ده‌نمکی از اصلاح‌طلبان دارند نیز مشخص است و در نهایت افرادی که دل پاکی دارند توبه می‌کنند و به آغوش ده‌نمکی باز می‌گردند. در واقع این کارگردان که ادعای روزنامه‌نگاری هم دارد و با اسامی جبهه و شلمچه به ترویج افکار سیاسی خود می‌پرداخت، این بار در معراجی‌ها نشان داده که هیچ حقی به مخالفان نمی‌دهند. مذاکره با آنان معنایی ندارد، «مذاکره برد- بردی» وجود ندارد و آن مذاکره برد – خورد است که فقط یک طرف برنده است!
چه بسا در قسمت‌های بعدی معراجی‌ها یکی دو نفر هم کشته شوند تا حقانیت آقای کارگردان ثابت شود. گرچه برای ده‌نمکی حقانیت خود ثابت شده است. سریال ده‌نمکی، روایت اوست از وضعیت اصلاح‌طلبان. بدون کوچکترین اثری از خلاقیت و هنر. اما جای حیف که برای ساخت این سریال و اثبات حقانیت آقا مسعود، عزیزانی جان خود را از دست دادند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا