خرید تور تابستان

انتقاد رییس صنف اغذیه‌فروشان از بازار سیاه مواد غذایی

رییس اتحادیه‌ی صنف اغذیه‌فروشان و مواد غذایی تهران می‌گوید: کارخانه‌ها به جای اینکه کالاها را به صورت مستقیم عرضه کنند آن را به عوامل خود می‌دهند و اجناس را راهی بازار سیاه می‌کنند.

«اسدالله احمدی شهریور»، درباره‌ی وضعیت صنف اغذیه‌فروشان و مواد غذایی به خبرنگار انصاف نیوز گفت: اینکه مواد اولیه‌ی همه‌ی اجناس افزایش پیدا کرده است به کنار، مساله این است که نمی‌توانیم مواد اولیه‌ی مورد نیاز خود را پیدا کنیم؛ مثلا قیمت روغن که پیش‌تر 70 هزار تومان بوده استُ در حال حاضر به 130 هزار تومان رسیده است. این در حالی است که بازار سیاه پیدا کرده است.

او تاکید کرد: متاسفانه کارخانه‌ها یک سری عوامل و دلال دارند که کالا را به دست آنها می‌دهند و آن‌ها هم بازار سیاه درست کرده‌اند. یعنی روغن و مواد اولیه‌ی اغذیه‌فروش باید چند دست بگردد تا به دستش برسد؛ به هر حال واحد صنفی وقتی مواد اولیه را گران می‌خرد ناچار است که افزایش قیمت داشته باشد. گران می‌خرد گران هم می‌فروشد.

احمدی شهریور درخصوص نظارت بر قیمت‌گذاری گفت: مسولان وزرات بازرگانی باید کارخانه‌ها را مجاب کنند که اجناس را به دست مصرف کننده‌ی اصلی که اغذیه‌فروشان هستند برسانند و نه این‌که به دلال بدهند. واحد صنفی باید بتواند به راحتی برود و مواد اولیه را تهیه کند. اما متاسفانه تبدیل به بازار سیاه شده است و کسی هم جلودار این موضوع نیست.

وی در ادامه گفت: به نظر من نظارت ضعیف است. بالاخره مسوولان مربوطه باید مسایل را بررسی و پیگیری کنند که اگر واقعا کارخانه‌ای تولید دارد، خب به چه کسی و به چه قیمتی باید کالای خود را عرضه کند؛ بعد که کالا به دست عمده فروشان ‌رسید آنها به چه قیمتی باید به فروش برسانند. متاسفانه الان هیچ نظازتی نیست.

رییس اتحادیه‌ی اغذیه‌فروشان درباره‌ی توزیع کالا توسط خود کارخانه‌های تولیدکننده گفت: خود کارخانه‌ها شرکت توزیع و پخش دارندُ اما با بهانه‌های مختلف از جمله اینکه مواد اولیه نداریم، از توزیع سر باز می‌زنند. اما از آن طرف به یک دلال بگویید که روغن یا کالای دیگر می‌خواهم، صدتا صدتا برایتان می‌آورد!

احمدی شهریور افزود: به دلیل اینکه بازار سیاه درست شده است و از سویی نظارت هم ضعیف است عمده فروشان هم خود گرفتار بازار سیاه شده و کالاها را به قیمت بالاتر می‌فروشند.

او در پاسخ به اینکه چه کالاهایی به صورت بازار سیاه عرضه می‌شوند گفت: در حال حاضر روغن، گوشت، پنیر و غیره. البته برخی از کالاها از جمله سوسیس و کالباس گران شده‌اند، اما بازار سیاه ندارند. عمده‌ی بحث بازار سیاه مربوط بحث روغن است که حتما باید پیگیری شود.

او گفت: کسانی که به کارخانه‌ها ارز دولتی داده‌اند، قیمت‌گذاری هم بکنند و بگویند که مثلا روغن با چه قیمتی به دست مصرف کننده برسد. این انجام نشده است، اما اگر انجام شود یک مقدار از بازار سیاه جلوگیری می‌کند.

احمدی شهریور در پایان دلیل نوسان قیمت در بازار اغذیه فروشان را نبود آرامش در بازار مواد اولیه دانست.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا