بیانیهی عبدالله نوری دربارهی اهواز
حجت الاسلام عبدالله نوری وزیر کشور دولت اصلاحات، در پی حادثهی تروریستی سی و یکم شهریورماه شهر اهواز بیانیهای صادر کرد.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از کانال تلگرامی آقای نوری، متن این بیانیه در پی میآید:
بسم الله الرحمن الرحیم
“وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِيِّهِ سُلْطاناً – سوره مبارکه اسراء آیه شریفه ۳۳”
در مراسم بزرگداشت و سالروز آغاز دفاع مقدس، تعدادی از شهروندان و هموطنان بی دفاع کشورمان در یک اقدام تروریستی، جنایت کارانه و سازمان یافته جان خود را از دست دادند و مظلومانه در خون خود غلطیدند و خانواده ها و ملتی را سوگوار نمودند.
ضروری است این حادثه ی تلخ در مرکز خوزستان سرو قامت که بیش از ۸ سال در برابر تجاوز دشمن بعثی ایستادگی کرد، از جهات گوناگون مورد بررسی قرار گیرد:
۱- نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی باید نسبت به امنیت اینگونه مراسم پاسخگو باشند و بیش از اینکه به مسایل فرعی بپردازند، در جهت تأمین امنیت ملی تلاش کنند. حمله ی غافلگیرانه تروريستی به نهادهایی مانند مجلس و يا رژه نيروهای مسلح که نماد اقتدار کشور هستند با توجه به برخی ادعاهای مبالغه آمیز نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و هزینه های بسیار سنگینی که دارند، کاملاً دور از انتظار بوده و برای عموم مردم پذيرفتنی نیست.
۲- چنين اقداماتی در شرايطی كه سطح نارضايتی جامعه به دليل تنگناهای اقتصادی و اجتماعی افزايش يافته است، می تواند زمينه ساز اعتراض و التهاب شود و پيش گيری از چنين وضعيتی، نيازمند آن است كه به مشکلات روزمره زندگی مردم به صورت جدی و با تلاش گسترده رسیدگی شود تا دشمنان روزی در کردستان، روز دیگر در بلوچستان و امروز در خوزستان برای اهداف پلید خود به طمع نیافتند.
۳- بی تردید این اقدام خشن در سلسله برنامه های فتنه گرانه ی جریان های رادیکال وهابی-صهیونسیتی تفسير می شود و می تواند توطئه ای از سوی بد خواهان باشد با هدف واداشتن مسئولان ایرانی به واكنشی سريع و مقابله جويانه تا پای برخی از کشورهای عربی منطقه که رفتارشان نشان دهنده دخالت و حمایت آنها از تروریسم منطقه ای است را به ماجرا گشوده و زمينه ای برای به آشوب كشاندن ايران فراهم آورند.
۴- مسئولان امنیتی و سیاسی با درایت و دوراندیشی، نسبت به بررسی ریشه های این خشونت هدایت شده و رفتار عوامل ذیربط، آنهم در شرایط حساس کنونی که ملت و دولت درگیر عبور از تنگنای سخت اقتصادی هستند اهتمام ورزند و تدابیر بازدارنده و کارآمد خود را با تکیه بر رعایت مصالح ملی و توجه به حساسیت منطقه و دغدغه های جهانی بکار بندند. اگر چه سطح خشونت و بلا وجه بودن آن، حق تصمیم و حتی اقدام تلافی جويانه را برای نظام امنیتی ایران که مسئولیت احقاق حق قربانیان مظلوم این حادثه را بر عهده دارد محفوظ نگه میدارد، اما دقت نظر و هوشمندی سیاسی از الزاماتی است که پیش از هر اقدامی باید آویزه فکر و تدبیر و حاکمِ بر واکنش مسئولان نظام قرار گیرد. کشور و مردم ایران به دلایلی که قابل تحلیل و نقد و بررسی است با چالش های مختلف و متنوعی در داخل و خارج از کشور درگیر است و چه بسا کمترین بی تدبیری، آتش به خرمن آرامش ملت و کشور زند.
۵- حاکمیت در جلب اعتماد اقشار گوناگون مردم در نقاط مختلف کشور با هر گرایش دینی، مذهبی، قومی و سیاسی با اولویت و فوریت اقدام کند زیرا تقویت و تعمیق اعتماد میان مردم با حاکمیت و کاهش و رفع مشکلات گوناگون مردم با نگاهی ملی و غیرسیاسی و غیرجناحی و فارغ از هرگونه خودی و غیرخودی کردن ایرانیان به ویژه در استانهای مرزی که با گذشت چهل سال از نظام جمهوری اسلامی، همچنان با بیکاری و محرومیت و تنگدستی دست به گریبانند و علاوه بر تمامی مشکلات با معضل زیست محیطی هم مواجه هستند، فتنه گری و افکار پلیدی که از شکاف میان مردم و حاکمیت به دنبال ضربه به مردم و منافع ملی ایران است را با شکست روبرو می کند.
در پایان از درگاه خداوند بزرگ برای شهدای عزیز این حادثه رحمت واسعه ی الهی و برای مجروحان و مصدومان عافیت و سلامت و برای قاطبه ی خانواده های داغدار و مصیب دیده به ویژه خانواده محترم شهید خردسال “طاها اقدامی”، صبر و اجر مسألت دارم.
عبدالله نوری، یکم مهرماه ۱۳۹۷
انتهای پیام