خرید تور تابستان

سفر ابوبکر البغدادی از طریق خاک ایران؟!

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: روزنامه سعودی الشرق الاوسط در گزارشی ادعا کرد سرکرده گروه تروریستی داعش با عبور از خاک ایران وارد افغانستان شده است.

روزنامه سعودی الشرق الاوسط، چاپ لندن، در ادامه داستان‌سرایی‌های قبلی رسانه‌های عربی-آمریکایی علیه ایران در گزارشی ادعا کرد ابوبکر بغدادی، سرکرده گروه تروریستی داعش، اخیرا پس از عبور از خاک ایران وارد ولایت ننگرهار در شرق افغانستان شده است.

این روزنامه همچنین به نقل از منابع امنیتی ناشناس در ادعایی مضحک گفته است که داعش با همکاری ایران (!) مکانی را در شهر زاهدان برای میزبانی از عناصر خود در اختیار دارد و بغدادی نیز پس از ورود به ایران به زاهدان رفته و از آنجا به افغانستان سفر کرده است.

این داستان‌سرایی جدید پس از آن مطرح می‌شود که پروژه قبلی مقامات آمریکا و عربستان و جریانات رسانه‌ای حامی آنها برای القای ارتباط القاعده و ایران ماه گذشته با انتشار گزارش مستند یک اندیشکده آمریکایی با شکست مواجه شد.

از ماه‌های ابتدایی دولت ترامپ مشخص شد که پروژه مشترکی با مشارکت کاخ سفید و ریاض شکل گرفته که هدف آن القای ارتباط ایران با القاعده برای پاک کردن بدنامی مشارکت در حملات “یازده سپتامبر” از پیشانی عربستان است. این پروژه تا جایی پیش رفت که ترامپ در ماه اردیبهشت هنگام اعلام خروج آمریکا از برجام برای توجیه این تصمیم خود رسماً ادعا کرد که ایران از گروه‌های تروریستی مختلفی مانند القاعده حمایت می‌کند.

در همین راستا، یکی از محورهای همیشگی صحبت‌های مایک پومپئو، از زمان انتخاب از سوی ترامپ به عنوان رئیس سازمان جاسوسی سیا تا اکنون که تصدی وزارت خارجه آمریکا را برعهده دارد نیز متهم کردن ایران به حمایت از القاعده بوده است. او سال گذشته رسما گفت برای اینکه نشان دهد تهران با القاعده در ارتباط بوده، قصد دارد اسناد موسوم به «ابوت‌آباد» را منتشر کند و چندی بعد نیز این اسناد را منتشر کرد.

اما بر خلاف این ادعاها، اندیشکده «آمریکای جدید» ماه گذشته در آستانه هفدهمین سالگرد حملات یازده سپتامبر پس از تحلیل دقیق اسنادِ به دست آمده از مخفیگاه اسامه بن‌لادن در «ابوت‌آباد» پاکستان اعلام کرد به هیچ نشانه‌ای که گویای ارتباط ایران با القاعده و همدستی آنها با یکدیگر برای انجام حملات تروریستی باشد، دست پیدا نکرده است.

«نلی لهود» کارشناس مسائل القاعده در این اندیشکده در این مطالعه تصریح می‌کند که بر خلاف ادعاهایی که می‌گویند ایران پس از سرنگونی طالبان در افغانستان، به تروریست‌های القاعده پناه داده‌است، ایران آنها را پس از ورود به این کشور دستگیر کرده و ممنوعیت‌هایی را در خصوص مدت زمان اقامت و تماس تلفنی با خارج برای آنها در نظر گرفته است.

در بخش دیگری از گزارش این اندیشکده آمریکایی آمده است که ایران پس از حمله آمریکا به عراق در سال 2003، حتی سیاست خود در قبال القاعده را بیش از پیش سختگیرانه کرد و به عناصری از این گروه تروریستی که در داخل ایران بازداشت بودند، اجازه خروج از کشور را نداد. شاهد این مدعا گفته‌های یکی از عناصر القاعده است که در بخشی از اسنادِ به دست آمده در جریان یورش نیروهای آمریکایی به محل اختفای بن‌لادن در سال 2011 گفته است “ایران براداران ما را گروگان گرفته است.”

اکنون با شکست این پروژه به نظر می‌رسد که آمریکا و عربستان از طریق اهرم‌های رسانه‌ای خود این بار به دنبال مرتبط کردن گروهی که خود آن را در عراق و سوریه ایجاد کردند با کشوری (ایران) هستند که به اذعان رسانه‌ها و کارشناسان غربی و منطقه‌ای بیشترین سهم را در شکست این گروه تروریستی در منطقه داشته است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا