پاسخ سخنگوی وزارت بهداشت به انتقادات از «شوخی» وزیر
سخنگوی وزارت بهداشت به حواشی «شوخی» وزیر بهداشت با یک شهروند بجستانی در فضای مجازی و برخی رسانهها، واکنش نشان داد.
به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری این هفته خود به برخی حواشی که درباره شوخی وزیر بهداشت با یکی از مردم در حاشیه سفرش منتشر شده، اشاره و اظهار کرد: دکتر هاشمی به عنوان یکی از بهترین چشم پزشکان دنیا و به عنوان یکی از دانشمندان یک درصد برتر جهان با انتخاب آقای رییس جمهور و رای بالای مجلس برای وزارت انتخاب شدند. در این دوره هم علی رغم عدم تمایلشان با اصراری که شد، وزارت را پذیرفتند.
وی افزود: وزیر بهداشت تاکنون ۳۸۰ سفر استانی داشتند و چند صد کیلومتر هم زمینی رفت و آمد کردند و تک تک با مردم و بیماران و کارکنان و افراد مختلف مواجهه پیدا میکنند. در همین هفته روزی ۱۴ تا ۱۶ ساعت بازدید داشتند و از یزد، اهواز و مشهد بازدید کرده و امروز هم به سمت قزوین میروند و آخر هفته هم به مدت چهار روز بازدید استانی دارند. متوجه نمیشوم برخی جریانات رسانهای که از بیتالمال و شبه بیتالمال تغذیه میشوند؛ چرا میخواهند یک مدیر جهادی و فعال را یک مدیر بیتحرک و نشسته نشان دهند. باید توجه کرد که کار زیاد، درصد مواجهه با مردم را افزایش میدهد و با آنها شوخی هم میکنند، دکتر هاشمی با مردم شوخی میکنند تا آلامشان کم شده و حتی اگر مدیری کارش را انجام نداده باشد، همانجا برخورد میکند.
حریرچی همچنین گفت: اخبار بسیار مهمی در حوزه سلامت در کشور وجود دارد؛ به عنوان مثال متوسط شیوع سل در دنیا ۱۴۴ در هر ۱۰۰ هزار نفر است و حتی این عدد در برخی کشورهای همسایه ما ۲۸۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر است. این درحاایست که این میزان در ایران ۱۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر است، اما به این اخبار توجهی نمیشود. حال کافی است یک خبر منفی باشد، همه آن را منتشر میکنند. خود این نانوای شریف میگوید حرف وزیر شوخی بوده و از آن دلگیر نشدم، اما ببینید چقدر این خبر منعکس میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر رییس جمهور در سازمان ملل هستند و قرار است از ایران به عنوان پیشرفتهترین کشور در مبارزه با بیماریها تقدیر و جایزه رسمی به رییس جمهور تقدیم شود. دکتر هاشمی هم به همین دلیل به عنوان یکی از ۲۰ کمیسیونر مبارزه با بیماریهای غیرواگیر در جهان انتخاب شده است. حال این خبر چقدر منتشر شد؟ رسانهها اینقدر به اخبار منفی توجه نکنند، بویژه رسانههایی که از بیتالمال استفاده میکنند.
یارانهای که دولت در بخش سلامت به مردم میدهد
وی درباره وضعیت پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت، گفت: طبق تعریف پرداختی از جیب مردم شامل هر نوع پرداختی است که در هنگام دریافت خدمات سلامت توسط خود مردم پرداخت میشود و شامل حق بیمه نیست. در سالهای ۸۸ تا ۹۱ پرداختی از جیب مردم ۵۴ تا ۵۸ و به طور میانگین ۵۶ درصد بود. با اقداماتی که طی طرح تحول سلامت انجام شد، پرداختی از جیب مردم به ۳۸.۷ و ۳۸.۱ در سالهای ۹۳ و ۹۴ کاهش یافت.
وی افزود: خبر بسیار مهم این است که با آماده شدن حسابهای ملی سلامت مربوط به سال ۹۵، پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت در سال ۹۵ به ۳۵.۲ درصد کاهش پیدا کرده است که دستاورد بسیار مهمی محسوب میشود که با حمایت دولت و مجلس حاصل شده است.
وی با بیان اینکه کل هزینههای سلامت در سال ۹۵ اعم از هزینههای بستری، سرپایی، بهداشتی، درمانی و تشخیصی و دارویی و نیز اعم از هزینههای انجام شده در بخش دولتی و خصوصی و خیریه و غیره و نیز تامین شده توسط خود مردم و دولت و بیمهها معادل ۱۱۴هزار و ۶۱۳ میلیارد تومان بوده است که ۳۵.۲ درصد آن یا ۴۰ هزار و ۳۴۳ میلیارد تومان آن از جیب مردم تامین شده است. با توجه به رقم متوسط ۵۶ درصدی پرداختی از جیب مردم در سالهای قبل از اجرای طرح تحول، این عدد به معنی این است که در سال ۹۵ پرداختی از جیب مردم در مقایسه با درصد مشابه پرداختی چهار ساله مذکور، ۲۳ هزار و ۸۳۹ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
حریرچی ادامه داد: اگر این رقم کاهش یافته را برای هریک از ۷۸ میلیون و ۱۶۶ هزار ایرانی در سال ۹۵ حساب کنیم، روشن میشود که هر یک نفر ایرانی در سال ۹۵ برابر ۳۰۵ هزار تومان کمتر از جیب در حوزه سلامت خرج کرده است بنابراین معادل ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان در ماه کمتر برای سلامت هزینه کرده است. به عبارت دیگر دولت و مجلس از طریق اجرای طرح تحول سلامت حدود ۵۶ درصدِ یارانه نقدی که ماهانه به حساب مردم واریز میشود، یارانه هدفمند در حوزه سلامت پرداخت کردهاند.
وی تاکید کرد: باید توجه کرد که طبق قانون برنامه ششم توسعه و در پایان این برنامه، پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت باید به زیر ۲۵ درصد کاهش یابد. با رسیدن به این رقم میزان زیادی از هزینههای کمرشکن و فقرزای سلامت به میزان قابل قبولی کاهش پیدا میکند. برای پیشرفت بیشتر در این زمینه، وزارت بهداشت علاوه بر سیاستگزاری و برنامهریزی در مصرف بهینه منابع و ارتقای بهرهوری، کماکان نیازمند همکاری بیشتر دولت و مجلس در تامین منابع و نیز اقدامات بیشتر بیمهها برای کاهش و قطع رابطه مالی بیمار و پزشک است که این موضوع هم مورد درخواست جدی جامعه پزشکی و هم مورد درخواست مردم است.
انتهای پیام