در انتخابات مجلس دهم، هدف چیست؟
محمد شمس در یادداشت ارسالی به انصاف نیوز نوشت:
این روزها و در حالی که بیش از یک سال از عمر دولت تدبیر و امید گذشته است حسن روحانی، هر روز و در رابطه با هر مساله ای، خود و دولتش را با بحرانی از سوی تندروهای راست مواجه می بیند. این بحران ها از همان روزهای نخستینِ شروع به کار دولت آغاز شد و هر روز و به یک بهانه تا حدودی در روند رو به رشد و مثبت دولت اخلال ایجاد کرده و می کند.
چالش آفرینی و ماجراجویی های تندروهای راستِ مجلس در جلسات دادن رای اعتماد به وزراء، ملتهب کردن فضای جامعه پس از گفتگوی تلفنی سال گذشته ی رییس جمهور با آقای اوباما، کارت های رنگی و تهدید وزراء به استیضاح، استیضاح ناجوانمردانه ی وزیر علوم، دلواپسی از به ثمر رسیدن مذاکرات با 5 +1، نگرانی پیرامون دیدارِ به حق تاریخیِ حسن روحانی با آقای کامرون و …، تنها نمونه ای از مانع تراشی های ساختگیِ افراطیونِ راست در مسیر دولت است. آنها (افراطیون راست) با اهرم کردن نهادهای مختلف، تلاش می کنند به نوعی با تحمیل رای خود بر دولتی که برآمده از رای میلیون ها نفر است، از مردم به دلیل ” نه ” گفتن به کاندیدای مورد نظر آنها در انتخابات خرداد 92 انتقام جویی کنند.
البته نباید از نظر دور داشت که با توجه به توافق نسبی با 5 + 1، مهار نسبی تورم و ثبات اقتصادی توسط دولت، آرامش در سیاست داخلی و خارجی و دیگر اقدامات مثبت دولت در بخش های دیگر، همچنین افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به مسایل مختلف، خوشبختانه تا حدودی تندروهای راست به حاشیه رفته اند و از تاخت و تازهای افسارگسیخته ی گذشته ی آنها دیگر خبری نیست.
ظریف تر اینکه، با وجود اینکه بسیاری از نخبگان از تشکیل دولت فراجناحی توسط حسن روحانی انتقاد کرده و می کنند اما حداقل تشکیل چنین دولتی (دولت فراجناحی) این تاثیر را داشت که سطح رقابت را در بین جناح های سیاسی به نحوی کاهش دهد و با افزایش همپوشی سیاسی، تندروها را به این طریق به حاشیه براند. گواه این ادعا موضع گیری های اخیرِ رهبرانِ راست و جدا کردنِ صفِ خود از صفِ تندروها به ویژه با نزدیک شدن به انتخابات مجلس دهم است. این مساله نشان می دهد رقابت میان جناح های سیاسی تا حدی تعدیل شده و همه ی جناح ها به سمت نوعی همگرایی و میانه روی گرایش پیدا کرده اند که شاید این مساله (گرایش به همگرایی و میانه روی توسط جناح های سیاسی) در نخستین گام نتیجه ی تدبیر حسن روحانی در تشکیل دولت فراجناحی باشد.
مخلص کلام اینکه به حاشیه رفتن افراطی گری شاید بیش از هر مساله ای در انتخابات مجلس دهم حائز اهمیت باشد. به این معنا که در انتخابات مجلس دهم هدف نباید این باشد که مجلس دستِ فلان جناح سیاسی باشد بلکه مساله ی مهم و هدف باید این باشد که با انتخاب صحیح و هوشمندانه مجلسی به وجود آید تا در آن فاصله ی میان دولت که برگزیده و منبعث از رای مستقیم مردم است با مجلس، کاهش یابد و از وزن افراطی گری در آن (مجلس) کاست، و در مقابل وزن میانه روی را افزایش داد.
انتهای پیام