خرید تور تابستان

تتلو و اصولگرایان؛ سالی جونز و داعش!

داوود حشمتی، روزنامه‌نگار در یادداشتی با عنوان «تتلو و سالی جونز در میان اصولگرایان تندرو و داعش» در «امتداد» نوشت:

«اگر ظهور ترامپ در آمریکا نشانه‌های روشن و آشکاری از مدل تفکر سلطه‌جویانه آمریکا را برای همه جهان آشکار کرد، ظهور داعش نیز کمک کرد تا جهان بی‌پرده و بی‌واسطه با تفکر جمودفکری و تحجردینی آشنا شود.

در هر دو مدل نقاط اشتراک فراوانی وجود دارد که مهم‌ترین آن استفاده ابزاری از انسان‌ها، روابط، تفکر و به طور کلی پدیده‌های جهان است. اشتراکات ترامپ و داعش تنها در عریان بودن نوع رفتارشان نیست. بلکه آن را می‌توان در «حق‌مطلق‌پنداری» خود و تفکر خود ارزیابی کرد.

همین نگاه در میان اصولگرایان تندرو نیز حاکم است. از نقطه نظر آنها: هر که با ماست در زمره اهل حق است و هرکس از دایره سرسپردگی ما خارج شد باطل است. اتفاقی که در مورد تتلو بروز و ظهور یافت.

ترامپ این روزها بی‌توجه به همه قوانین شناخته شده و مورد توافق جهان،‌ به خود و آمریکا فکر می‌کند و در این راه از هر وسیله‌ای استفاده می‌کند.

نگاه ابزاری او به زن اما نقطه اشتراکش با داعش است. هر دوی آنها در عین رفتارهای تحقیرگرایانه و زن‌ستیزانه‌شان، بیشترین استفاده ابزاری از زنان را داشته‌اند.

وب‌سایت مشرق در گزارش بسیار خوبی پرده از فعالیت‌های ابزارگونه داعش در مورد زنان برداشته است. گزارشی که نشان می‌دهد داعش وقتی پای «مبارزه» و «استکبارستیزی» به میان می‌آید چشمش را بر روی همه قوانین خود و حتی اعتقاداتش می‌بندد.

داعشی که در خلافت آنها کشیدن قلیان ممنوع است، استفاده از اینترنت بدون حضور یک محرم برای زنان ممنوع است، رانندگی برای زنان ممنوع است و با نگاه سلفی‌گری زن را شیطان می‌پندارند، وقتی پای منافع به میان بیاید استفاده از زن و فرستادن زنان به جنگ را مجاز می‌شمارند.

اما داعش در نقطه‌ای دیگر و متفاوت با دلواپسان داخلی و اصولگرایان رادیکال به نقطه اشتراک می‌رسد. نقطه‌ای که به استفاده ابزاری آنها از تتلو بر می‌گردد. برای داعش هیچ فرقی نمی‌کرد افراد از چه سابقه و پیشینه‌ای برخوردار باشند. به صرف اعلام سرسپردگی به داعش آنها در زمره‌ خودی‌های قابل استفاده مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

اگر اصولگرایان از تتلو در انتخابات استفاده ابزاری کردند، گزارش مشرق نشان می‌دهد که چگونه داعش از یک خواننده زن راک انگلیسی بهره می‌برد.

«سالی جونز»، خواننده رپ انگلیسی است که به داعش پیوسته و نام خود را به «ام حسین» تغییر داده است. او با یکی از سرکردگان بزرگ داعش ازدواج کرد.

سالی جونز عضو کتیبه‌الخنساء داعش بود. گروهی از زنان که حق داشتند در کنار داعش بجنگند، یا رانندگی کنند و حقوق دریافت کنند. این حقوق برای سایر زنان در خلافت داعش اما ممنوع بود.

اگر از داعش بپرسید: چرا سالی جونز می‌تواند رانندگی کند و از حقوقی برابر مردان داعش برخوردار باشد، احتمالا از همان توجیهی استفاده می‌کنند که رسایی استفاده کرد و گفت: «میزان حال فعلی افراد است.» (بگذریم از این که تندروهای داخلی در حال استفاده ابزاری از این جمله امام در وصیت‌نامه‌شان هستند که هیچ سنخیتی با موضوع ندارد.)

به عبارت روشن‌تر: در نگاه هر دوی آنها حقوق برای همه یکسان نیست. این حقوق برای انسان‌ها در زمان‌ها و مکان‌های مختلف فرق می‌کند. زن در داعش همان جایگاهی را دارد که زن در نگاه ترامپ دارد و «سالی جونز» در نگاه داعش همان جایگاهی را دارد که «تتلو» در میان اصولگرایان داشت.

به طور حتم اگر امروز سالی جونز از داعش اعلام برائت کند با همان واکنشی روبه‌رو می‌شود که تتلو از سوی اصولگرایان روبه‌رو شد.»

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا