پاسخ محمد بن سلمان به اظهارات ترامپ درباره عربستان
«محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان در گفتوگو با بلومبرگ در واکنش به انتقادات نیشدار رئیسجمهوری آمریکا از حکام عربستان اظهار داشت، کشورش چیزی در ازای امنیتش پرداخت نخواهد کرد و عربستان سلاح را از آمریکا میخرد و آن را مجانی نمیگیرد.
به گزارش ایسنا، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در گفتوگو با خبرگزاری بلومبرگ آمریکا در واکنش به اهانتها و انتقادات نیشدار اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا علیه حکام سعودی تصریح کرد: ما باید انتقاد و ستایش و دوستان را پذیرا باشیم. ما روابط کاری خوب و ویژهای با دونالد ترامپ داریم و من کار کردن با او را دوست دارم. ما سرمایهگذاریهای عظیمی بین دو کشور داریم و تجارت ما با آمریکا در شرایط مطلوبی است و دستاوردهای بسیاری را محقق کردهایم که امر واقعا مسرت بخش است. قبلا استراتژی ما تحویل اکثر سلاحهایمان به دیگر کشورها بود اما زمانی که ترامپ رئیسجمهوری آمریکا شد ما استراتژی تسلیحاتی خود را تغییر دادیم. به اعتقاد من ۹۹ درصد امور با آمریکا خوب است و تنها یک مساله منفی با آمریکا وجود دارد.
ولیعهد سعودی مدعی شد: ما با دولت آمریکا در جنگ علیه تروریسم و افراطگرایی موفق عمل کردیم و با هم تلاش میکنیم مانع از تحرکات منفی ایران شویم.
وی خاطرنشان کرد، عربستان قبل از اینکه آمریکا از سال ۱۷۴۴ به وجود بیاید وجود داشته تصور میکنم بیشتر از ۳۰ سال قبل از آمریکا. عربستان حدود ۲۰۰۰ سال طول میکشد تا با برخی خطرات روبهرو شود از این رو تصور میکنم اظهارات ترامپ دقیق نیست.
وی ادامه داد: به اعتقاد من باراک اوباما طی هشت سال که در کاخ سفید بود علیه بسیاری از طرحهای ما کار کرد البته نه در مورد عربستان فقط بلکه درباره کل خاورمیانه. به رغم اینکه آمریکا علیه برنامههای ما کار کرد اما ما توانستیم به حمایت از منافع خود بپردازیم و در نهایت موفق شدیم آمریکا تحت رهبری اوباما به عنوان مثال در مصر شکست خورد.
خاشقجی
وی درباره ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در ترکیه نیز اعلام آمادگی کرد برای یافتن او حاضر است مجوز تفتیش کنسولگری این کشور در استانبول را به نیروهای امنیتی ترکیه بدهد.
وی افزود: ما شایعات را درباره وقایع خاشقجی شنیدهایم و میخواهیم هر چه سریعتر مساله روشن شود. ما به مذاکرات خود با دولت ترکیه درباره حادثه حاشقجی ادامه میدهیم.
آرامکو و سند ۲۰۳۰
بن سلمان همچنین عرضه سهام شرکت نفت ملی این کشور (آرامکو) را تا ابتدای ۲۰۲۱ و ارزش این غول نفتی را دو تریلیون دلار اعلام کرد.
وی با بیان اینکه تاخیر در اجرای دیدگاه ۲۰۳۰ صحیح نیست، افزود، دولت عربستان سهام آرامکو را بعد از عرضه عمومی اولیه حفظ خواهد کرد و هرگز به صندوق ثروت حاکمیتی کشور تبدیل نخواهد شد.
بن سلمان افزود: صندوق سرمایهگذاریهای دولتی ۷۰ میلیارد دلار از فروش سهام خود در شرکت بزرگ پتروشیمی سابک و ۱۰۰ میلیارد دلار را که امیدوار است از عرضه اولیه سهام آرامکو جمع آوری کند، به دست میآورد.
وی تکمیل کرد: جدول زمانی کاملی برای طرحم درباره آرامکو ارائه کردم و بعد از تکمیل توافق با سابک در سال ۲۰۱۹ شرکت قبل از اینکه بتواند در جهت فروش سهام آرامکو به توده مردم گام بردارد نیاز به سال مالی کامل دارد.
بن سلمان تاکید کرد: بودجه سال ۲۰۱۹ برای اولین بار از یک تریلیون ریال تجاوز خواهد کرد.
ولیعهد سعودی تصریح کرد: بیش از ۲۰ شرکت در سال ۲۰۱۹ به بخش خصوصی واگذار خواهند شد که اکثرا در زمینههای کشاورزی، انرژی و آب فعال هستند.
نفت
وی افزود: ما قیمت نفت را تعیین نمیکنیم بلکه قیمت نفت به عرضه بستگی دارد.
ولیعهد سعودی در ادمه خاطرنشان کرد: کشورهای نفت خیز اعضای اوپک و کشورهای خارج از این سازمان در مقابل یک بشکه نفت ناپدید شده ایران دو بشکه نفت اضافی صادر کردند.
وی درباره درخواست دونالد ترامپ مبنی بر کاهش قیمت نفت نیز تاکید کرد: در حقیقت درخواستی که از سوی آمریکا به عربستان و دیگر کشورهای عضو اوپک داده شده اطمینان از این موضوع است که اگر در عرضه نفت از جانب ایران کمبودی به وجود بیاید ما آن را تامین خواهیم کرد یا نه که این اتفاق هم افتاده است.
بن سلمان مدعی شد، به سبب اینکه اگر اشتباه نکنم ایران اخیرا صادرات خود را حدود ۷۰۰ هزار بشکه کاهش داد عربستان و دیگر شرکایش از کشورهای بزرگ عضو و غیرعضو اوپک تولید خود را حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دادند.
وی ادامه داد: از این رو ما حدود دو بشکه اضافی دیگر یعنی معادل یک بشکه ناپدید شده ایران را صادر کردیم. ما وظیفه خود را انجام دادیم و حتی بیشتر تلاش کردیم ما معتقدیم افزایش قیمت نفت در ماه گذشته میلادی به دلیل ایران نبود در اکثر موارد دلیل آن به دلیل مسائلی است که بین کانادا، مکزیک، لیبی، ونزوئلا و دیگر کشورها رخ میدهد که قیمت نفت را کمی افزایش میدهد نه طبیعتا به دلیل ایران.
وی درباره قیمت نفت نیز اشاره کرد: در طول تاریخ عربستان ما هرگز قیمت نفت را تعیین نکردهایم قیمت نفت به عرضه و تقاضا بستگی دارد و آنچه در عربستان ما به آن پابندیم اطمینان از عدم کمبود در عرضه است و از این رو ما با همپیمانانمان در اوپک و کشورهای غیرعضو در اوپک همواره تلاش میکنیم تا از وجود عرضه دائمی نفت خود اطمینان داشته باشیم.
بحران نفتی با کویت
ولیعهد سعودی همچنین پیشبینی کرد به توافقی با کویت برای ازسرگیری راه اندازی چاههای نفت مشترک در آینده نزدیک دست یابد.
وی ادعا کرد: عربستان در حال حاضر حدود ۱۰.۷ میلیون بشکه نفت در روز تولید میکند و میتواند ۱.۳ میلیون بشکه دیگر نیز در صورت نیاز بازار تولید کند عربستان میتواند انرژی تولید نفت را فراتر از ۱۲ میلیون بشکه در روز برساند و همپیمانان عربستان نیز قادر به تولید بیشتر هستند.
بن سلمان افزود: یک تیم رهبری کویت پیشنهاد عربستان برای ازسرگیری تولید در منطقه تقسیم شده نفتی را پذیرفته اما تیم دیگر در رهبری کویت اصرار به حل مشکلات حاکمیتی قبل از آغاز به کار استخراج نفت دارد.
ولیعهد سعودی تاکید کرد: تلاش میکنیم با کویتیها جهت ادامه تولید برای پنج تا ۱۰ ساله آینده به توافق برسیم و در عین حال روی مسائل حاکمیتی نیز کار کنیم.
جنگ یمن
وی در ادامه به موضوع یمن پرداخت و گفت: ما نمیخواهیم حزبالله جدیدی در جزیره العرب داشته باشیم این خط قرمز جهان است نه فقط عربستان و هیچ کس نمیخواهد حزب الله نزدیک در منطقهای باشد که از طریق آن ۱۵ درصد تجارت جهانی انجام میگیرد.
بن سلمان ابراز امیدواری کرد که طرفهای یمنی به زود پای میز مذاکره بیایند و به راه حل دست یابند.
مبارزه با فساد
بن سلمان در ادامه گریزی زد به موضوع مبارزه با فساد در کشورش و گفت: ما از طریق کمپین مبارزه با فساد تاکنون ۳۵ میلیارد دلار به خزانه دولت بازگرداندیم و این روند طی دو سال آینده نیز ادامه داشته و تکمیل میشود.
وی افزود: هشت تن هنوز در قالب مبارزه با فساد در بازداشت هستند.
بحران با کانادا
بن سلمان درباره بحران کشورش با کانادا نیز تاکید کرد: کانادا در مسائلی دخالت کرد که ارتباطی با آن نداشت. کاناداییها باید عذرخواهی کنند و آنها بر خلاف قانون سازمان ملل که عدم مداخله در امور کشوری دیگر است، رفتار کردند دولت کانادا باید به منافع کشور توجه کند، آنها ارتباطی با منافع عربستان ندارند.
اصلاحات در عربستان
ولیعهد عربستان همچنین تاکید کرد: برای جلب افراد شایسته غیرسعودی برای کار در عربستان به خصوص مدیران اجرایی تلاش میکنم اما آنها به علت شیوه زندگی غیر عادی برای آنها در کشور ما قبول نمیکننددر عربستان کار کنند.
وی افزود: بدون شک هدف ما در عربستان این است که یک کشور اهل رقابت باشیم. به عنوان مثال ما موسسهای خاص داریم که از ماهها پیش من برای تعیین مدیر اجرایی جدید برای آن تلاش میکنم اما نتوانستم کسی را بیاورم زیرا آنها (مدیران اجرایی غیرسعودی) نمیخواهند در عربستان زندگی کنند علت نوع و سبک زندگی در عربستان است که از نظر آنها مناسب نیست. آنها میخواهند یک هفته در دبی کار کنند و هفته دیگر در عربستان. لذا ما باید در آینده نزدیک بهترین معیارها را تعیین کنیم آن برای تضمین فعالیت دیگران در کشور ما و قدم برداشتن و ساخت برخی امور در کشورمان ضروری است.
ولیعهد عربستان درباره نحوه و شیوه زندگی مناسب در کشورش تاکید کرد: ما تلاش خود را میکنیم تا آنها را به کشورمان بیاوریم. ما طرح خوبی برای تحقق این امر بدون عبور از قوانین داریم. به اعتقاد ما دین اسلام یک نمونه و الگو است افراد تندرو میخواهند اسلام را به بیراه ببرند اما ما در سال گذشته در مقایسه با ۳۰ ساله گذشته بسیار دستاوردها داشتیم از این رو اگر نگاهی به این سرعت عمل بیندازید خواهید دید موضوع تنها موضوع زمان است.
بحرین
توافق جمعی درباره حمایت از بحرین از سوی کویت، امارات و عربستان وجود دارد و در بخشهای مختلف خواهد بود اما این حمایت برای تامین نیازهای بحرین طی پنج سال خواهد بود.
انتهای پیام