“مجمع روحانیون برای انتخابات خبرگان برنامه دارد”
روزنامه ی آرمان نوشت: «مجمع روحانیون فراوان مجتهد درجه اول دارد» این پاسخ آیتا… موسوی بجنوردی به افرادی است که تصور میکنند این تشکل فعالیت موثری ندارد و برنامهای برای انتخابات مجلس خبرگان پیش بینی نکرده است اما واقعیت این است که آنها برنامه دارند و در زمان مقرر اعلام میشود. رئیس پژوهشکده امام خمینی (ره) گلایه دارد از افرادی که برای توجیه عملکرد خود آیتا… هاشمی را به میان میآورند و خاطرات غیر واقعی را به او نسبت میدهند. آیتا…موسوی بجنوردی بر میزان آگاهی مردم تاکید دارد و میگوید افراد فرصتطلب نمیتوانند مردم را فریب دهند؛ «مردم در درجه اول باید بفهمند به افرادی رای میدهند که حتما مجتهد و کاملا در خط امام هستند، افکار امام را باور دارند و به آرمان ها و مبانی انقلاب اسلامی معتقد هستند». این توصیه رئیس دانشکده الهیات دانشگاه آزاد به مردم برای انتخابات مجلس خبرگان است.
به گزارش انصاف نیوز، متن گفتگوی آیتا… موسویبجنوردی با «آرمان» در پی می آید:
هنوز زمان ثبت نام برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس خبرگان نشده است اما برخی از هماکنون میگویند که برخی حسن نیتی برای این انتخابات ندارند و میخواهند با شگردهای سیاسی در این مجلس حضور پیدا کنند. نظر شما چیست؟
افرادی که اینچنین صحبت میکنند مگر متولی مردم هستند. اگر انتخابات پرشور برگزار شود و مردم از حضور در پای صندوقهای رای استقبال کنند، نه این افراد میتوانند سرنوشت را تعیین کنند نه هیچ فرد دیگری. کاندیداهای مجلس خبرگان باید مجتهد باشند و این طور نیست که هر فردی بتواند به مجلس خبرگان ورود پیدا کند. اگر فردی مجتهد باشد، واقعا به خط امام (ره) اعتقاد داشته باشد و انقلاب را به تمام معنا باور داشته باشد، میتواند با رای مردم، وارد مجلس خبرگان شود. کسانی باید به مجلس خبرگان بروند که ادامهدهنده راه امام باشند، آنها باید ادامهدهنده خط انقلاب اسلامی باشند. اعضای مجلس خبرگان باید کاملا انقلاب اسلامی را باور داشته باشند و افکار امام (ره) را بصورت صد درصدی قبول داشته باشند. مردم اکنون به افرادی با این ویژگیها رای میدهند. به عقیده من باید به آقای فلان که میگوید مااجازه نمیدهیم افرادی وارد مجلس خبرگان شوند، گفت که شما چه کاره هستی که اجازه بدهید یا اجازه ندهید، مگر شما متولی مردم هستید.
بررسی صلاحیتها در انتخابات مجلس خبرگان به چه شکلی است؟
بررسی صلاحیت ها یک روند قانونی دارد. اگر مجتهدان بیایند، صلاحیت را برای چه باید رد کنند. مگر مجتهد نیستند؟ تایید صلاحیتها دلبخواهی نیست و اینطور نیست هر که را دلشان بخواهد، بیاید و هر که را نخواستند، نیاید. باید دید چه شخصیتهایی در مردم نفوذ دارند و از سویی آن افراد باید واجد صلاحیت باشند. اعضای مجلس خبرگان باید عادل، مجتهد و مومن و به انقلاب اسلامی ایمان داشته باشند ضمن اینکه باید معتقد به آرمان ها و اندیشههای حضرت امام(ره) باشند. این مواردی که ذکر کردم، از ارکان اساسی نظام ماست و مجلس خبرگان را باید چنین افرادی تشکیل دهند. نمیشود برخی مبانی را قبول داشته و برخی دیگر را قبول نداشته باشند. مجلس هم باید همین طور باشد.
به عملکرد مجلس نهم انتقادات زیادی وارد است. منظورتان همین مجلس بود؟
منظور من انتخابات مجلس دهم است. در آن مجلس هم باید افرادی با ویژگیهایی که اشاره کردم، حضور پیدا کنند. باید افکار ملت را بگویند و پیگیری کنند. اساس در مجلس این است که اعتقاد کامل به انقلاب اسلامی داشته باشند و افکار امام را صد درصد قبول و به آنها ایمان داشته باشند. به مر اسلام معتقد باشند نه اینکه برایشان مهم باشد چه کسی با من خوب است، چه کسی خوب نیست و چه کسی فلان و فلان است؛ اسلام اینها را نمیگوید بلکه اسلام اصولی دارد و آن فردی که کاندیدا میشود باید به این اصول پایبند باشد. اساس برای ما این مواردی است که ذکر کردم.
پیش بینی شما از این دوره انتخابات مجلس خبرگان چیست؟
من علم غیب ندارم. ولوْ کنْتُ أعْلمُ الْغیب لاسْتکثرْتُ مِن الْخیرِ .
چه نشانههایی سراغ دارید که به این میزان مطمئن صحبت میکنید؟
در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 شاهد بودیم آقای روحانی که رای آورد به دلیل تایید آیتا… هاشمیرفسنجانی، آیتا… سید حسن خمینی و جناب آقای سید محمد خاتمی و مجمع روحانیون مبارز بود. این شخصیتها آقای روحانی را به عنوان کاندیدای خودشان معرفی کردند که او رای آورد.
مجمع روحانیون برای انتخابات مجلس خبرگان برنامهای دارد؟
بله. مسلم است که برنامه داریم.
این برنامه چه تفاوتی با برنامههای قبلی دارد؟
هنوز در این مورد بحثی نشده است که بخواهم بگویم برنامهها چیست. هرگاه زمانش شد، آن موقع برنامهها را اعلام میکنیم.
فکر نمیکنید با توجه به اینکه باید کاندیداهای مجلس خبرگان مجتهد باشند، دیر میشود؟
مجتهد داریم و فراوان هم داریم. مجتهدانی درجه یک داریم که مسائل روز را میتوانند اجتهاد کنند و مورد قبول مردم هم هستند.
امکان دارد خودتان هم برای حضور در این مجلس اقدام کنید؟
هنوز فکری برای این موضوع نکردهام.
ظاهرا طرح برگزاری امتحان برای تشخیص مجتهدبودن کاندیداها هم مطرح شده بود. به نظر شما شیوه خوبی است؟
امتحان بگیرند و اتفاقا خیلی هم خوب است! (می خندد)
یعنی موافقید؟
(میخندد) بله. امتحان بگیرند.
سوال ها چه باشد؟
این را من نمیدانم.
چه کسی باید سوالات این امتحان را تعیین کند؟
(می خندد) اگر میخواهند واقعا بدانند چه کسی مجتهد است یا نیست، سوالات این امتحان را بدهند که من تعیین کنم. دو یا سه سوال طرح میکنم.
در انتخابات مجلس خبرگان حضور کاندیداهایی از طیف اصلاحطلبان خیلی کمرنگ است. دلیلش چیست؟
دلیل این موضوع را نمیدانم.
در جلساتی که برگزار میشود به آنها پیشنهاد حضور فعال در این انتخابات را نمیدهید؟
در جریان این مسائل نیستم.
وضعیت اصولگرایان را دراین مقطع چطور ارزیابی میکنید؟ یعنی وزن آنها را چقدر میدانید؟
در انتخابات ریاستجمهوری معلوم شد وزن آنها چقدر است و اصولگرایان چه وضعیتی دارند.
اکنون اصولگرایان با برگزاری جلسات زیادی عزم خود برای کسب اکثریت کرسیهای مجلس دهم را جزم کردهاند. میزان موفقیت آنها را چقدر میدانید؟
عزمشان را جزم کنند. اگر انتخابات همانطور که انتظار ملت است، برگزار شود و مردم رای دهند، آنگاه مشخص میشود که چه کسی میتواند نماینده مردم باشد.
با توجه به مدیریت آقای روحانی و تغییر فضای کشور تصور میکنید چند درصد مجلس دهم را نمایندگان اصولگرا تشکیل دهند؟
من به دلیل اینکه در سیاستها و برنامههای آقای روحانی نیستم نمیتوانم نظری بدهم اما اکثریت ملت و بدون مبالغه 80 درصد مردم دنباله رو خط امام (ره) هستند. این را شما بدانید و واقعیتی است که من به شما میگویم. افکار افرادی که در خط امام و انقلاب هستند اینگونه است که حالات مختلفی ندارند که یک روز این طرف بوده و یک روز آن طرف بوده باشند. آنها از اول با امام (ره) بودند و تا آخر در همان راه هستند. ملت ایران، ملت رشیدی است و باید به داشتن چنین ملتی افتخار کنیم. ملت ایران ملتی نیست که تحت تاثیر یکسری تبلیغات زرق و برقدار قرار گیرد.
چندی پیش آیات عظام هاشمی و مصباحیزدی بر سر موضوعاتی مانند خاطرهها مسائلی را مطرح کردند. در جریان هستید؟
اصلا به لحاظ سیاسی نسبتی بین آقای هاشمی با آقای مصباحیزدی نیست. آقای هاشمی تمام عمر خود را در انقلاب اسلامی بوده است. ایشان یا در زندان یا تبعید بوده است. آقای هاشمی از سران انقلاب و از تئوریسینهای انقلاب است. اگر این دو را با هم مقایسه کنیم باید دقت شود که خواسته یا ناخواسته شأن این دو مورد خدشه قرار نگیرد.ببینید راجع به آقای هاشمی امام(ره) چه میگفتند؛ امام گفتند تا هاشمی هست، انقلاب هم هست. این را برای که گفته است. با این حرفها که نمیتوانیم واقعیت را تغییر دهیم و به مقایسه دیدگاههای آقای مصباح با آقای هاشمی بپردازیم.
به نظر میرسد برخی به دلایل عملکردهایشان اعتبار خود را زیر سوال رفته میبینند و برای فرار به جلو، راه اتهام زنی به بزرگانی مانند آیتا… هاشمی را در پیش گرفتهاند. نظر شما چیست؟
امکان ندارد. مردم ما هوشیار و با حافظه هستند و هیچگاه فریب حرف های این افراد فرصت طلب را نمیخورند. باید این را بدانید کسی که در خط امام باشد به آقای هاشمی توهین نمیکند. امکان ندارد کسی در خط امام باشد و به آقای هاشمی بیاحترامی کند بلکه کسی که در خط امام قرار دارد همیشه طرفدار آقای هاشمی است. کسی که بدزبانی کرد یقین بدانید در خط امام و دوستدار امام نیست. اوایل انقلاب بود که آقای هاشمی از سوی گروه فرقان تیر خورد، امام و من قم بودیم، وقتی در ابتدا امام این خبر را شنید خیلی ناراحت شد و بعد که خبر آمد حال آقای هاشمی خوب است و خطری نیست، امام همان شب دستور دادند 12 گوسفند بخرند و بین فقرای قم برای سلامتی آقای هاشمی تقسیم کنند. من نشنیدم که ایشان برای فرد دیگری این کار را بکند. امام خمینی (ره) به این اندازه به آقای هاشمی علاقه داشت و مورد اطمینان ایشان بود. چند نفر پیدا میشوند و شروع به تهمت وتوهین به آقای هاشمی میکنند، جز اینکه خودشان از بین بروند، چیزی نیست.
بزرگترین نقد شما به دولت یازدهم چیست؟
من نقدی ندارم اما تغییرات در استانها کم شده است. آقای شیخ قدرت علیخانی نقل کرد که آقای هاشمی به خراسان رضوی رفت و معلوم شد فرمانداران این استان عوض نشدهاند یعنی همان افرادی که در زمان آقای احمدینژاد بودند، هنوز هستند. مردم توقع دارند، آنهایی که حامیاش بودند مثل آیات هاشمی و سید حسن خمینی و حجتالاسلام سید محمد خاتمی، مجمع روحانیون مبارز توقع دارند تغییراتی انجام شود و افرادی بر سر کار بیایند که واقعا در خط امام و انقلاب باشند نه اینکه همان افراد سابق باشند که سبب ناراضی شدن مردم شوند و بگویند این دولت هم کاری برای ما نکرد!
دلیل عدم تغییر بهنگام در دولت را چه میدانید؟ نشده یا نتوانستند؟
نتوانستند یعنی چه؟ مثل آب خوردن است تغییر دادن.
پس چرا تغییر نمیدهند؟
نمی دانم. من هم در پاسخ این سوال ماندهام.
دولت تا چه اندازه در امور با جنابعالی مشورت میکند؟
من اصلا رابطهای با دولت ندارم. هیچ گونه رابطهای ندارم.
راستی چه شد که آقای احمدینژاد به حرم امام خمینی (ره) آمد؟
او بدون سابقه به حرم آمد. نگفته بود که میخواهم بیایم اما بالاخره آمده بود.
در زمان حضور او در حرم، آیتا… سیدحسن خمینی هم حضور داشت؟
او هم در حرم بود. حضور احمدینژاد مسبوق به سابقه نبود. به سید حسن آقا گفته بود میخواهم زیارت حرم کنم و آمده بود.
پس ماجرای اهدای هدایای ریاستجمهوری چه بود؟
خوب داده باشد. من این موضوع را نشنیده بودم و الان از شما میشنوم.
سایت های طرفدار آقای احمدینژاد و دولت قبل از این حضور در حرم استفادههای تبلیغاتی زیادی کردند یعنی طوری القا کردند که سیدحسنآقا گذشته و آنچه برخی دولتمردان دهم کردند را با حضور احمدینژاد در حرم تمام شده دانسته.
چنین چیزی نیست و خیال میکنند مردم متوجه نیستند. باید جبران کند نه اینکه فقط بگوید بنده پشیمان هستم. باید کارهایی که کرده است را جبران کند. اساسا آمدن حرم امام به این معنای تطهیر کامل احمدینژاد نیست. حضور او مسبوق به سابقه نبوده و گفته بود برای زیارت مرقد امام آمده بودم.
انتهای پیام