خرید تور تابستان

محمدعلی موحد: نوبتِ تکالیفِ حقوق بشر است

اعضای کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز با استاد دکتر محمد علی موحد در محل دفتر وی در فرهنگستان زبان و ادب پارسی دیدار و گفتگو کردند. وی در این دیدار گفت: اکنون نوبتِ پرداختن به تکالیفِ مرتبط با حقوق بشر است.

به گزارش دریافتی انصاف نیوز، استاد موحد با عنوان اینکه حقوق بشر پویاترین و زنده ترین رشته علم حقوق در دوران کنونی است اظهار داشت: تلاش امیداورانه بمنظور تقارن تحقق حقوق بشر و التزام به تکالیف بشر ضرورت دارد؛ حقوق به میزانی کافی فربه شده و اکنون نوبت پرداختن به تکالیف مرتبط با حقوق بشر است.

وی با استقبال از تلاشهای صورت گرفته در راستای ترویج حقوق بشر افزود: عزیمت گاه فعالیت حقوق بشری تتبع و تحقیق و ترجمه و فعالیت نظری و ترویجی حرفه ای است و انتظار می رود نسل جوان متعهدانه تر و مسوولانه تر در راستای تحقق حقوق بشر همت گمارند. در عصر ارتباطات عذر و بهانه ای برای کم کاری نیست و جوان‌ترها باید فرصت را برای توسعه این علم در کشور مغتنم شمرند و تا دم اخر دمی فارغ نباشند.

استاد موحد با اشاره به پویایی علم حقوق افزود :نگاه اجتهادی و روزامد یا به تعبیر مولانا که “شرط تبدیل مزاج آمد بدان” ناظر بدان است که تحولات و تغییرات در روزامدی و پاسخگویی و توسعه علم حقوق و خصوصا حقوق بشر درک شود و نگاهی پیشرو به تحولات حقوقی داشته باشیم. علم حقوق ذاتا محافظه کارانه است اما باید راه را فراخ دید و مسیر را باز کرد تا در هر عصری به تناسب مقتضای زمانه، پویایی برای تسهیل دسترسی به عدالت و ازادی و انصاف فراهم شود.

این استاد مبرز حقوق و ادبیات و عرفان با تاکید بر اینکه جامعه با ترویج امید، پویا و خلاق و زنده است افزود:ابن بطوطه در سفرنامه خود در موقفی که دچار راهزنان می‌شود از عبارت “تجلد” استفاده می‌کند به این معنا که خود را در برابر بدخواهان و دشمنان قوی و توانا نشان داده و حس قوت را به خود تلقین نموده تا با تسلط بر نفس و درون بر مشکلات برون فائق اید ؛ روحیه افزایی و توان بخشی به جامعه ضروری است ؛ یاس و نومیدی اکبر کبائر است و باید ترویج حقوق بشر از خاستگاه امیدوارانه برای ساختن اینده مورد توجه واقع شود.

وی عشق به حق و عدالت را توشه ایمان قویم دانست و از کنشگران جوان حقوق بشر خواست چشم امید در افاق اینده دوخته و به قدرت تاثیر گذاری فعالیت‌های خالصانه و متعهدانه بمنظور تغییر اثربخش و ساختن اینده شایسته تر و ایجاد روحیه امید واقف باشند.

استاد موحد به زمینه های سوء استفاده از حقوق بعنوان ابزار در ید قدرت اشاره و خواستار فراخوان برای احصای تکالیف بشر و شهروندی شده و اظهار داشت: باید منشور تکالیف بشر هم تقریر شود چه اینکه حق و تکلیف دو روی یک سکه‌اند و حد و مرز استحقاق‌ها باید مشخص شود تا فرصت سوء استفاده از حق مطلقا بروز نیابد؛ نقض حقوق بشر هماره توسط قدرقدرتان رقم خورده است و باید تکالیف بشر را توصیف نمود تا دست تعدی گران از ساحت حقوق مردمان کوتاه گردد. ارباب قدرت در طول تاریخ خود ناقضان حق بوده اند و باید حدود قدرت را مشخص کرد تا نتوانند با شعارهای بی عمل و بزک کرده حقوق بشر و شهروندی را به محاق برند.

در این دیدار اعضای کمیسیون حقوق بشر کانون وکلا با تجلیل از مولف اثر مستطاب “در هوای حق و عدالت”، نگاه عارفانه استاد از خاستگاه جهان بینی خداباورانه به مقوله حقوق بشر را نسخه ای راهگشا برای جامعه کنونی و خصوصا نسل نو و کنشگر مدنی و فعال حقوق بشر قلمداد کردند.

ضمنا با اشاره به این بیت مولانا که “گفت درختی به باد، چند وزی باد گفت؛ باد، بهاری کند؛ گر چه تو پژمرده ای “وجود با برکت استاد موحد را در سن 95 سالگی بمثابه باد بهاری برای فعالان حقوق بشر عنوان نموده که به تعبیر مولانا “یک شمع از این مجلس صد شمع بگیراند. گر مرده ای ور زنده هم زنده شوی با ما “و خواستار ارائه طریق مستمر استاد موحد پیرامون برنامه‌ها و اقدامات کمیسیون شدند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. حدیثی هم از پامبر گرامی اسلام هست که ، بدترین گناهان عجب است و یاس . این حدیث در 40 سال اخیر بر زبان مبلغین دین جاری نشد که نشد !

  2. سلام،
    هنگامی «دیدگاه عارفانه استاد از خاستگاه جهان بینی خداباورانه به مقوله حقوق بشر را نسخه ای راهگشا برای جامعه کنونی » است که :

    دین از حاکمیت کنار گذاشته شود و حقوق بشر توسط بشرها بکار گرفته شود. استاد درست می فرمایند که کم کاری حقوق دانان در عصر ارتباطات موجه نیست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا