اعلام رسمی آمریکا دربارهی معافیت هشت کشور از تحریم های نفتی
«مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا گزارشهای قبلی را تأیید و اعلام کرد دولت ترامپ ۸ کشور را از تحریم های نفتی علیه ایران معاف خواهد کرد. وی گفت که این معافیتها موقت خواهند بود و کشورها بایستی منابع جایگزینی برای نفت ایران پیدا کنند.
به گزارش فارس، دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد تمامی تحریمها علیه ایران که به موجب توافق هستهای برجام رفع شده بودند، بازگشتهاند.
بازگشت تحریمها
این تحریمها که از روز دوشنبه اجرایی میشوند، بخشهای کشتیرانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار میدهند و دومین بسته تحریمهایی هستند که بعد از خروج آمریکا از برجام علیه ایران احیا میشوند.
این موضوع را «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا و «استیون منوشین»، وزیر خزانهداری این کشور روز جمعه اعلام کردند.
آنها با متهم کردن ایران به ادعاهای تکراری گفتند این تحریمها تا زمان پایان حمایت ایران از تروریسم، اتمام حضور این کشور در سوریه و توقف کامل توسعه برنامه هستهای و موشکی ایران، پابرجا خواهند ماند.
معافیت ۸ کشور از تحریم نفت
«مایک پامپئو» گزارشهای قبلی را تأیید و اعلام کرد دولت ترامپ ۸ کشور را از تحریمهای نفتی علیه ایران معاف خواهد کرد. وی گفت که این معافیتها موقت خواهند بود و کشورها بایستی منابع جایگزینی برای نفت ایران پیدا کنند.
پامپئو گفت ۸ کشور معافشده از تحریمها تلاش کردهاند واردات نفت خود از ایران را کاهش دهند، اما موفق نشدهاند تا ضربالاجل دوشنبه این کار را انجام دهند.
وزیر خارجه آمریکا اشارهای به اسامی این کشورها نکرد، اما گفت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشمول این معافیتها نمیشوند. پیش از این خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده بود ژاپن، کره جنوبی، هند و چین از تحریمها مستثی شدهاند. ۴ کشور دیگر مشخص نشدهاند.
وی گفت: «انتظار داریم معافیتهای تحریمی علیه هشت کشور اعلام کنیم، اما تنها به خاطر اینکه آنها کاهشهای محسوسی در خرید نفت خام ایران داشتهاند و با ما در عرصههای زیادی همکاری کردهاند. ما گامهای مهمی برای به صفر رساندن واردات نفت ایران برداشتهایم.»
وزیر انرژی ترکیه اندکی بعد از بیانیه وزیر خارجه آمریکا گفت که آنکارا یکی از کشورهایی است که از تحریمهای نفتی علیه ایران مستثنی شده است.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که هدف از این تحریمها «ایجاد تغییرات بنیادین در رفتارهای جمهوری اسلامی ایران» است و مقصود از آنها براندازی نظام ایران نیست.
تهدید سوئیفت و کانال ارتباط مالی اروپا
استیون منوشین گفت در صورتی که کشورهای اروپایی از طریق کانال ویژه ارتباط مالی مبادلهای با طرفهای ایران انجام دهند، خزانهداری آمریکا از تمامی اختیارات خود برای مقابله با آنها استفاده خواهد کرد.
منوشین از تصمیم دولت آمریکا برای مجاز کردن ارتباط برخی بانکهای ایرانی با سوئیفت دفاع کرد، اما گفت به این سامانه مستقر در بلژیک هشدار داده شده در صورت ارتباط با نهادهای ایرانی تحریمشده، جریمه خواهد شد.
وی گفت: «سوئیفت تفاوتی با سازمانهای دیگر ندارد. به سوئیفت توصیه کردهایم برای جلوگیری از نقض قوانین تحریمها بایستی با تمامی نهادهای مالی ایران که ما در فهرست تحریمها قرار میدهیم، به محض میسر شدن امکان آن از لحاظ تکنولوژیکی، قطع ارتباط کند.»
«مارک دابوویترز»، مدیر عامل اندیشکده ضد ایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسیها» (افدیدی) که مشاور غیررسمی دولت ترامپ درباره ایران به شمار میرود توضیحاتی درباره راهبرد دولت آمریکا در خصوص حفظ یا قطع ارتباط سوئیفت با بانکهای ایرانی ارائه کرده است.
او در توئیترش نوشت: «خطاب به دوستانم در جناح محافظهکار: خزانهداری آمریکا با اهرم فشار دیپلماتیک که روی رژیم دارد، راهبرد هوشمندی در قبال سوئیفت برای اخراج بانکهای بد و خارج کردن ایران از نظام مالی دنیا در پیش گرفته است. اما خطاب به دوستانم در جناح چپ، اهرم فشار آمریکا کارگر است، تحریمهای سوئیفت اثرات روانی و مادی زیادی دارند.»
لیست سیاه تحریمها
وی همچنین گفت خزانهداری قصد دارد روز دوشنبه نام ۷۰۰ فرد و شرکت را به فهرست تحریمها علیه ایران اضافه کند. وزیر خزانهداری آمریکا اضافه کرد ۳۰۰ مورد از این تحریمها جدید هستند. ۴۰۰ مورد دیگر نفرات و شرکتهایی هستند که تحریمها علیه آنها ذیل برجام رفع شده بود و مجددا به فهرست تحریمها باز میگردند.
غیبت بولتون
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در جلسه امروز برای رونمایی از احیای تحریمها علیه ایران حضور نداشته است.
پیشتر، واشنگتناگزماینر گزارش داده بود او از نرم شدن مواضع دولت ترامپ در اجرای تحریمها علیه ایران مأیوس شده و از تصمیم اولیه برای قرائت بیانیه رئیسجمهور آمریکا انصراف داده است.
با وجود این، یک مقام آمریکایی روز جمعه در گفتوگو با سیانان ادعا کرد دلیل غیبت بولتون، تغییر برنامه کاری او بوده است.
انتهای پیام