خرید تور نوروزی

مرتضی مبلغ: دولت تکلیفش را با کارشکنان روشن کند

مرتضی مبلغ گفت: رویکرد حمایتی اصلاح طلبان از دولت توام با طرح انتقادات ضروری، تغییری نکرده است.

عضو شورای عالی اصلاح طلبان در گفتگو با سایت نواندیش با بیان مطلب فوق، افزود: انتقاد از دولت توسط اصلاح طلبان به تناسب عملکرد دولت شدت و ضعف پیدا کرده است. جایی که کم کاری های دولت بیشتر شده، انتقادات اوج گرفته و تذکرات و هشدارها نیز بیشتر شده است. امّا زمانیکه عملکرد دولت قابل قبول بوده، انتقادات کمتر شده است.

معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات در ادامه گفت: با توجه به اینکه دولت طی ماه های اخیر کمتر به انتقادات در زمینه مسائل اقتصادی، مدیریتی و سیاست داخلی گوش می کند، روند انتقادات اوج گرفته است.

مبلغ تصریح کرد: اصلاح طلبان در راستای راهبردهای بسیار شفاف و مشخصی با مردم صحبت می کنند و درباره این سیاست های اساسی با هیچ کس رو در بایستی ندارند.

عضو شورای عالی اصلاح طلبان ادامه داد: اگر حتی مهمترین حامیان اصلاح طلبان و بزرگترین افراد اصلاح طلب به گونه درستی عمل نکنند، تذکرات به موقع به آن ها داده می شود.

مبلغ در عین حال توصيه هایی هم به رييس جمهور و دولت در شرايط فعلي اقتصادي و سياسي داشت و در این باره خاطرنشان کرد: توصیه های مهمی به رئیس جمهور داریم که عبارت اند از:

1- دولت و رئیس جمهور باید رابطه دو سویه و سازنده ای را با جامعه نخبگان، صاحب نظران، فعالان و بدنه اجتماع داشته باشند. این رابطه حتماً باید دو سویه باشد و فقط یک رابطه شکلی نباشد، بلکه رابطه ای سازنده و واقعی باشد تا نقطه نظرات و پیشنهادات سازنده به سوی دولت جریان پیدا کند.

2- دولت باید طوری برنامه ریزی کند که از امکانات، بسترها و ظرفیت های موجود به خوبی بهره ببرد و از شدت التهابات موجود در جامعه بکاهد. دولت باید برنامه هایی را در دستور کارش قرار دهد تا بتواند بازار را مدیریت کند و شرایط امیدبخش و آرامی را برای مردم به وجود آورد. به عبارت دیگر، دولت باید بتواند از میزان نگرانی های مردم بکاهد.

3- دولت باید بیشتر با مردم صحبت کند و مشکلات را با آنان در میان بگذارد. دولت باید بتواند در فضایی آرام و فارغ از تنش مسائل را پیش ببرد.

4- از سوی دیگر، دولت باید تکلیفش را با کسانی که قصدشان کارشکنی است، روشن کند. به عبارت دیگر، دولت باید محافظه کاری را کنار بگذارد و با مردم شفاف صحبت کند. در حال حاضر، مردم تصور می کنند که دولت چرخشی جدی در سیاست هایش داشته است. دولت در این زمینه باید شفاف سازی کند و به ویژه موضع خود را در مقابل تندروها مشخص نماید.

5- موضوع بعدی نوع استفاده از مدیران است. متأسفانه به نظر می رسد که دولت به فشارهای امنیتی و غیر امنیتی برای انتخاب مدیران تن داده است. اگرچه دولت باید شجاع ترین و کارآمدترین مدیران را انتخاب کند، امّا در یک سیکل ملاحظه کاری کار می کند. بر اثر فشارهای تندروها و فشارهای امنیتی دولت از مدیرانی استفاده می کند که لیاقت کافی برای اداره امور را ندارند. آن ها افرادی مجرب و شجاع نیستند و به همین دلیل ممکن است مشکلاتی را در آینده به وجود بیاورند. در وهله اول ممکن است که این افراد دچار فساد شوند و حتی اگر دچار فساد نشوند، به اندازه کافی کارآمد نخواهند بود.

مرتضی مبلغ در ادامه درباره برنامه اصلاح طلبان براى انتخابات آتی مجلس نیز تصریح کرد: هنوز تا زمان انتخابات فاصله زیادی داریم و اصلاح طلبان وارد این فاز نشده اند، اما بحث نحوه برخورد با انتخابات موضوع مهمی است.

وی ادامه داد: تفسیری که از قانون اساسی به اسم نظارت استصوابی می شود، منجر به این شده است که یک فیلتر گذاری عجیبی در انتخابات داشته باشیم و از انتخابات واقعی فاصله بگیریم. در این شرایط نیروهای شایسته از حضور در انتخابات محروم می شوند. از سوی دیگر، برخی از افراد مجبور می شوند برای رد شدن از فیلترهای موجود دست به کارهای غیرمنطقی، غیر انسانی و غیرشرعی بزنند. از طرف دیگر، یک سری از نیروهای شجاع و با شخصیت تن به این کارها نمی دهند و از صحنه انتخابات حذف می شوند. در نتیجه عرصه مدیریت جامعه به تدریج از افراد کاربلد و با شخصیت خالی می شود.

معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات افزود: موضوع دیگر در مورد انتخابات، رانت های سیاسی و تبلیغاتی است. در انتخابات چون موضوع رقابت مطرح است، باید همه احزاب و جریان ها بدون تبعیض از امکانات تبلیغاتی و رسانه ای برخوردار باشند که البته در حال حاضر این طور نیست. حتی رسانه های بزرگ ما و رسانه هایی که از بیت المال ارتزاق می کنند، صحنه یکه تازی یک تفکر هستند و حداکثر استفاده را از امکانات می کنند، در حالیکه جریان های دیگر از کمترین امکانات برخوردار نیستند.

عضو شورای اصلاح طلبان درباره این موضوع که آيا انسجام اصلاح طلبان در انتخابات آتی مانند انتخابات سال هاى ٩٢ ، ٩٤ و ٩٦ حفظ مى شود یا خیر، گفت: اصلاح طلبان یک سرمایه ارزشمند را کسب کرده اند و آن تکثرپذیری است.

مرتضی مبلغ با بیان اینکه «اصلاح طلبان در ورای تکثر توانسته اند به وحدت و انسجام دست پیدا کنند و این موضوع اهمیت زیادی دارد» افزود: قطعاً این وحدت ادامه پیدا خواهد کرد امّا نحوه ظهور و بروزش متفاوت خواهد بود.

عضو شورای عالی سیاستگزاری اصلاح طلبان درباره ایده پارلمان اصلاحات و اینکه این ایده در چه مرحله ای قرار دارد نیز اظهار نظر کرد و گفت: پارلمان اصلاحات یک اصطلاحی است که بیشتر مربوط به حکومت است و در جناح ها چیزی به این نام نداریم. به نظر می رسد، نام «مجمع اصلاح طلبان» بهتر باشد.

وی ادامه داد: به هر حال در این مجمع قرار است سازوکاری شکل بگیرد که جریان اصلاح طلبی و و به اصطلاح عوامل و عناصر سازنده آن بتوانند هر چه فراگیرتر سخن خودشان را مطرح کنند. به عبارت دیگر، قرار است تصمیماتی که اصلاح طلبان می گیرند هر چه بیشتر اصلاح طلبانه تر و عصاره خرد جمعی باشد. موضوع مهم این است که در این مجمع فقط اصلاح طلبان پایتخت اظهار نظر نمی کنند، بلکه صدای تمامی اصلاح طلبان شنیده می شود و در یک فرآیند دموکراتیک از این مجمع استفاده می شود. تصمیماتی که گرفته می شوند، برآیند همه جریان ها خواهد بود.

به گفته مرتضی مبلغ، ایده مجمع اصلاح طلبان اکنون در مرحله مطالعه و بررسی است و همه جریان های اصلاح طلب در حال بررسی موضوعات مرتبط با آن هستند.

مبلغ در پایان خاطرنشان کرد: اگر مجمع اصلاح طلبان ایجاد شود و به کارش ادامه دهد، دستاوردی بزرگ برای اصلاح طلبان خواهد بود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا