خرید تور نوروزی

گزارش| شرکت کنندگان لاتاری به دنبال چه هستند؟

نسترن فرخه، خبرنگار انصاف نیوز: چند روزی است که روی در و دیوار خیابان‌ها و اکثر کافی‌نت‌ها  تبلیغ ثبت‌نام لاتاری را می‌بینیم و اگر ورود و خروج مراجعین به کافی‌نت‌ها را در نظر بگیریم متوجه می‌شویم که درخواست‌ها برای ثبت نام کم نیست. از افرادی که هرسال با امیدواری ثبت نام می‌کنند تا افرادی که برای اولین بار می‌خواهند شانس‌شان را امتحان کنند و هرکدام رویایی در سر می‌پرورانند.

کافی است در گوگل “لاتاری” را جست‌وجو کنید تا ببینید سایت‌های مختلفی برای ثبت نام وجود دارد و شرایط این مسابقه را به‌طور کامل توضیح داده است. سایت‌هایی که با جملاتی مانند (گرین کارت رایگان یا فرصت را برای ثبت نام لاتاری از دست ندهید) تلاش می‌کنند تا هیجان این قرعه‌کشی را بیشتر کنند.

لاتاری یک قرعه کشی سالانه در آمریکا است که برندگان آن مجاز به دریافت گرین کارت آمریکا می‌شوند. آمریکا همه ساله از طریق لاتاری به 55000 نفر از سراسر دنیا گرین کارت رایگان اعطا می‌کند. گفته شده است که هدف لاتاری متنوع کردن جمعیت مهاجران ایالات متحده است. سهمیه‌ی ایرانی‌ها در این برنامه 3500 نفر است.

اما دلیل ثبت‌نام همه‌ساله‌ی برخی از افراد در این قرعه‌کشی چیست؟ رویای آمریکایی چه تصوراتی در ذهن عموم ایجاد کرده و آنها به‌دنبال چه هدفی این راه را پی‌می‌گیرند؟ برای ثبت‌نام چقدر هزینه می‌کنند و کافی‌نت‌ها و وبسایت‌ها و… در این زمینه چقدر مشتری دارند؟

خبرنگار انصاف نیوز با چند شرکت کننده و صاحبان کافی‌نت گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌آید:

می‌خواهم آزاد و مستقل باشم

فاطمه دختر جوانی است که در لاتاری ثبت نام کرده. وی در جواب اینکه چرا در لاتاری ثبت نام کردی، گفت: «چون احساس می‌کنم اینجا به اندازه‌ی کافی مستقل و آزاد نیستم. نه در جامعه و نه در فرهنگ خانواده‌ام و همین‌طور در رابطه با اقتصاد کشور که آدم‌ها بجای پیشرفت پس‌رفت می‌کنند.»

این دختر جوان ادامه داد: «از شرایط ثبت نام می‌دانم که من باید جدا از خانواده ثبت نام کنم زیرا یک فرد 23 ساله‌ی بالغ هستم در حالی که در ایران اگر 40 ساله هم شوم باید به همه جواب پس بدهم. با‌ این که احتمال نمی‌دهم برنده شوم باز ثبت نام کردم چون امید دارم و ایران از لیست حذف نشده این شانس است، شاید برنده شدم.»

اطراف اغلب ما افرادی هستند که در لاتاری ثبت‌نام کرده‌اند و یا کسی در اطراف آنها در این مسابقه برنده شده است، فاطمه در همین مورد گفت: «بعضی‌ها هستند که سال‌های پیش برنده شدند یا از اطرافیان‌شان برنده شدند. خواهر دوست خودم هم چند سال پیش برنده شد و از ایران رفت.»

اما غلب شرکت‌کنندگان از زندگی برندگان لاتاری پس از مهاجرت اطلاعی ندارند و تنها خبر برنده شدن فرد به گوششان رسیده است.

لاتاری راه آسانی برای ادامه تحصیلم است

علی دانشجوی ترم پنچ دانشگاه تهران است که در لاتاری ثبت نام کرده، وی درباره‌ی دلیل ثبت نامش به خبرنگار انصاف نیوز گفت: « مسابقه‌ی لاتاری یک راه کم هزینه برای ادامه تحصیلم در آمریکا است. زیرا اگر قرار باشد از راه اپلای تحصیلی مهاجرت کنم بسیار پرهزینه و زمان‌بر است. اگر برنده شوم یک فرد پولدار را پیدا می‌کنم و با خودم می‌برم تا پول مورد نیازم را بدهد.»

اینجا امنیت روانی ندارم

شاهین فارغ‌التحصیل رشته‌ی معماری است و قصد ثبت نام در این قرعه‌کشی را دارد، این جوان در سه سال گذشته دوبار ثبت نام کرده تا کنون برنده نشده است. وی در ادامه می‌گوید: «می‌خواهم بروم چون اینجا امنیت روانی نداریم.»

وی در تعریف امنیت روانی مسایل اقتصادی و اجتماعی و نبود امنیت شغلی را مثال زد و گفت: «با اینکه می‌دانم در آمریکا هم شرایط خوب نیست و من در هر صورت شهروند درجه دوم حساب می‌شوم ولی حداقل می‌دانم که آرامش دارم.»

این جوان همچنین گفت: «یکی از دوستانم 3 سال پیش به آمریکا مهاجرت کرد، با اینکه تازه مهاجرت کرده بود اما به‌راحتی کار پیدا کرد و زندگی معمولی اما راحتی دارند.»

با لاتاری راحت گرین کارت می‌گیرم

سپیده جوان دیگری است که قصد ثبت‌نام در لاتاری را دارد، به خبرنگار انصاف نیوز گفت: «این مسابقه یک روش سریع و کم‌هزینه برای مهاجرت است؛ چون چیزی حدود 600 تا 700 دلار هزینه‌ی مهاجرت است، با این روش در هر قسمت ایالات متحده می‌توان ساکن شد و از حقوق شهروندی که به آنها تعلق می‌گیرد می‌توان بهره‌مند شد تا جایی که مساله‌ی کار و تحصیل هم آنجا نخواهیم داشت.»

این دخترجوان گفت: «خانمی در باشگاه ورزشی را می‌شناختم که سال گذشته برنده شد و با شوهر و فرزندش مهاجرت کردند و رفتند.»

کافی‌نت‌ها از جواب دادن امتناع می‌کنند

به‌خاطر آنکه کشور در شرایط سخت اقتصادی قرار دارد احتمال افزایش متقاضی برای ثبت‌نام وجود دارد. برای بررسی صحت این موضوع و تعداد مراجعین به برخی کافی‌نت‌ها، خبرنگار انصاف نیوز به سراغ کافی‌نتی‌ها رفت که هیچ‌کدام جواب واضح و روشنی ندادند.

یکی از کافی‌نت‌های خیابان حافظ گفت: «نمی‌دانم ثبت نام‌ها نسبت به سال گذشته چقدر تغییر کرده است و باوجود مشکلات بین ایران وآمریکا اگر قرار بود برای مسابقه مشکلی پیش بیاید اصلا اسم ایران در لیست قرار نمی‌گرفت.»

کافی‌نت دیگری در خیابان ولیعصر هم به خبرنگار انصاف نیوز گفت: « تابه حال دو، سه نفر که من ثبت نام کرده‌ام برنده شده‌اند وتعداد ثبت نام‌ها نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است.»

کافی‌نت دیگر در خیابان انقلاب روبه رو دانشگاه تهران در تماس تلفنی به خبرنگار انصاف نیوز هزینه‌ی ثبت نام را 30 هزارتومان اعلام کرد و در ادامه گفت: «اکثر ایرانیان مقیم آن سمت، با همین لاتاری رفته‌اند؛ احتمال برنده شدن خیلی ضعیف است ولی شانس است.»

صاحب این کافی‌نت در ادامه گفت:« هرسال پنچ هزار نفر ایرانی برنده می‌شوند و ثبت‌نام‌ها امسال بیش از سال‌های گذشته بوده است.»

اما به غیر از کافی‌نت‌ها سایت‌هایی نیز در این زمینه فعال هستند که با وعده‌ی ثبت‌نام صحیح با احتمال بالای برنده شدن، هرکدام سعی در جذب مشتری دارند. مشتری‌هایی که نه‌تنها در ایران بلکه در کشورهای مختلف به دنبال رسیدن به آمریکایی هستند که بعضا تصور صحیح، برنامه‌ریزی و هدف قابل توجه و جدی هم از زندگی در آن ندارند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا