خرید تور تابستان

نگاهی به وضعیت بازار نفت و طلا

بازار نفت روز پنجشنبه تحت تاثیر صعود تولید آمریکا به بالاترین رکورد ثبت شده، مسیر کاهشی یافت.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی نفت برنت که شاخص قیمت بازار جهانی است، با ۷ سنت کاهش، به ۷۲ دلار در هر بشکه رسید.

بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۵ سنت افزایش نسبت به روز چهارشنبه، به ۶۱.۷۲ دلار در هر بشکه رسید.

نفت برنت ۱۷.۴ درصد و نفت وست تگزاس اینترمدیت ۱۹.۷ درصدی از رکورد قیمت بالایی که در اوایل اکتبر به ثبت رسانده بودند، کاهش پیدا کرده‌اند.

قیمت نفت پس از این کاهش یافت که گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد تولید نفت این کشور در هفته منتهی به دوم نوامبر، به ۱۱.۶ میلیون بشکه در روز صعود کرده است. تولید نفت آمریکا سه برابر نسبت به یک دهه قبل افزایش یافته و از ابتدای امسال تاکنون ۲۲.۲ درصد رشد نشان می‌دهد. به این ترتیب آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شده است.

انتظار می‌رود سطح تولید نفت آمریکا از این هم بالاتر رود. اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی کرده است تولید نفت این کشور به مدد صنعت نفت شیل، تا اواسط سال ۲۰۱۹ از مرز ۱۲ میلیون بشکه در روز عبور خواهد کرد.

در این بین، بنا بر آمار رسمی ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به دوم نوامبر به میزان ۵.۸ میلیون بشکه رشد کرد و به ۴۳۱.۷۹ میلیون بشکه رسید.

اما تولید نفت تنها در آمریکا افزایش نداشته است بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر شامل روسیه، عربستان سعودی، عراق و برزیل نیز بالا رفته و نگرانیها را نسبت به بازگشت مازاد عرضه به بازار و ریزش دوباره قیمتها برانگیخته است.

عراق که دومین صادرکننده بزرگ عضو اوپک است، قصد دارد تولیدش را از ۴.۶ میلیون بشکه در روز جاری به ۵ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ افزایش دهد.

براساس گزارش رویترز، با وجود عرضه کافی نفت به بازار، بانک آمریکایی “جی پی مورگان” هفته جاری هشدار رسید ریسک عرضه به دلیل ریسک ژئوپلیتیکی و عدم وجود مازاد ظرفیت تولید، همچنان بسیار بالا مانده است.

مورگان استنلی با توجه به موج جدید عرضه، پیش‌بینی خود از قیمت برنت تا پایان امسال و نیمه اول سال ۲۰۱۹ را از ۸۵ دلار به ۷۷.۵۰ دلار در هر بشکه کاهش داد.


قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار آسیا در پی رشد ارزش دلار آمریکا که تقاضای سرمایه‌گذاران برای خرید این فلز ارزشمند را محدود کرد، کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور حدود ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۲۲۳.۷ دلار رسید.

در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در دسامبر ۰.۳ درصد کاهش پیدا کرد و ۱۲۲۴.۷ دلار معامله شد.

شاخص دلار آمریکا در برابر سبدی از شش ارز بزرگ پس از این‌که در معاملات قبلی به پایین‌ترین حد در بیش از دو هفته گذشته سقوط کرده بود، روز پنجشنبه حدود ۰.۲ درصد رشد کرد.

در این بین، بازارهای سهام آسیا رشد شاخصهای سهام وال استریت پس از اعلام نتایج انتخابات کنگره را دنبال کرده و به بالاترین حد در یک ماه گذشته صعود کردند.

براساس گزارش رویترز، سرمایه‌گذاران پس از هضم نتایج انتخابات آمریکا، اکنون به تصمیم سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا متمرکز شده‌اند. پیش‌بینی شده که بانک مرکزی آمریکا تا نشست بعدی خود در دسامبر، نرخهای بهره را افزایش نخواهد داد با این حال فعالان بازار منتظرند تا نشانه‌هایی درباره افزایش بعدی نرخهای بهره مشاهده کنند.

نرخهای بهره بالاتر آمریکا، ارزش دلار را تقویت کرده و تقاضا برای طلا که بازدهی ندارد را کمتر می‌کند.

ذخایر طلای “اس پی دی آر گلدتراست” که بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان است، روز چهارشنبه ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد و به ۷۵۵.۲۳ تن رسید.

وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز اظهار کرد: هر اونس طلا برای تحویل فوری عقبگرد به مرز ۱۲۱۱ دلار را هدف گرفته است.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد کاهش، به  ۱۴.۵۴ دلار رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۰.۷ درصد کاهش یافت و به ۸۶۶.۸۵ دلار رسید. هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد کاهش، ۱۱۳۰.۶۰ دلار معامله شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا