«تعقل در سیاست گذاری ارزی افزایش یافته است»
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در سیاست گذاری ارزی فعلی شاهد تعقل بیشتر و کاربست رویکرد علمی هستیم، گفت: البته در این زمینه باید تلاش کرد با بهره گیری از اتاق های فکر در هنگام وقوع بحران اقتصادی، از بروز مخاطرات برای مصالح نظام و نیز اعتماد عمومی جلوگیری کرد.
سیدکاظم دوست حسینی در گفت و گو با «انتخاب» افزود: تهدیدهای دشمنان و مسائل سیاسی از جمله عواملی بود که موجب افزایش قیمت ارز طی ماه های اخیر شد، اما خوشبختانه با سیاست های فعلی بانک مرکزی این امر روند کاهشی را طی می کند.
این استاد دانشگاه در ادامه یادآور شد: کانال نقل و انتقالات مالی با اروپا خبر مثبتی برای بازار بود که با اجرایی شدن آن و در صورتی که دچار شوک سیاسی ـ اقتصادی جدیدی نشویم، به تداوم روند کاهشی نرخ ارز و بازگشت دلار به زیر 10 هزار تومان نیز امید داشت.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به حجم نقدینگی در دست مردم عنوان کرد: نیاز بود پیش از این حجم نقدینگی که به عنوان پس انداز در اختیار مردم است برآورد شود و برای به جریان انداختن آن برنامه ریزی شود؛ البته معتقدم در دوره جدید این رویکرد وجود دارد و تزریق و مداخلاتی که بانک مرکزی به هنگام انجام داد نشان از این امر بود.
دوست حسینی در ادامه یادآور شد: این اخبار مثبت به همراه عرضه ارز توسط بانک مرکزی طی ماه های اخیر به تعدیل و مدیریت انتظارات کمک کرد و از نظر روانی موجب شد مردم برای جلوگیری از تنزل ارزش دارایی های خود به فروش ارزهای خانگی مبادرت کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه مکانیزم هجینگ از کاهش ارزش دلار جلوگیری می کند، عنوان کرد: اجرایی شدن مکانیزم هجینگ ریال مانند انتشار اوراق مشارکت ارزی و سپرده گیری ارزی از کاهش ارزش ریال جلوگیری می کند و از طرفی با اثرگذاری روانی به کاهش قمیت ارز نیز کمک می کند.
انتهای پیام