از مصباح یزدی و ناطق نوری تا نامردی سیاسی
دبیر کل جبهه پیروان تاکید کرد: حجتالاسلام تقوی به دنبال این نیست که جبهه پایداری محور وحدت اصولگرایان باشد و امیدواریم آیتالله مصباح نیز با مجموعه اصولگرایان همراهی کند.
به گزارش انصاف نیوز به نقل از ایلنا، محمدرضا باهنر در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که صبح امروز در دفتر جامعه اسلامی مهندسین برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر اینکه طی سالهای گذشته شاهد بودیم که اعضای جبهه پایداری حملات شدیدی به اعضای جبهه پیروان و اصولگرایانی مانند شما و آقای لاریجانی داشتند و در همایش اصولگرایان نیز اعضا و نزدیکان به این جبهه و وزرای احمدی نژاد حضور داشتند، آیا با توجه به این مسائل امکان ائتلاف میان جبهه پایداری و اصولگرایان سنتی و جبهه پیروان وجود دارد، گفت: وحدت اصولگرایان به خصوص با نزدیک شدن به انتخابات مطرح میشود و طبیعی است که هر جریان تلاش دارد تا مجموعه نیروهای همسو با خود را به وحدت برساند.
وی با اشاره به جملهای از آیتالله مهدویکنی مبنی بر اینکه معنای وحدت در انتخابات به معنای فلسفی نیست و وحدت صددرصدی هم هیچگاه شکل نمیگیرد، اظهار داشت: چون جریانات سیاسی در قالب حزبی فراگیر فعالیت نمیکنند در نزدیک شدن یا دور شدن جریانات به یکدیگر رابطهای هم وجود ندارد و این دوری و نزدیکی بسته به تمایلات و تمایزات شخصی است.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه به تلاش حجتالاسلام تقوی برای رسیدن به وحدت در میان اصولگرایان اشاره کرد و ادامه داد: ایشان گفتهاند که جلسات وحدتشان ستاد اجرایی انتخابات نیست. آقای تقوی تلاش کرد تا افرادی را برای وحدت اصولگرایی دعوت کند و همانطور که گفتید در این جلسات نیز تعدادی از وزرای دولت قبل و برخی از اعضای جبهه پیروان هم حضور دارند که این حضور به نمایندگی از تشکلات سیاسی نیست.
باهنر با تاکید بر اینکه محور وحدت اصولگرایان نه جبهه پایداری و نه جبهه پیروان است، تصریح کرد: همایش اخیر اصولگرایان که با حضور آیت الله مصباح برگزار شد، چهارمین جلسه و همایش بود، آنها یک جلسه با حضور آیتالله نوری همدانی، یک جلسه با حضور آیتالله مهدویکنی و جلسه سوم را با حضور آیتالله جنتی داشتند و جلسه آخر هم با سخنرانی آیتالله مصباح بود و طبیعی است بنا به سخنران آن همایشها حضار علاقهمند به آن سخنران هم در آن همایش بیشتر باشند.
دبیر کل جبهه پیروان تاکید کرد: جلسات تقوی به دنبال این نیست که جبهه پایداری محور وحدت اصولگرایان باشد و به دوستانی که در این جلسات شرکت میکنند، توصیه میکنم که به دنبال انسجام هر چه بیشتر و وحدت باشند.
وی با بیان اینکه جبهه پیروان در طول سی سال گذشته افتخار داشته است که در زیر پرچم جامعتین حرکت کند، یادآور شد: راهبرد کلی جبهه پیروان همراهی با جامعتین است و حتی یک زمان هم نام جریان ما تشکلهای همسو با جامعه روحانیت مبارز تهران بود و بعد تغییر اسم دادیم.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: ما به دنبال وحدت هستیم و به آیتالله مصباح هم احترام میگذاریم و امیدواریم ایشان نیز با مجموعه اصولگرایان همراهی کنند و سایر اصولگرایان نیز هم در سایه این ساز و کارها همراهی و به فعالیت بپردازند.
باهنر با اشاره به اختلافاتش با محمود احمدی نژاد خاطرنشان کرد: کسانی که با احمدی نژاد کار میکردند، متفاوت فکر میکنند بعضیها منتقد وی و برخی دیگر مدافع او هستند که در مجموع زیر پرچم اصولگرایی هستند و البته خط قرمزهایی مانند جریانات انحرافی و فتنه هم وجود دارد که ما با آنها همراهی نخواهیم کرد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا، مبنی بر اینکه ارزیابیتان از نظر مجلس به گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم با توجه به سوابق نیلی احمدآبادی چیست، ابراز داشت: من باید از اقدام رئیس جمهور تشکر کنم که قبل از به پایان رسیدن موعد سرپرستی، وزیر پیشنهادی را معرفی کرد. روز گذشته جلسات پر و پیمانی در مجلس برقرار بود اما در مورد اینکه گزینه پیشنهادی رای میآورد یا خیر، محاسبه دقیقی از وضعیت مجلس ندارم.
محمدرضا باهنر در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات اخیر سیدمحمد خاتمی مبنی بر حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: نظر من این است که جریانات مختلف سیاسی ظهور و بروز و حیاتشان در شرکت در انتخاباتها است و باید فعال باشند و ما هم دوستان و هم رقبایمان را به حضور فعالانه در انتخابات دعوت میکنیم.
وی با بیان اینکه شرطهای حضور در انتخابات را ما تعیین نمیکنیم بلکه این نظام است که آن مشخص میکند، یادآور شد: شرط حضور در انتخابات قانون اساسی و قبول قوانین موضوعه کشور است، اما مقوله فتنه چیزی نیست که با گذشت زمان محو یا کمرنگ شود باید گفت که آن اتفاقات تاسفآور بوده چراکه هزینههای جدی به نظام تحمیل شده است و کسانی که منتظر فراموشی فتنه هستند، باید بدانند برای فتنه هزینه داده شده و این هزینه باید مثمرثمر و مفید باشد؛ یعنی فتنه فراموش نشود و حداقل فتنهگران اعلام توبه کنند و اگر همچنان بخواهند در همان فضا و زمان باشند برای فعالیت مشکل دارند.
نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه با توجه به درگذشت مرحوم عسگراولادی و آیتالله مهدوی کنی آیا اصولگرایان میتوانند همچنان به وحدت امیدوار باشند، گفت: ضایعه از دست دادن مرحوم عسگراولادی و آیتالله مهدویکنی ضربه جدی به حرکت اصولگرایی است، چرا که آنها تکیهگاه جدی برای اصولگرایان بودند.
باهنر با اشاره به خدمات عسگراولادی و آیت الله مهدویکنی اظهار داشت: قرآن بیان میکند هیچ آیه و نعمتی را از شما نمیگیریم مگر اینکه آیه و نعمتی بهتر و یا همانند آن را به شما بدهیم. در زمان امام راحل هم ما حتی جرات این فکر که بعد از امام چه میشود را نداشتیم؛ مهم این است که رویشها عمیقتر و پرمحتواتر از ریزشها باشد ولی سرعت این رویشها سریع است. ساختن فردی مانند آیتالله مهدویکنی زمانبر است و فعالان سیاسی باید به شکلی فعالیت کنند که متکی به افراد نباشند و قبول دارم که فقدان این دو بزرگوار در کوتاهمدت به جریان اصولگرایی ضربه میزند.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در خصوص جایگاه احمدینژاد در جریان اصولگرایی نیز تصریح کرد: بالاخره احمدینژاد فعالیتهای سیاسی دارد و دارای مدافعان و منتقدانی است جایگاه وی در جریان اصولگرا به مواضع خودش بستگی دارد و اینکه وی وارد بحث همراهی با اصولگرایان شود. اگر به یاد داشته باشیم احمدینژاد در هشت سال گذشته میگفت من اصولگرا نیستم و این اصولگرایان را هم قبول ندارم.
باهنر در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در دفتر جامعه اسلامی مهندسین برگزار شد، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به نظر میرسد آقایان ناطق نوری و لاریجانی به اصلاحطلبان نزدیک شدهاند، آیا شما این مسئله را قبول دارید گفت: آقای ناطق نوری در سالهای طولانی تکیهگاه جریان اصولگرایی بودند و در دولت نهم ودهم به خاطر ظلمی که به ایشان شد و مورد توهین قرار گرفتند، برایشان دلخوریهایی ایجاد شده است. ما با ایشان مذاکراتی داشتهایم و ایشان میگوید که بازنشسته شدهاند.
وی اضافه کرد: اینکه ایشان به اصلاحطلبان پیوستهاند واقعیت ندارد ولی از اینکه ایشان محور اصولگرایان نیستند ما گلایه داریم و فکر میکنیم که ایشان همچنان ظرفیت محوریت اصولگرایان را دارند.
باهنر با بیان اینکه در جریان اصولگرایی تفکری وجود دارد مبنی بر اینکه ما باید همیشه در اختلاف باشیم خاطرنشان کرد: من این تفکر را قبول ندارم شاید در انتخابات رقابتی داشته باشیم ولی قرار نیست همیشه فضا انتخاباتی باشد و باید با جریانهای مختلف همکاری کرد. مطالبه کنونی مردم مطالبه دعواهای سیاسی و انتخاباتی نیست بلکه مطالبه آنها کار، اشتغال و حل شدن نابهنجاریهای فرهنگی و… است.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری تاکید کرد: اینکه اصلاحطلبان با اصولگرایان حرف بزنند و در موضوعاتی همکاری داشته باشند به معنای تفاهم در انتخابات و یکی شدن نیست.
خبرنگاری از نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی پرسید که شما در مسئله استیضاح وزیر علوم نقش جدی را ایفا کردید در حالی که آن استیضاح دستپرورده نمایندگان عضو جبهه پایداری بود آیا این همکاری به معنای نزدیک شدن شما به جبهه پایداری است؟ که وی توضیح داد: در مجلس شاید در هر جلسهای دهها تصمیم گرفته شود و اصولا نباید از این تصمیمگیریها تفسیر سیاسی کرد. ممکن است در یک مسئله اقتصادی یا هر مسئله دیگری درون یک فراکسیون هم اختلافنظر باشد و هر کنشی را نباید برداشت سیاسی کرد.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: استیضاح فرجی دانا شش ماه طول کشید و ما تلاش کردیم حدالامکان اختلافات و مطالبات با مذاکرات حل شود. من در اکثر جلسات افراد خواهان استیضاح با وزیر حضور داشتم که در تئوری در مسائل به تفاهم رسیدند ولی وزیر به تعهداتش عمل نکرد که احساس میشد وزیر نمیخواهد یا نمیتواند به تعهداتش عمل کند. من جزو استیضاحکنندگان نبودم و مخالف استیضاح هم بودم ولی در روز استیضاح بر اساس نظر خودم عمل کردم. حتی در درون فراکسیون رهروان هم اتفاقنظری در این باره وجود نداشت و این را نباید به معنای نزدیکی یا دوری با جبهه پایداری تعبیر کرد و اینکه من به جبهه پایداری پیوسته باشم را قبول ندارم.
باهنر در خصوص اینکه چرا در همایش اخیر جریان اصولگرایی اعضای جامعه مدرسین و آیتالله یزدی حضور نداشتند نیز ابراز داشت: قرار نیست همیشه آیتالله یزدی و جامعه مدرسین برجسته باشند و اظهار نظر بکنند و حتی در انتخابات نیز آنها راهنمایی و حمایت میکنند.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران آرایش اصلاحطلبان را در انتخابات بعدی با محوریت آقایان خاتمی، هاشمی رفسنجانی، روحانی و ناطقنوری اعلام کرده است، آیا شما فکر میکنید این مسئله عملی خواهد شد؟ بیان کرد: من باور ندارم این مجموعه در کنار هم قرار بگیرد و با هم تصمیم بگیرند اگر آقای ناطق تصمیم به کنش سیاسی بگیرد در مجموع اصولگرایی خواهد بود.
در ادامه خبرنگاری مدعی شد که علی لاریجانی در نطق پیش از دستور دیروزش خطاب به دولت نامرد سیاسی گفته است که نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اینکه نامردی درباره دولت باشد اصلا این طور نبود اسیدپاشیکاری قبیح و زشتی است و عاملان باید به مجازاتی درخور برسند یک عدهای می خواهند چون این مسئله همزمان با تصویب طرح امر به معروف و نهی از منکر است این وقایع را به گردن حامیان امر به معروف و نهی از منکر بیاندازند و آقای لاریجانی این مسئله را نامردی سیاسی گفتهاند.
وی در خصوص مسئله بورسیهها و ارتباط آن با استیضاح وزیر علوم گفت: اولین مرکزی که مسئله سوءاستفاده از بورسیهها را مطرح کرد، دیوان محاسبات آن هم در دولت قبل بود که گفت عدهای خلاف ضوابط بورس گرفتهاند و این کملطفی است که گفته شود وزیر قبلی اگر دست از بورسیهها برمیداشت استیضاحش برداشته میشد.
باهنر در مورد رئیس آتی مجلس خبرگان نیز اظهار داشت: باید خود اعضای خبرگان درباره رئیس آتی مجلس خبرگان تصمیم بگیرند.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی شده بود که گزینههای پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت علوم گزینههای مسئلهدار هستند، خاطرنشان کرد: این نظر شماست وزیر پیشنهادی مورد بررسی قرار میگیرد و نظراتش را هم به مجلسیان خواهد گفت.
وی درباره همایش آتی جبهه پیروان نیز تصریح کرد: اوج فعالیتهای سیاسی برای جریانهای سیاسی انتخابات است و اینکه فعالان سیاسی تبادل نظر داشته باشند و جلسه بگذارند منعی ندارد. شورای مشورتی جبهه پیروان هم فعال شده و در استانها فعالیت میکند و ما در حال تعیین و مشخص کردن خطمشیها هستیم.
این فعال سیاسی اصولگرا در خصوص زمان این همایش گفت که زمان آن هنوز تعیین نشده است.
باهنر درباره زمان دیدار جبهه پیروان خط امام و رهبری با جامعه مدرسین ابراز داشت: رسم است که هر ساله ما یکبار به دیدار علما برویم و زمان این دیدار مشخص شده بود که مصادف با درگذشت آیتالله مهدوی کنی شد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین درباره اختلافات میان جبهه پیروان با جبهه پایداری هم عنوان کرد: ما میخواهیم با توجه به نقاط مشترک همکاری کنیم و این به معنای ادغام جبهه پیروان و پایداری نیست ولی ائتلاف را مشکل نمیبینیم و باز تاکید میکنم که این همکاری به معنای ادغام و تفاهم دائمی نیست.
نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در پایان و در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چه زمانی نظام حکومتی به شکل پارلمانی شدن میرود؟ توضیح داد: این صحبتها نشات گرفته از بیانات مقام معظم رهبری در کرمانشاه است که البته برداشت دقیقی هم نیست حضرت آقا در آن سخنان درباره متغیر بودن و لایتغیر بودن برخی از اصول قانون اساسی صحبت کردند و در مثالی بیان کردند که ممکن است که زمانی به شکل پارلمانی شدن حرکت کنیم البته ما به شرطی به سمت نظام پارلمانی خواهیم رفت که پارلمان ما هم حزبی باشد.
انتهای پیام