نگاهی به وضعیت امروز بورس تهران [+علت نوسانات غیرمنتظره در بورس]
فعالان بازار بورس امروز شاهد کاهش قیمت سهمها در بسیاری از گروهها از جمله پتروشیمیها، پالایشیها، نفتیها و فلزات اساسی بودند.
به گزارش ایسنا، امروز شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۳۱۷۵ واحد افت کرد و به رقم ۱۷۸ هزار و ۸۱۹ واحدی رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۲۳۸ واحد افت تا رقم ۲۸ هزار و ۳۰۵ واحدی کاهش یافت. علاوه بر اینها شاخص آزاد شناور با ۳۲۵۵ واحد کاهش، رقم ۱۹۰ هزار و ۸۸۷ واحدی را تجربه کرد. همچنین نماگر های بازار اول و بازار دوم هر یک به ترتیب ۲۳۹۴ و ۶۰۵۸ واحد کاهش یافتند.
فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی گلگوهر، پالایش نفت بندرعباس، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و پتروشیمی پارس پنج نمادی بودند که بیشترین تاثیر را در نوسانات کاهشی بازار سهام داشتند. امروز در حالی این نمادها به کمک دیگر نمادهای پالایشی، پتروشیمی و برخی از بانکها به کاهش شاخص کل کمک میکند که در هفتههای گذشته شاهد نوسانات غیرقابل منتظرهای در گروههای مذکور بودیم. پنج نماد یاد شده هر یک به ترتیب ۲۹۹، ۲۳۶، ۲۱۹، ۲۱۴ و ۱۵۱ واحد تاثیر کاهنده روی شاخص کل داشتند.
گروه مدیریت سرمایه گذاری امید و آسان پرداخت پرشین از معدود نمادهایی بودند که امروز سعی کردند در مقابل کاهش فزاینده شاخص کل بایستند. هر یک از این دو نماد به ترتیب ۳۷ و ۳۵ واحد تاثیر افزاینده روی شاخصهای بازار داشتند. آسان پرداخت پرشین که تاثیر بسزایی روی شاخص کل داشت امروز با صف خرید همراه شد و پنج درصد رشد قیمت را شاهد بود اما اغلب نمادها در گروه رایانه و فعالیتهای وابسته به آن، مخالف نماد یاد شده با کاهش قیمت همراه بودند.
در داد و ستند های امروز گروههای مختلفی از جمله فرآوردههای نفتی، محصولات شیمیایی، شرکتهای چند رشتهای صنعتی با کاهش قیمت مواجه شدند. در گروه استخراج کانههای فلزی نیز تقریبا نیمی از سهمها با کاهش قیمت پایانی روبرو شدهاند اما تعدادی از سهمهای این گروه نیز با رشد قیمت همراه شد که از جمله آن میتوان به توسعه معادن روی ایران و باما اشاره کرد.
قیمت سهمهای گروه فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای با کاهش فزایندهای روبرو شد به طوریکه سهمهای این گروه عمدتا بیش از چهار درصد در قیمت پایانی افت قیمت را تجربه کردند. سرمایه گذاری صنعت نفت تنها نمادی بود که در این گروه با افزایش قیمت روبرو شد.
ارزش معاملات بورس تهران امروز به رقم ۷۲۱ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از دو میلیارد سهم و اوراق مالی بود. همچنین تعداد معاملات در این بازار به ۱۶۳ هزار و ۷۶۶ مورد رسید.
آیفکس نیز با ۴۵ واحد افت به شدت از تراز ۲۰۰۰ واحدی فاصله گرفت و به رقم ۱۹۱۱ واحدی رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران عدد ۵۷۳ میلیارد تومان را تجربه کرد و حجم معاملات به عدد یک میلیارد سهم و اوراق مالی رسید.
درپی ریزش سهام در بورس تهران، یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در وضعیت فعلی اقتصاد یک بهانه کوچک کافی است که فعالان بازار سرمایه رویکردی جدید در پیش گیرند. درصورتیکه باید فضای سرمایهگذاری را برای همه سرمایهگذاران امن کرد که آنها با دغدغههای غیرمعمول روبرو نباشند.
فردین آقابزرگی در گفتوگو با ایسنا، درباره علتنوسانات غیرقابل منتظره قیمتها در بورس اوراق بهادار تهران، اظهار کرد: مجموعه دلایلی برای نوسان قیمتها در بورس و فرابورس ایران وجود دارد. در روزهای اخیر فعالان بازار سرمایه منتظر عرضه اولیه یک شرکت جدید بودند. بخشی از هیجان سرمایهگذاران ناشی از این عرضه بود. چراکه عدهای برای خرید عرضه اولیه اقدام به فروش بخشی از پرتفوی خود کردند تا برای خرید عرضه جدید، نقدینگی داشته باشند.
وی ادامه داد: از طرفی باید بدانیم وضعیت خاص اقتصادی امروز به گونهای است که حتی یک بهانه کوچک میتواند وضعیت بازار سهام را رو به پایین یا رو به بالا متحول کند. به عنوان نمونه کل ارزش عرضه اولیه اخیر فرابورس حداکثر ۴۰۰ میلیارد تومان بود و به هر نفر حداکثر در حد سه میلیون تومان سهم میرسید، در نتیجه این مبلغ آنچنان مبلغی نبود که بخواهد بازار را ملتهب کند اما بهانهای شد که روند بازار به سمت پایین هدایت شود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به خروج یک جانبه آمریکا از برجام گفت: تاخیر بیش از حد در ارتباطات ما در عرصه اقتصاد جهانی بابت خنثی کردن تحریمها، یکی از عوامل کاهشی شدن بازار سرمایه است. پیشنهادهایی که اروپا به ما داده متاسفانه تا این لحظه نه تنها عملی نشده بلکه بلاتکلیف است.
آقابزرگی افزود: از طرفی همپیمانان و شرکای تجاری اصلی ما از جمله عراق، روسیه، چین، افغانستان و حتی به نوعی اروپاییها، خواسته یا ناخواسته در راستای تحریمها حرکت میکنند. ایجاد صندوقی بر این اساس که ما نفت بدهیم و به جایش کالاهای تعریف شدهای مثل غذا یا دارو به ما بدهند، خود یکی از عوامل مهم در ایجاد وضعیت اقتصادی کنونی است که بورس را هم تحت تاثیر خود قرار داده است.
وی ادامه داد: اعلام مواضع مسئولان و ناظران بازار سرمایه مبنی بر اشباع شدن بخش عمدهای از قیمتهای سهام خود این نتیجه ضمنی را به سرمایهگذاران میرساند که شاخص در سطح موجود حداکثر بوده و از این نقطه بالاتر نخواهد رفت.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین با اشاره به برخی از تحولات درباره بازار ارز و سکه گفت: یکی از عوامل وضعیت نامناسب موجود اثرگذاری سیاستهای نامناسب اقتصادی و تصمیمگیریهای غیرمتعارف درباره سرمایهگذاران است. مسئولان باید بدانند که تصمیمگیری آنها درباره عدهای از سرمایهگذاران بازتاب زیادی در بین کل سرمایهگذاران خواهد داشت. تعریف محدوده فعالیت سرمایهگذاران به نحوی که بعد از عملیات سرمایهگذاری، آن سرمایهگذاری، نابهسامانی اقتصادی تلقی نشود، بسیار مهم است. باید چارچوبی تعیین شود که سرمایهگذاران در محیطی امن سرمایهگذاری کنند.
به گزارش ایسنا، در چند روز کاری اخیر، معاملهگران بازار سرمایه ایران شاهد اصلاح قیمت سهمها بودهاند، این در حالی است که در نیمه اول سال ۱۳۹۷ قیمت سهمها با افزایش فزایندهای روبرو بود.
کارشناسان معتقدند روند حرکت قیمت سهام و در نتیجه افزایش نماگر اصلی بازار در شش ماهه اول سال جاری به علت افزایش نرخ دلار بوده است.
انتهای پیام