خرید تور نوروزی

انزوای آمریکا در نشست شورای حکام آژانس انرژی اتمی

در نشست دوره‌ای شورای حکام در مورد بررسی راستی‌آزمایی اجرای برجام، بیش از ٣٠ کشور سخنرانی کردند و اکثر قریب به اتفاق کشورها بر ضرورت حفظ توافق هسته‌ای تأکید و خروج آمریکا از آن را محکوم کردند.

به گزارش ایسنا، این کشورها همچنین پایبندی ایران به تعهداتش تحت برجام را تحسین کردند و از تمام طرف‌ها خواستند تا به اجرای کامل تعهدات خود تحت برجام بپردازند.

آمریکا و سه متحد شکست‌خورده‌اش که در این اجلاس منزوی بودند، حتی با طرح موضوعات غیرمرتبط نیز نتوانستند فضای مثبت و سازنده شورای حکام را تحت تاثیر قرار دهند.

برخی کشورها نیز به طرح موضوعات غیرهسته‌ای از سوی این چهار کشور و رژیم صهیونیستی اعتراض کرده و در همین رابطه به ویژه ونزوئلا با قطع سخنان سفیر آمریکا، از رئیس شورای حکام خواست تا به این کشور تذکر دهد که در راستای موضوع اجلاس صحبت کند و این نشست را سیاسی نکند.

کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، نیز در این نشست، در پاسخ به برخی اظهارات بی‌اساس و بی‌ربط تعداد اندکی از کشورها خاطرنشان کرد: مایه تأسف عمیق است که برخی‌ تلاش دارند این نهاد مهم را از مسئولیت اصلی خود خارج کنند.

وی با اشاره به ادعاهای عربستان و امارات در رابطه با مداخله در امور کشورهای منطقه، تروریسم و رفتار مخرب ایران، به فهرستی از فعالیت‌های اخیر این کشورها در منطقه از جمله، احداث و تأمین مالی بسیاری از مراکز تندروی مذهبی توسط این دو کشور در بسیاری از کشورها در سراسر جهان و تبلیغ وهابیسم که از لحاظ تئوری دینی پدرخوانده همه تروریست‌ها در گذشته و حال است؛ ایجاد القاعده، گروهی که عامل حادثه 11 سپتامبر بوده است و هنوز هم در بسیاری از مناطق در خاورمیانه و آفریقا فعال است، ایجاد یک گروه شبه‌نظامی در عراق برای مقاصد خاص علیه مردم و دولت این کشور که بعدا تبدیل به داعش شد و تقریبا تمام مناطق سوریه و عراق را تخریب کرد، پرداخت.

وی ادامه داد: تحمیل سه سال جنگ بر مردم یمن که موجب بروز اوضاع رقت‌انگیز شده است، به طوری که سازمان های بشردوستانه برای کمک رسانی فریاد می زنند، ولی به گوش های کر منجر می شود. نخست وزیر یک کشور گروگان گرفته می شود، مجبور به استعفاء می شود و اوضاع بحرانی برای آن کشور ایجاد می شود؛ گروهی از تروریست های دولتی به یک کشور دیگر اعزام می شوند تا بطور وحشیانه یک شهروند آن کشور را سلاخی کنند، که البته پیشرفت تمدنی عربستان در تغییر شمشیر به اره قابل توجه است؛ کشتن هزاران مسلمان در مراسم حج بدون پیگرد قضایی مجرمان و … .

غریب‌آبادی افزود: ما درک می‌کنیم که برای جبران ماجراجویی‌های شکست‌خورده این کشورها در جبهه‌های مختلف در منطقه، آنها شدیداً تلاش دارند تا توجه جامعه بین‌المللی را از واقعیت‌های میدانی منحرف کنند.

سفیر و نماینده دائم کشورمان در واکنش به ادعاهای بی‌اساس هیأت آمریکایی علیه کشورمان نیز گفت: قابل توجه است که برجام یک توافق در رابطه با حوزه تمرکزی خاص بوده است که صرفا موضوع هسته‌ای را پوشش می‌دهد و هرگونه تلاش برای ایجاد ارتباط بین این موضوع با موضوعات دیگر، از جمله مسائل منطقه‌ای و غیره بی‌فایده و محکوم به شکست است.

وی همچنین اظهارنظرهای مخرب آمریکا و برخی از متحدان شکست‌خورده‌اش در منطقه علیه این توافق را در تضاد با حمایت اکثریت قاطع کشورهای عضو آژانس در حفظ و اجرای برجام به عنوان نمونه‌ای موفق از چندجانبه‌گرایی دانست.

نماینده دائم کشورمان در آژانس همچنین برای رسیدن به درک مشترک درخصوص ماهیت واقعی رفتار آمریکا در سراسر جهان، به چند نمونه از آن اشاره کرد.

وی گفت: این آمریکاست که به بهانه تضمینی برای امنیت ملی خود، سلاح‌های هسته‌ای در اختیار دارد، از آن استفاده کرده است و دیگران را به استفاده از آن به عنوان یک جنگ‌افزار تهدید می‌کند؛ این آمریکاست که با حمایت همه‌جانبه خود از رژیم اسرائیل، مانع درازمدت در مسیر ایجاد منطقه آزاد عاری از سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه شده است؛ این آمریکاست که تندروها و تروریست‌ها را در منطقه خاورمیانه ایجاد و حمایت کرده است.

غریب‌آبادی افزود: این آمریکاست که اکثر تحریم های یک جانیه علیه دیگر کشورها را به عنوان ابزاری برای اخاذی های سیاسی اعمال می کند؛ این آمریکاست که شماری از نظام های سیاسی را در سراسر جهان با مداخله مستقیم یا غیرمستقیم سرنگون کرده است؛ این آمریکاست که با فاصله زیاد، تأمین کننده سلاح به مناطق مستعد برای جنگ، به ویژه به دیکتاتورها به بهای قربانی کردن به اصطلاح ارزش هایش می باشد؛ این آمریکاست که صدها پایگاه نظامی در سراسر جهان دارد که در برخی از آنها سلاح های تاکتیکی هسته ای مستقر می باشد؛ و این آمریکاست که در منطقه خلیج فارس که هزاران مایل از سرزمین اصلی اش دور می باشد، حضور نظامی دارد و بر تنش و بی ثباتی در منطقه می دمد.

وی افزود که این موارد، صرفا نگاهی مختصر به زندگی واقعی ماست. ایران هرگز به دنبال سلاح های کشتار جمعی نبوده و خود قربانی استفاده از چنین سلاح هایی بوده  است. ایران هرگز به اندازه طول عمر کل آمریکا به کشوری حمله نکرده است، عامل اصلی ثبات در منطقه است، خود قربانی تروریسم دولتی و غیردولتی بوده و در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار دارد.

غریب‌آبادی در پاسخ به اطلاعات گمراه کننده و ساختگی ارائه شده توسط رژیم اسرائیل نیز مجددا به این نکته اشاره کرد که مدیر کل آژانس 13 بار به صراحت به شورای حکام اعلام کرد که تعهدات هسته ای ایران ذیل برجام به طور کامل اجراء شده است.

وی با اشاره به سوابق ادعاهای کذب مطرح شده در چند دهه اخیر علیه کشورمان، اظهار کرد که این ادعاهای بی اساس، جهت ایجاد اختلال در کار حرفه ای این نهاد مهم می باشد.

نماینده کشورمان به مذاکرات و نقشه راه توافق شده بین ایران و آژانس در سال های 2014 و 2015 اشاره کرد و گفت که در گزارش پایانی مدیرکل به شورای حکام در 15 دسامبر 2015، به صراحت آمده است که هیچ نشانه معتبری از فعالیت های مرتبط با توسعه وسایل انفجاری هسته ای در ایران وجود ندارد و آژانس، هیچ نشانه معتبری از انحراف مواد هسته ای به جنبه های احتمالی نظامی مشاهده نکرده است و بر این اساس، این ادعاها در 15 دسامبر 2015 از سوی شورای حکام مختومه اعلام شد.

وی این ادعاهای بی شرمانه مطرح شده از سوی رژیم اسرائیل را تلاشی برای مخفی کردن سوابق وحشتناک این رژیم در عدم پایبندی اش به هنجارها و قواعد عدم اشاعه ای بین المللی مرتبط دانست و به اظهارات مدیرکل آژانس بعد از اظهارات سخیف نخست وزیر آن رژیم در نشست سال جاری مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد که گفته بود، آژانس بازرسی های مربوط به دسترسی تکمیلی را که پس از فاصله کوتاه زمانی بعد از درخواست صورت می گیرد، نسبت به همه مکان هایی که لازم به بازدید بود، اقدام کرده است و هیچ اطلاعات ارائه شده را با توجه به ظاهر آن قضاوت نمی کند و استقلال آژانس در ارتباط با اجرای فعالیت های مرتبط با راستی آزمایی، برای اعتبار آن بسیار حیاتی است.

نماینده دائم کشورمان در پایان افزود: رژیم اسرائیل با این تلاش‌های بی‌منطق، نمی‌تواند برنامه تسلیحاتی هسته‌ای خود را، که تهدیدی واقعی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است، مخفی کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا