جزئیات کارگروه مشترک بررسی CFT
روزنامهی همشهری نوشت: بهدنبال بالا گرفتن اختلافات بر سر رفع ایرادات 22گانه شورای نگهبان به لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم «CFT» مجلس، دولت و شورای نگهبان با تشکیل کارگروه ویژهای سعی دارند مسیر رسیدن به تفاهم برای حل ایرادات وارده به CFT و درنهایت پیوستن ایران به FATF را هموار کنند.
کارگروه مشترک فوق که در بین مجلسیها به کارگروه مشورتی CFT شهره شده است درپی درگیری و بروز اختلافات در جلسه بعد از ظهر یکشنبه کمیسیون امنیت ملی با مسئولان مربوطه به پیشنهاد حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شکل گرفته است.
این کمیته 8 عضو دارد؛ 3 نماینده از جانب مجلس حشمتالله فلاحتپیشه، مجتبی ذوالنوری و اردشیر نوریان (که بهترتیب عضو فراکسیون مستقلان، ولایی و امید هستند)، یک نماینده از سوی شورای نگهبان که قرعه بهنام عباسعلی کدخدایی خورده است، یک نماینده از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام که احمد وحیدی است و 3نماینده از سوی دولت یعنی لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیسجمهوری، محمدجواد ظریف و محمود علوی وزیر اطلاعات.
این کارگروه از زمان تشکیل یعنی بعد از ظهر 27آبانماه تاکنون یک جلسه در شامگاه 28آبانماه بعد از نماز مغرب و عشا تا ساعت23 برگزار کرده است. جنس و سطح مذاکرات مطرح شده در این نشست که مربوط به امنیت و مصالح نظام است، فاکتوری است که به گفته محمد جمالی، عضو کمیسیون امنیت ملی سبب شده 8عضو آن نسبت به محرمانه نگهداشتن مذاکرات و مباحث مطرح اخلاقا و شرعا متعهد شوند. بهگفته جمالی هدف از تشکیل این کارگروه، بررسی جز به جز ایرادات وارد شده از سوی شورای نگهبان به لایحه CFT است و چون جلسه یکشنبه کمیسیون بهدلیل اعتراضات پیدرپی منتقدان پیوستن ایران به FATF متشنج شده و بدون نتیجه پایان یافته، قرار بر این شده است که محتوای نشستها به جز در قالب گزارشات رسمی خبرساز نشوند. لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیسجمهور نیز دیروز در خبری اعلام کرد: کارگروه مشورتی دولت، مجلس و شورای نگهبان برای تعامل و رفع ابهامهای لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم تشکیل شده اما چون همه اعضا مکلف شدهاند تا درباره جزئیات چیزی نگویند نمیتوانم درباره جزئیات آن صحبت کنم.درکنار محرمانهماندن جزئیات نشستهای کارگروه مشورتی CFT اما در راهروی مجلس دیروز خبرهای متعددی درباره سبک فعالیت آن بهدلیل تفاوت فکری نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی در این کارگروه مطرح شد و ابهام اساسی این بود که با توجه به مخالفت سرسختانه مجتبی ذوالنوری، نماینده قم و چهره وابسته به جبهه پایداری به پیوستن ایران به FATF آیا حضور او در این جمع میتواند منجر به نتیجهدار شدن بحثها شود یا مخالفت سرسختانه او مانع از پیشبرد مباحث میشود؟
انتهای پیام