خرید تور تابستان

“سلطان کنسرت” کیست؟!

روزنامه هفت صبح نوشت: ««اینجانب، خبرنگاران محترم و همچنین مسئولین و متولیان محترم فرهنگی و قضایی کشور و اعضای محترم کمیسیون فرهنگی مجلس را به چالش سلطان کنسرت دعوت می‌کنم»؛ این جملات بخشی از پست اینستاگرامی «محمد معتمدی» خواننده است که موج بزرگی میان مردم و خوانندگان به راه انداخته و صحبت‌های متناقصی ایجاد کرده است.

این خواننده در بخش دیگری از پست خود نوشته است: «در حوزه اقتصاد فردی بود که معروف شد به سلطان سکه. او دقیقا چه کار می‌کرد و جرمش چه بود؟ در بازار سکه نوعی انحصار به وجود آورده بود؛ به نحوی که جدا از سیاست گذاری‌های دولت می‌توانست با ارتباط با برخی افراد در بدنه اجرایی، قیمت سکه را به تنهایی تعیین کند. تراکنش مالی او هم ظاهرا حدود هزار میلیارد عنوان شده است. در حوزه امور فرهنگی و هنری چه؟ به هر حال بنده و سایر هنرمندان مستقل که بازرگان و فعال اقتصادی نیستیم. ما هنرمند موسیقی هستیم و حوزه کاری و شغلی ما کنسرت است. آیا هنرمندان موسیقی مستقل هم سلطان حوزه کاری خود را دارند؟ سوال این است که سلطان فروش بلیت کنسرت‌های موسیقی ایران کیست؟! و آیا اصلا دانستن این موضوع برای مسئولان مهم است یا نه؟ البته منظور از سلطان، هنرمندان عرصه موسیقی یا خوانندگان موسیقی نیستند بلکه کسانی هستند که بازار و ساز و کار فروش بلیت کنسرت‌ها را در اختیار گرفته اند. اگر کسی به تنهایی و با ارتباط با برخی از افراد در بدنه اجرایی کشور، خارج از سیاستگذاری‌های فرهنگی کشور، برای بازار موسیقی و کنسرت ایران سیاستگذاری کند و بازار موسیقی و فروش کنسرت‌ها را انحصاری کند و گردش مالی او نیز در سال چند صد میلیارد باشد و به هیچ نهاد نظارتی و مالیاتی هم پاسخگو نباشد، تکلیفش چیست و آیا اصلا برای کسی مهم است؟ آنچه مشخص است، این است که این انحصار به هر روی شکل گرفته، ولی شکل گیری این انحصار با هماهنگی و تایید متولیان فرهنگی کشور بوده یا نوعی فساد خارج از سیستم اداری است؟ به گمان بنده این‌ها سوالاتی بسیار مهم، ولی بی پاسخ هستند، بنابراین اینجانب خبرنگاران محترم و همچنین مسئولان و متولیان محترم فرهنگی و قضایی کشور و اعضای محترم کمیسیون فرهنگی مجلس را به چالش سلطان کنسرت دعوت می‌کنم.»

این نوشته‌ها بهانه‌ای شد تا پرونده‌ای که مدت‌ها در نظر داشتیم کار کنیم را بالاخره به سرانجام برسانیم. البته زاویه نظر ما متفاوت با صحبت‌هایی است که محمد معتمدی مطرح کرده و در تلاش بودیم تا تهیه کنندگان موسیقی که توانسته اند چهره‌های جدید موسیقی به مارکت موسیقی پاپ معرفی کنند را بشناسیم.

در این گزارش به بررسی ده چهره می‌پردازیم:

محسن رجب پور

او یکی از قدیمی‌ها در عرصه تهیه کنندگی موسیقی پاپ ایران است که توانست با شرکت «ترانه شرقی» گروه آریان را به شهرت برساند و اسم و رسمی برای خود رقم بزند. نحوه عملکرد او ساده است، اما برای هر کسی امکان پذیر نیست. اولا هوش موسیقی عجیبی در شناسایی خوانندگانی دارد که میداند در میان عموم مردم می‌توانند به شهرت برسند.

دوما با ارتباطات خود می‌تواند مجوز خوانندگانی را بگیرد که در حالت عادی باید پروسه طولانی کسب مجوز را طی کنند. رجب پور به این موضوع میان خوانندگان پاپ شهره است که همه آهنگ‌های آلبومی که شرکت او تحت انتشار قرار دارد باید از نظر او نیز مورد تایید باشد. یعنی او حرف آخر را می‌زند که فلان ترانه به درد می‌خورد یا به اصطلاح بازار را می‌گیرد یا نه.

بنیامین یکی از این نمونه‌ها بود که تا دو آلبوم اول خود به شدت محبوب بود و پر فروش در البوم سوم، اما با رجب پور به مشکل برخورد و رجب پور به عنوان تهیه کننده کارهای او معتقد بود که برخی ترانه‌های جدیدش به موفقیت دست پیدا نمی‌کند.

این اختلافات جدی شد و بنیامین از رجب پور جدا شد، اما به نظر می‌رسد حدس رجب پور درست بود و بنیامین هیچگاه نتوانست به موفقیت قبل برسد. کشف بعدی رجب پور، حامد همایون بود و حالا نیزشنیده شده طبق فرمول خود روی سه چهره جدید در حال کار است. یکی از این خوانندگان «میر عظیمی» نام دارد.

صدرالدین حسین خانی

او نیز از قدیمی‌های موسیقی پاپ است که رقابت تنگاتنگی با رجب پور داشته و دارد. محمد اصفهانی، سیروان خسروی، نیما مسیحا، محسن چاوشی، علیرضا عصار، فرزاد فرزین، مجید خراطها، شهرام ناظری، بیژن کامکار، محمد معتمدی و … با او همکاری داشته اند.

حسین خانی که شرکت «ایران گام» متعلق به اوست، البته یک تفاوت با بقیه دارد و معمولا دست روی خوانندگانی می‌گذارد که حداقل با یک آلبوم شناخته شده باشند، هر چند که ممکن است موفقیت آنچنانی کسب نکرده باشند. دومین و سومین آلبوم خیلی از خوانندگانی که نام برده شده بود از آن اوست که البته ناگهان موفقیت چند برابری پیدا کرده اند. می‌گویند حسین خانی برخلاف رجب پور تلاش می‌کند تا زیاد به ترکیب آهنگ‌های آلبوم یک خواننده دست نزند و بیشتر نقش مشورتی به عهده می‌گیرد.

حسن اردستانی

او مدیرعامل شرکت «آوازی نو» است و به نظر می‌رسد این فرد را باید رجب پور دهه جدید نام گذاری کنیم. پشت سر گروه‌های پرطرفدار این روزها یعنی ماکان بند، پازل بند او قرار دارد و حمید هیراد و حسین درخشنده نیز محصول تیم کاری او هستند. حسین اردستانی مدت‌ها به عنوان سرپرست صدابرداری سالن برج میلاد به فعالیت می‌پرداخت که توانست ارتباطات خوبی با خوانندگان بگیرد.

او همچنین ارتباط خوبی با چهره‌های سینمایی و مطبوعاتی دارد و از همین طریق بستر مناسبی برای شناخته شدن خوانندگان فراهم می‌کند. برخی از گروه‌ها و خوانندگانی که با او کار می‌کنند توانستند در برنامه دورهمی حضور پیدا کنند و مسیر شهرت را خیلی زودتر از بقیه طی کنند. حمید هیراد نیز چند بار از نقش حسن اردستانی در فعالیت هنری اش گفته است.

محمدرضا خانزاده

او هم جزو قدیمی‌ها است که با ابتکارات خود تلاش می‌کند همچنان در مارکت موسیقی پاپ باقی بماند. محمدرضا خانزاده مدیریت شرکت «اکسیر نوین» را به عهده دارد. سایت فروش اینترنتی بلیت کنسرت‌ها و همایش‌ها را نیز راه انداخته تا رقیبی برای سایت «ایران کنسرت» باشد.

ابتکارات او چیست؟ اکسر نوین توانست در هیاهوی حاشیه‌ها «ایلیاس» خواننده مشهور ترکیه‌ای را به ایران بیاورد و چند شب در جزیره کیش کنسرت برگزار کند. البته در آن زمان گفته شد برگزاری کنسرت در جزیره کیش نیازی به مجوز از وزارت ارشاد ندارد و موافقت رئیس منطقه آزاد کیش کافی است.

در هر صورت او توانست با استفاده از این فرمول پای ایلیاس را به ایران باز کند. برگزاری کنسرت گروه «کولی‌های اسپانیا» نیز توسط او انجام شد که طرفداران زیادی پیدا کرد. محمدرضا خانزاده فعلا تمرکز و انرژی خود را روی «امیر عباس گلاب» گذاشته و کنسرت هایش تماما سولد آوت می‌شوند.

کنسرت‌های محمد رضا گلزار و بابک جهانبخش نیز محصول اوست. گفته میشود او  همچنین در حال تدارک برای برگزاری کنسرت دو خواننده جدید به نام «بابک مافی» و «علی دیباج» است که امید زیادی دارد مانند «امیر عباس گلاب» پر طرفدار شود.

برادران حاتم پور مجتبی و محمد حاتم پور

قبلا در حوزه ساخت و ساز مشغول بودند و آرام آرام به سمت بازار موسیقی روی آوردند. آن‌ها که مدیریت شرکت «آوای فروهر» را به عهده دارند در ابتدای کار خود تصمیم گرفتند دست روی چهره‌های شناخته شده بگذارند و با سرمایه بالای خود تهیه کنندگی و برگزاری کنسرت‌های خوانندگان پاپ را بر عهده بگیرند. محسن یگانه، زانیار و در مقطعی نیز سیروان با او همکاری می‌کردند و از پرداخت هایش نیز بسیار راضی هستند.

این برادران البته در سال‌های اخیر نیز روی به کشف چهره‌های جدید آورده اند و «بهنام بانی» محصول تیم آنهاست. شنیده می‌شود در حال برنامه ریزی برای روی کار آوردن چند چهره جدید نیز هستند.

رسول ترابی

او مدت‌ها به عنوان خبرنگار موسیقی در مطبوعات مشغول به کار بود، اما آرام آرام به سمت مدیر برنامه‌های خوانندگان و سپس تهیه کنندگی موسیقی روی آورد. رسول ترابی با شرکت «آوای دوران» توانست «اشوان» را به مارکت موسیقی معرفی کند و تجربه موفقی بر جای بگذارد. مهدی جهانی و گروه سون نیز فعلا در حال فعالیت با او هستند.

محمد جلیل پور

این تهیه کننده موسیقی نیز سعی می‌کند با چهره‌های جدید موسیقی پا به عرصه بگذارد و علاقه خاصی به گروه‌های مختلف دارد. شرکت موسیقی محمد جلیل پور بانام «آوای هنر» گروه‌هایی مانند «ایوان باند» و «آوان» را مدیریت کرده و روزبه بمانی نیز در حال همکاری با اوست.

میلاد ماهان راد

او آرام آرام به یکی از قطب‌های معرفی پدیده‌های جدید موسیقی تبدیل شده است. «آرش و مسیح»، «شهاب مظفری» و «علی یاسینی» جزو خوانندگانی است که میلاد ماهان راد با شرکتش به نام «آرد» به مارکت موسیقی معرفی کرده و مشغول آماده سازی چند نفر دیگر نیز هست.

محمدحسین توتونچیان

این تهیه کننده موسیقی در حال حاضر یکی از تاثیر گذاران اصلی حوزه موسیقی است. سایت او یعنی «ایران کنسرت» جزو لاینفک تاثیر گذاران موسیقی پاپ این روزها است و تقریبا هر کنسرت پر فروشی در این سایت که البته از لحاظ فنی بسیار به روز است در دسترس است.

در واقع بلیت فروشی کنسرت‌های موسیقی پاپ این روزها از دو فرمول تبعیت می‌کند. یا آنقدر مشهور باشی و به فروش بلیت کنسرت خود اطمینان داشته باشی که از طریق سایت‌های دیگر بفروشی و یا آن را در سایت ایران کنسرت بگذارید که فروش بلیت کنسرت تان تضمین شده باشد.

«محمد حسین توتونچیان» که شرکت «ققنوس» را دارد توانسته گروه «هوروش بند» را به شهرت برساند. درباره سایت ایران کنسرت شایعات مختلفی به گوش می‌رسد که البته هیچگاه تایید نشده است.

مثلا می‌گویند از خوانندگان مشهور نهایتا ۵ درصد از بلیت فروشی را می‌گیرد، اما از خوانندگان غیر مشهور ممکن است این رقم تا ۲۰ درصد برسد و به شما تضمین میدهد که حتما بلیت کنسرت به فروش می‌رسد. حتی اگر خواننده اولی باشند. اگر نگاه کنید بلیت اکثر کنسرت خواننده اولی‌ها در این سایت گذاشته شده و نتیجه هم رضایت بخش بوده است.

جلال مشفق

از او به عنوان فرد پشت پرده موسیقی نام برده می‌شود که قدرت بزرگی در مدیریت خوانندگان پاپ داشته، اما به نظر می‌رسد این روزها نقش او کمرنگ‌تر شده است. او در سال ۹۳ مراسم موسیقی جایزه «ققنوس» را برگزار کرد و قدرت خود را به رخ کشید.

در همان زمان سایت موسیقی مانوشت: «جلال مشفق را شاید خیلیها نشناسند. اما خیلی از کسانی که در دو دهه اخیر دستی در موسیقی ایران و به ویژه موسیقی پاپ ایران دارند با او و فعالیتهایش در این عرصه آشنایند. کسی که در بیش از نیمی از ۱۰ اثر پرفروش تمام این سال‌ها رد پایی از او به چشم می‌خورد.»

او روابط خوبی با اهالی موسیقی داشت و چند سالی نیز در دفتر موسیقی وزارت ارشاد بود. در سال ۱۳۹۴ حملات خبرگزاری‌های اصولگرا به این فرد به اوج خود رسید و خبرگزاری «فارس» نوشت: «چند ماهی از حضور ارجمند نگذشته بود که برخی آمد و شدها در دفتر موسیقی و معاونت هنری حکایت از حضور پررنگ حلقه مشاوران مرادخانی در دفتر موسیقی می‌کرد. از جمله این مشاوران که نقش بیشتری را در دفتر موسیقی ایفا کرده و می‌کند، «جلال مشفق» است.

قدرت و نفوذ برادر همسر علی مرادخانی به حدی در دفتر موسیقی زیاد میشود که او خود به تنهایی جشنواره‌ای تحت عنوان «ققنوس» را راه اندازی و برگزار می‌کند. حتی به گواه برخی تهیه کنندگان و هنرمندان، وقتی پیروز ارجمند، مدیر کل دفتر موسیقی بود، بسیاری از نامه‌های اداری این نهاد دولتی موسیقی، از زیر دستان مشفق می‌گذشت. از طرفی حضور جلال مشفق در جلسات سیاست گذاری جشنواره سی و یکم موسیقی فجر و عدم حضور پیروز ارجمند به عنوان مدیر کل وقت دفتر موسیقی، می‌تواند صحت مطالب عنوان شده در سطور بالا را به راحتی تایید کند.»

علی اوجی
او نیز جزو تهیه کننده‌های باهوش و تازه نفس موسیقی پاپ است که نشان داده سلیقه مخاطبان را به خوبی می‌شناسد. دوستی او بسیاری از بازیگران و مهران مدیری نیز راه را برای او آسان‌تر کرده است. کاوه آفاق، دنگ شو، رضا یزدانی و … با او همکاری داشته اند.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا