ساخت «رییس دولت اصلاحات۲»
مطهره شفیعی در روزنامهی آرمان نوشت: «رییس دولت اصلاحات2» نام پروژه جدید دلواپسان است که روی میز اتاق فکر آنها باز است. عملکرد طیفی از اصولگرایان که به دلواپسان مشهور هستند نشان داده که آنها درک بالایی از گفتمان و راهبرد ندارند و قادر به رقابت گفتمانی نیستند. بنابراین سادهترین راه را در راستای هجمه به رقیب انتخاب میکنند که آن هم حذف شخصیتهای ارشد اصلاحطلبان و اعتدالیون است. بیتردید شکست انتخابات 76 هنوز ذهن اصولگرایان را آزار میدهد و پس از آن هم در سال 84 نغمه «اصلاحطلب دیگه تموم ماجرا» را سر دادند؛ اما خبر نداشتند سال 92 اصلاحطلبان با حمایت از روحانی بار دیگر به تحقق اهداف اصلاحطلبانه ادامه خواهند داد. اکنون 3 دوره برای فراز و فرود اصلاحات و عملکرد اصولگرایان قابل بررسی است. از سال 76 تا 84 که دولت اصلاحات بر سر کار بود و بخشی از اصولگرایان که شامل افرادی مانند ا…کرم و دهنمکی و حاج بخشی و… میشدند از هیچ تلاشی برای تضعیف دولت اصلاحات و رئیس آن فروگذار نبودند که حمله به کوی دانشگاه و بر هم زدن تجمعات قانونی از آن جمله است. دوره دوم از سال 84 تا 92 بود که در ظاهر اصولگرایان بر سر کار آمدند و اصلاحطلبان ناچار به سکوت شدند، چراکه شرایطی را برای این طیف سیاسی فراهم کرده بودند که با هر اقدام متحمل هزینههای زیادی شوند. البته نباید فراموش کرد که اصلاحطلبان از آن 8 سال برای بازسازی و طرح برنامههای جدید بهره بردند و نمیتوان آن سالها را دوره رکود یا سکوت بی حاصل اصلاحطلبان نامید. در سال 92 تدبیر اصلاحطلبان یعنی حمایت از روحانی سبب شد تا بار دیگر این جریان به عرصه قدرت بازگردد.
مرحله اول: القای دستورپذیری روحانی!
در زمانی که اصولگرایان فاقد پایگاه قدرت هستند به طراحی پروژه برای تخریب و تضعیف اصلاحطلبان میپردازند که یکی از این پروژهها شبیهسازی است. بدین معنا که سعی دارند عملکرد برخی افراد را با آنچه مشابه سازی کنند که با شخصیتهای محبوب جریان اصلاحات مانند مرحوم آیتا… هاشمی یا رئیس دولت اصلاحات کرده بودند. این پروژه چنین آغاز شد که در ابتدا چنین القا کنند «روحانی» مهره مشترک «آیتا… هاشمی» و «رئیس دولت اصلاحات» است و در این مسیر به گزافهگویی درباره اهداف این دو شخصیت برای حضور روحانی در پاستور پرداختند. سال 92 هر برنامهای که از سوی روحانی اعلام میشد را با برنامههای دولت اصلاحات مشابه سازی کرده و تاکید میکردند که برنامهریز اصلی آیتا… هاشمی است. سپس مدعی شدند رئیس دولت اصلاحات نقش اصلی را در چینش کابینه روحانی داشته که در این مسیر از آیتا… هاشمی هم کمک گرفته شده است، اما کمی بعد مشخص شد اصلاحطلبان از گلایهمندان ترکیب کابینه هستند و این تیر دلواپسان به سنگ خورد.
چراغ اتاق فکر دلواپسان
پس از ناکامی در القای تاثیرگذاری پررنگ رئیس دولت اصلاحات و آیتا… هاشمی در تصمیمات دولت بار دیگر چراغ اتاق فکر دلواپسان روشن شد و پروژه تازهای را نوشتند که نام آن شبیهسازی از رئیس دولت اصلاحات بود که در این مسیر دو هدف را دنبال میکردند. نخست تداوم اتهامزنی به رئیسدولت اصلاحات برای کاهش توجه به او و دیگری ناکارآمد کردن شخصیتی که آنها را شبیه رئیس دولت اصلاحات معرفی میکردند. سوژه فعلی دلواپسان برای اجرا در این پروژه حسن روحانی است. سایت دلواپس مشرق انتخاب حناچی به عنوان شهردار تهران را بهانه کرد و نوشت: «در محافل سیاسی گفته میشود وزارتین کشور و اطلاعات برای تأیید حکم پیروز حناچی ابهاماتی داشتهاند و به عبارتی حاضر به ثبت امضا پای ورقه صلاحیت حناچی نبودهاند، اما دست آخر با فشار ستاد دولت، این کار عملی شده است. چه اینکه ساعاتی قبل از انتشار این خبر؛ محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور بود که خبر داد حکم حناچی بزودی امضا میشود. جدای از اینکه واعظی از کجا خبر داشته که چالش چند روزه امضای حکم شهردار، چگونه و در کدام ساعت حل میشود! برخی رسانهها نیز از این گزارش دادهاند که یک نفر از ستاد دولت از وزارت اطلاعات خواسته است صلاحیت حناچی را تأیید کند و حضور برادر او در کادر سازمان منافقین را نادیده بگیرد. کسی که قاعدتا غیر از رئیسجمهور روحانی نمیتواند باشد و خبر داشتن واعظی از صدور حکم حناچی نیز از همین روست. اگر تا امروز، رئیس دولت اصلاحات، لیدر اصلاحطلبان بهعنوان مقصّر اصلی ناکارآمدی شهرداری و شورای شهر پنجم تهران شناخته میشد؛ از این به بعد، کارنامه شهرداری تهران به نام رئیسجمهور روحانی هم نوشته خواهد شد! در واقع، ستاد دولت با اصرار به امضای حکم حناچی و تأیید پرحاشیه آن، دچار یک همخونی بیشتر با اصلاحطلبان شد. بدیهی است که رئیسجمهور روحانی میتوانست در روی کار آمدن دو شهردار قبلی منتخب شورای شهر، خود را بیگناه جلوه دهد و اثبات کند که نقشی در روی کار آمدن نجفی و افشانی و ناکارآمدی شهرداری نداشته است، اما حالا و با صدور حکم حناچی از ناحیه ستاد اعتدال، این حلقه در ریز تا کلان عملکرد شهرداری اصلاحطلبان نیز دخیل میشود. البته خیرخواهان و آگاهان سیاسی امیدوارند با انتخاب حناچی، تهران از حالت تعطیلی 2 ساله خارج شود و بتوان اثری از مدیریت اصلاحطلبان را در بزرگترین شهر ایران دید. اما برخی تحلیلگران نیز معتقدند که مدیریت حناچی به دلیل حاشیههای پیشآمده از قوت لازم برخوردار نخواهد بود. ضمن اینکه این افراد از این میگویند که اساسا حلقه سخت اصلاحات بنا به دلایلی به دنبال ناراضیسازی مردم تهران است.» همانطور که مشاهده شد دلواپسان در این متن سعی کردند تا مسیری که از سوی روحانی طی میشود را مشابه و همسو با مسیر رئیس دولت اصلاحات نشان دهند و فضایی را ایجاد کنند که مسیر هجمهها یا از رئیس دولت اصلاحات به سمت روحانی سوق داده شود و یا اینکه هر دو شخصیت را مورد هجمه قرار دهند. پر واضح است که هجمههای دلواپسان به رئیس دولت اصلاحات موفق نبود و جامعه پذیرای ادعاهای آنها در مورد رئیسجمهو اسبق کشور نیست. بنابراین احساس کردند باید تحولی در پروژه تخریب سران اعتدال و اصلاحات بدهند و بر همین اساس پروژه «ساخت رئیس دولت اصلاحات2» را کلید زدند.
انتهای پیام