خرید تور نوروزی

آیت‌الله مکارم: گوش شنوایی برای سخنان ما وجود ندارد

آیت الله ناصر مکارم نسبت به مورد توجه قرار نگرفتن تذکرات در جامعه انتقاد کرد و گفت: گوش شنوایی برای سخنان ما وجود ندارد بنابراین حرف زدن در چنین مواقعی، ارزش سخن را پائین می آورد.

به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، این مرجع تقلید در انتهای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با اشاره به حدیثی از رسول اکرم(ص) در نهج الفصاحه بیان داشت: ایشان می فرماید:« هم شاگرد باید در مقابل استاد تواضع کند و هم استاد برابر شاگرد باید متواضع باشد.»

او تصریح کرد: تواضع در برابر همه خوب است اما در مقام علم و عالم موقعیت دیگری دارد. در احکام اسلامی، اینها سبب پیشرفت کار است یعنی اگر آدم متواضعی باشم، افکار و اندیشه های طرف مقابل را می پذیرم در حالیکه تکبّر سبب عقب ماندن در تعلیم و تعلم می شود.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه بساط تعلیم و تعلم بدون تواضع مختل شده و از بین می رود، تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه این معنا از قدیم بوده است، حالا روابط شاگرد و استاد را در دانشگاه کنار بگذاریم گرچه در آنجا هم افراد وظیفه شناسی هستند اما درصدی هم تخلف دیده می شود.

او به نمونه ای از تواضع استاد اشاره کرد و بیان داشت: یادم می آید استادی در شیراز داشتم، زمستانی سرد بود،دیدم استادم کیسه بزرگی از هیزم پرکرده و زیر عبای خود گذاشته و به همراه آورده است. خب چنین رابطه ای بین استاد و شاگرد از قدیم در حوزه بوده است. داستانهایی از تواضع استاد و شاگرد در حوزه وجود دارد بهرحال تکبر هم مانع تعلیم و هم تعلم است اما تواضع سبب پیشرفت تعلیم و تعلم است.

این مرجع تقلید شیعیان ابراز داشت: استاد اگر دید شاگردش حرف اساسی زد بپذیرد و ما دیدیم اساتیدی که به اشکالات شاگردان، بها داده و آن را می پذیرفتند حتی آن اشکال را شرح می دادند چون هدف رسیدن به واقعیتهاست.

او تصریح کرد: اگر تکبر در تعلیم و تعلّم داشتید از عالمان جبار می شوید امیدوارم این سنت تواضع در حوزه ها حفظ شود که باعث پیشرفت علم و تعلیم و تعلم شود.

آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از بی توجهی مسئولان به تذکرات علما و مراجع عظام تقلید گفت: نمی خواستم در باب مسائل روز حرفی بزنم چون گوش شنوایی وجود ندارد. وقتی گوش شنوایی نباشد ارزش سخن پائین می آید.

او در عین حال از بی انصافی برخی کسبه و تجّار به شدت انتقاد کرد و افزود: داد عده ای از مردم از بی انصافی گروهی از تجار و کسبه درآمده که مرتب اجناس را گران می کنند. اصلا در کشور اسلامی چرا تشکیلات تعزیرات باشد؟ کاسب مسلمان بدون احتیاج به تعزیرات باید وظیفه خود را انجام دهد اما متاسفانه کاسب در برابر مامور تعزیرات می گوید ما جریمه می دهیم اما قیمت را پائین نمی آوریم. کار به اینجا برسد رسوایی است.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: جامعه ای ترقی می کند که افراد در فکر همه باشند اگر کسی بخواهد در این وانفسا کیسه خود را پر کند، جامعه عقب می ماند. اگر اوضاع دگرگون شود خود اینها اولین کسانی هستند که زیر تیغ سئوال می روند کمااینکه در حکومت گذشته چنین شد و افراد گردن کلفت که کیسه های خود را پر کرده بودند، بعد از انقلاب اموال خود را از دست دادند.

او ابراز داشت: خیلی از ترامپ مذمت می کنند اما خطر برخی خیلی از آنها هم کمتر نیست. وقتی می گویند ۳۰ هزار میلیارد تومان به جیب زده، رقم بزرگی است. بالاخره باید حساب کرد همه باید روزی پاسخگو باشیم. باید برکت را از خدا بخواهیم. ای بسا اموالی که انباشته می شود اما دست فرزند معتاد می افتد یا خرج بیماری می شود. امیدواریم گوش شنوایی باشد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا