خرید تور نوروزی

بیانیه رییس کانون وکلا به مناسبت هفتادمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر

بیانیه رییس کانون وکلای دادگستری به مناسبت هفتادمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر را در ادامه می‌خوانید:

“10 دسامبر از سوی مجمع‌عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی حقوق بشر تعیین گردیده که در راستایِ بزرگداشتِ سالروزِ تصویبِ اعلامیه‌یِ جهانیِ حقوقِ بشر در سال ١٩٤٨ است. این اعلامیه‌ی ٣٠ ماده‌ای مهم‌ترین سند حقوق بشری می‌باشد که تقریباً توسط جامعه‌ی جهانی پذیرفته شده است. نکته‌ی جالب آن است که نویسندگان اعلامیه از میان حقوق‌دانان و وکلا بوده‌اند، به‌ویژه «رِنه کسن» (حقوق‌دان، قاضی، وکیل و سیاست‌مدار فرانسوی) نقش محوری در نگارش و تصویب آن داشته است. در کشور ما حقوق بشر با هویت ایرانی گره خورده و بخشی تفکیک‌ناپذیر از شناسنامه‌ی فاخر ملت ما گشته است. از استوانه‌ی کورش بزرگ تا کتیبه‌ی بیستون و از انقلاب مشروطه و نهضت ملی نفت تا انقلاب اسلامی یک آرمان انسانی و یک روش کرامت‌مند همواره محور خواسته‌ها و کانون توجهات ما ایرانیان و به مثابه‌ی گنجینه‌ای ارزنده در راه دشوار آزادی و عدالت این سرزمین بوده است.

در این میان، همواره آواهای حق‌طلب و آزادی‌خواه از دل مطالبات ملی برخاسته و اراده‌ی پارسایانه و پاک‌سرشت ایرانی را نمایندگی کرده‌اند. جامعه‌ی مدنی ایران امروز با گذر از همه‌ی فراز و فرودهاى تاریخی و آب دیده شدن در سپهر تجارب داخلی و جهانی، خواسته‌های آرمان‌گرایانه‌ی خود را در مسیر توسعه‌ی قرینِ با آزادی، عدالت و جوانمردی به خوبی شناخته است و با تعهد و پر امید آن را دنبال می‌کند.

تضمین حقوق بشر و آزادی‌های عمومی بدون دخالت دادگستری و وکیل دادگسترى ناشدنی است و این دو بالِ فرشته‌ی عدالت باید در تضمین این حقوق به یاری یکدیگر اهتمام ورزند، اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت آن است که حقوق بشر را نباید به دفاع از فعالان سیاسی و حقوق سیاسی کاست، چراکه فراتر از حقوق سیاسی، دربرگیرنده‌ی حقوق مدنی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز است؛ از این رو، وکلا و نهادهای مدنی و در رأس آن‌ها کانون وکلا باید از کلیه‌ی حقوق و آزادی‌ها و نیز از آحاد مردم دفاع نمایند؛ از سوی دیگر، نهاد وکالت از طریق آموزش حقوق و آزادی‌های عمومی در سطح جامعه می‌تواند نقش مهمی را در پیشرفت و توسعه‌ی حقوق بشر ایفا نماید که این راه را در پیش گرفته است.

اطلاع‌رسانی به مسئولین درباره‌ی تکلیف آن‌ها نسبت به رعایت حقوق ملت و نیز آگاهی مردم از حقوق قانونی خود باعث می‌گردد که از نقض حقوق و آزادی‌ها پیشگیری شود، اما کانون وکلا، دیرینه‌ترین نماد جامعه‌ی مدنی ایران، در کنار وجدان عمومی و همساز با اراده‌ی ناب ملی در برکشیدن حقوق و کرامت انسانی، برای خود مسئولیت پاسداری از حقوق بشر را قائل می‌باشد و در این راه پایمردی‌ها نموده است. این رَهرَوی از خاستگاه استیفای حق دفاع و دادرسی منصفانه با پاسداری از استقلال و تقید به شرافت در سپهرِ سوگندِ وثاقتِ وکالت رقم خورده و با ایستادن در کنار همه‌ی مصادیق حقوق انسانی شهروندان جلوه‌گر شده است. نهاد وکالت و کانون وکلا به عنوان رکن اثربخش جامعه‌ی مدنی ایران، افزون بر مسئولیت صنفی، یک رسالت عمومی برای خود قائل است و در افق خیر عمومی و زندگی شایسته‌ی ایرانی، نگاه مسئولیت‌پذیرانه، رسالت اخلاقی و تعهد حرفه‌ای دارد.

ترمیم، پیشرفت و ارتقای مرجعیت کانون وکلا و تشخص آن با خوانشی مدرن و امروزی یک اولویت است. به نظر می‌رسد باید بیش از همیشه با هم‌بستگی، انسجام و همتِ جامعه‌ی وکالت حول محور حقوق عمومی و بشر، کیان و مرجعیت کانون در راه اعتلای حقوق بشر متجلی ساخته شود. کانون آن‌گاه که شاخص و نماد جامعه‌ی مدنیِ نوگرا، بالیده و قوام‌یافته‌ی ایران متمدن باشد، سلسله‌جنبان و سررشته‌ی بالنده‌ی جنبش حقوق بشر ایران خواهد بود که در این باره کمیسون‌های حقوق بشر، آموزش،معاضدت و تسخیری کانون می‌توانند نقش بسزایی داشته باشند. کانون وکلا با بستن قرارداد با نهادیی چون سازمان محیطِ‌زیست، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد شهید و مشاوره‌های رایگان بی‌شمار به تهیدستان و وکالت معاضدتی و تسخیری به دنبال ایفای نقش حمایتی نيز در راستای گسترش و تقویت حقوق بشر است.

عشق، امید و ایمانِ وکلا، کارآموزان و نسل نوظهور کنشگران مدنی که جامه‌ی شریف وکالت بر تن دارند و در صحنه‌های دفاع از حقوق محیطِ‌زیست، حقوق کودک، شفافیت و آزادی بیان، دفاع از اقشار، اقلیت‌ها، تیره‌ها و گروه‌های خاص نقش‌آفرینی می‌کنند، همه درخشش امید و رویش را در دل‌ها آکنده می‌سازد؛ ما می‌توانیم در بحبوحه‌ی تحریم‌هاى ناجوانمردانه و وضعیت ناشي از آن ، با یک برنامه‌ریزی دقیق ضمن تعاملی نیکو با نهادهای حکمرانی، کانون‌های وکلای سراسر کشور را برای تحقق خیر عمومی همساز و همراه کنیم.

درک کنیم که امانت وکیل و کانون وکلا سنگین است.

از کولبر، گورخواب، کارتن‌خواب، کودک کار گرفته تا کنشگر مدنی، مدافع حقوق حیوانات و حتی پسرك و دخترک معصومی که پدرش زندانی فراموش‌شده‌ای است تا بیمار خاص و صعب العلاجی که بخاطر تحریم های ظالمانه از داروی حیات بخش محروم شده همه‌وهمه انتظار صیانت، امانت و نیک‌کرداری در سنگر و مسند حقوق بشر را دارند.

اينجانب ضمن ابراز مودت و ارادت نسبت به انسانی‌ترین چهره‌های این سرزمین، که بدون هیاهو و جنجال در برخورد مسئولانه با مصادیق نقض حقوق بشر داوطلبانه همت گماشته و از جان و باورشان مایه گذاشته، ایثار و هزینه کرده و بی‌جاه‌طلبی وجدان عمومی را نمایندگی کرده‌اند، به جامعه‌ی وکالت اعلام می‌کنم که بیاییم در کنار هم با شعار «همه با هم، قدم‌های بزرگ» برای اعتلای فرهنگ حقوق بشر گام برداریم. فرصت‌ها رفتنی است و خدمت‌ها ماندگار. کانون وکلا با حرکت به سوی تجلی نهاد مدنی در بنیاد خویش و گریز از سیاسی شدن به دنبال نقش‌آفرینی در تحقق جامعه‌ی مدنی و درخشش نام ملت بزرگ ایران در عرصه‌ی حقوق بشر است. به راستی ایران و ايرانيان همواره تاریخ خود را با مردم جهان، صلح،اميد و زندگی گره بسته اند.

به سروده آیینه‌دار عشق و دوستی، حضرت سعدی:

بنی آدم اعضای یک پیکرند / که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت دیگران بی‌غمی / نشاید که نامت نهند آدمی

روز جهاني حقوق بشر مبارك باد.

دکتر عیسی امینی – رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز”

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. همین مونده بود […] به اسم عیسی امینی مدافع حقوق بشر بشه اونم یه شبه؟!!!! جمع کن انصاف جامعه حقوقی این ….. خوب میشناسن اگه تو تازه کشفش کردی ! خخخخخخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا