گوگل طراحی جستجوگر سانسورشده برای چین را تکذیب کرد
ساندرا پیچای، مدیر عامل گوگل طراحی جستجوگری ویژه چین را رد کرد. ساندار پیچای به درخواست نمایندگان جمهوریخواه در جلسه پرسش و پاسخ کنگره آمریکا حاضر شده بود.
به نوشتهی دویچه وله موضعگیری ساندار پیچای در مورد طراحی جستجوگری سانسور شده برای چین در جلسه پرسش و پاسخ نمایندگان کنگره برخلاف انتظار کاملأ روشن بود. او گفت: «ما در حال حاضر برنامهای برای طراحی جستجوگری در چین نداریم.»
پیچای دسترسی به اطلاعات را یکی از بندهای اساسی حقوق بشر خواند و گفت :«به همین دلیل ما تلاش میکنیم در سراسر جهان امکان دسترسی به اطلاعات را فراهم کنیم.»
پیش از این موضعگیری گزارشهای جسته و گریختهای از آغاز فعالیت پروژهای به نام “”پرواز اژدها” در کنسرن گوگل منتشر شده بود که از قرار هدف آن طراحی جستجوگری برای چین بود که اطلاعات مشخصی را سانسور کرده و امکان پیگرد منتقدان حکومت چین را ممکن کند.
مدیر عامل گوگل در پاسخ به پرسشهای نمایندگان کنگره در مورد این پروژه اذعان کرد: «ما برای مدتی روی پروژهای کار میکردیم که در بخشی از آن بیش از ۱۰۰ کارمند گوگل فعالیت داشتند.»
گوگل از قرار این پروژه را در واکنش به اعتراض گسترده کاربران خود کنار گذاشته است. ساندار پیچای پیشتر در واکنش به اعتراض آنها گفته بود که بزرگترین وظیفه و هدف گوگل “اطلاعرسانی برای تمام مردم جهان است و این شرکت به دلایل سیاسی نمیخواهد هدف خود را فراموش کند”.
مدیر عامل گوگل با حضور در گنگره آمریکا در مجموع سه ساعت و نیم به پرسشهای نمایندگان کنگره پاسخ داد. نمایندگان جمهوریخواه به ارتباط واژههای “احمق” و “ترامپ” در موتور جستجوگر گوگل معترض بودند.
یکی از آنها لامارت اسمیت، نماینده جمهوریخواهان از شهر سن آنتونیو در ایالت تگزاس بود که در جلسه پرسش و پاسخ خطاب به مدیرعامل گوگل گفت: «این اتفاقی نیست بلکه بخشی از الگوریتم است. کسانی که این الگوریتمها را مینویسند، نتیجهای که دلخواهشان است کسب میکنند آن هم با اجازه مدیریت گوگل.»
مدیرعامل گوگل در پاسخ گفت: «ما کلیدواژه جستجو را دریافت میکنیم، آن را با صفحههای اینترنتی تطبیق میدهیم و بر مبنای 200 عامل برای آن رتبهای تعیین میکنیم. عواملی چون مرتبط بودن، جدید بودن، محبوبیت، چگونگی استفاده دیگران از آن واژه و… و در هر لحظه و بر مبنای این عوامل سعی میکنیم رتبهبندی مناسبی داشته باشیم و بهترین نتایج را برای آن کلیدواژه پیدا کنیم.» او تأکید کرد که در این جستجو دخالت انسانی وجود ندارد.
نمایندگان جمهوریخواه تأکید داشتند که وقتی کارمندان گوگل علیه دونالد ترامپ هستند، مخالفت خود را در محصولاتشان نشان میدهند. آنها گوگل را متهم کردند که سیاستهای محافظهکاران را سرکوب میکند.
مدیر عامل گوگل در پاسخ به آنها گفت که کنسرن او موضعسیاسی ندارد و افزود: «حق آزادی بیان برای۹۰ هزار کارمند گوگل محفوظ است. »
انتهای پیام