خرید تور نوروزی

امنیت مثل محیط زیست و بهداشت، کالای عمومی است

وزیر امور خارجه درباره تشکیل کمیته نظارت بر برجام گفت: تشکیل این کمیته به عهده شورای عالی امنیت ملی است و وزارت خارجه به عنوان عضو این شورا حضور دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد جواد ظریف در حاشیه همایش «روز جهانی مقابله با آثار جنگ در محیط زیست» در جمع خبرنگاران افزود: رئیس جمهور و سایر اعضای شورای عالی امنیت ملی در آینده نزدیک این کار را انجام خواهند داد، فعلاً مشغول پیگیری دستورات مقام معظم رهبری برای اجرایی شدن برجام هستیم که در این زمینه مذاکرات ما در اجلاسی که در حاشیه نشست وین برگزار شد، شکل گرفت و هنوز هم ادامه دارد.

وی با اشاره به کمیته حقیقت یاب درباره فاجعه «منا» گفت: مشغول جمع آوری مستندات در این زمینه هستیم و تأکید کردیم که در این زمینه باید بررسی‌هایی صورت گیرد، اینکه مشخص شود چه اتفاقی افتاده است و حقوق جانباختگان و خانواده های آنها حفظ شود و هم اینکه پیگیری ما ادامه دارد.

ظریف افزود: متأسفانه دولت عربستان همکاری کافی در این زمینه نداشته و ما با کشورهای دیگر مشغول مذاکره هستیم که ببینیم چه اقدامی می توانیم در این زمینه انجام دهیم.

رعایت نکردن مقررات جنگی درباره محیط زیست نگرانی جامعه بین المللی را در پی دارد

وزیر امور خارجه گفت: تاثیرات مخرب جنگ در محیط زیست موضوعی است که هم منطقه و هم جامعه بین المللی با آن روبرو هستند و خطرات جنگ و رعایت نکردن مقررات جنگی درباره محیط زیست نگرانی جامعه بین المللی را در پی دارد.

ظریف در همایش روز جهانی آثار مخرب جنگ در محیط زیست با بیان اینکه در 30 سال گذشته شاهد جنگ هایی در منطقه بودیم که تاثیرات آنها بر محیط زیست غیر قابل انکار است، افزود: حملات صدام در جنگ خلیج فارس ، جنگ نفتکش ها و جنگ دوم خلیج فارس  توجه جامعه بین الملل را به خود جلب کرده به گونه ای که در سال 2001 دولت کویت پیشنهاد نام گذاری روز جهانی آثار مخرب جنگ در محیط زیست را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کرد.

ظریف ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در بحث حقوق جنگ در تعالیم اسلامی به آن پرداخته شده آثار جنگ بر محیط زیست و ممنوعیت استفاده از ابزارهایی است که در جنگ می تواند محیط زیست را متاثر کند.

وزیر امور خارجه گفت: آنچه که در صحبت بزرگان ما در ممنوعیت استفاده از از سلاح های کشتار جمعی، سلاح های شیمیایی و هسته ای آمده به خاطر این است که باعث از بین رفتن آب ، قطع درختان و آسیب به محیط زیست می شود و این برای ما مسلمانان یک افتخار است که موضوع حقوق قوانین جنگ، هزار و 400 سال پیش در تعالیم دستورات و سیره پیامبر گرامی اسلامی نمایان بوده است.

وی با اشاره به جریان های افراط گری که به نام اسلام خطر می آفرینند، افزود: جامعه بین الملل باید به این موضوع توجه کند که اسلامی که این میزان به حفظ محیط زیست و حقوق حیوانات و انسان ها توجه کرده نمی گذارد یک انسان زنده زنده سوزانده شود و فجایایی به نام اسلام رقم بخورد.

وزیر امور خارجه به ضرورت فکر کردن و برنامه ریزی پارادایم متفاوت برای صلح و محیط زیست اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم محیط زیست کشور خود را به قیمت تخریب محیط زیست دیگران حفظ کنیم همه به شما می خندند چون در دنیای جهانی شده آثار بی توجهی به محیط زیست آثار جهانی است  و دولت ها نمی توانند به قیمت خسارت به دیگران به خود منفعت برسانند.

ظریف افزود: امنیت مثل محیط زیست خطرات ، نگرانی ها و تهدیدات مشترک دارد که اگر ما بتوانیم این پارادایم را بپذیریم و باور کنیم محیط زیست خود را به قیمت تخریب محیط زیست دیگران به دست نیاوریم برای امنیت هم همین را می پذیریم.

وی افزود: باید بپذیرید سرمایه گذاری بر گروه های تروریستی، افراطی و رژیم صهیونیستی نه تنها برای دیگر کشورها خطر ایجاد می کند برای خود این سرمایه گذاران نیز خطر ایجاد می کند.

وی گفت: دنیا بپذیرد که نمی تواند با حمایت از گروه های تروریستی هر چند کوتاه مدت، منابعی برای خود کسب کند.

ظریف افزود: تنها زمانی برای یک کشور صلح و محیط زیست سالم داریم که برای همگان داشته باشیم این حوزه رقابت نیست، همکاری و منفعت است.

وی گفت: به جای شعار جهانی سازی و جهانی شدن باید واقعیت آن را بپذیریم امنیت مثل محیط زیست و بهداشت، کالای عمومی است.

وزیر امور خارجه افزود: اگر امروز و هر روز دیگر به خاطر محیط زیست دور هم جمع می شویم و به خود جرات می دهیم در مورد این مسئله فکر کنیم  که نیاز به یک منظومه فکری داریم، می توانیم به جهان با ثبات تر فکر کنیم.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا