خرید تور نوروزی

اشکالات حقوقى اطلاعیه اخیر شوراى نگهبان

سایت جماران در یادداشتی به قلم حجت الاسلام و المسلمین موسوی نوشت:

روز پنجشنبه شوراى محترم نگهبان در اطلاعیه اى از کسانى که باید در امتحان این شورا حاضر شوند پرده برداشت.

بیانیه شوراى نگهبان بدین شرح است:
کلیه کسانی که برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده‌اند به جز آنان که ذیلاً ذکر می شود باید در آزمون علمی شرکت کنند.
1. اعضای فعلی مجلس خبرگان رهبری.
2. کسانی که در گذشته در آزمون خبرگان که از طرف شورای نگهبان برگزار شده شرکت کرده و از نظر علمی تأیید شده اند.
3. کسانی که در آزمون 15 شهریور 1394 شرکت کرده‌اند اعم از آنان که تأیید شده‌اند یا خیر.

به نظر مى رسد که اشکالاتى بر این بیانیه وارد است که بعید است شوراى نگهبان ملتزم بدان شود:

١- بسیارى از بزرگانى که قبلاً در خبرگان عضو بوده اند در امتحان شرکت نکرده اند؛ به طور مشخص حضرت آیت الله ابراهیم امینی که سالها عضو مجلس خبرگان بوده اند هیچ گاه در امتحان شرکت نکرده اند. بنابر این با توجه به بیانیه شوراى نگهبان از آنجا که: الف: ایشان نماینده فعلى خبرگان نیستند، ب: در دوره هاى قبل هم در امتحان شرکت نکرده اند، ج: در امتحان شهریور ماه هم شرکت نکرده اند؛ لازم است در امتحان شوراى نگهبان شرکت گنند.
حال آیا شوراى نگهبان مى خواهد ایشان را هم به امتحان دعوت کند؟

٢- سیره شوراى نگهبان در دوره هاى گذشته این بوده که امتحان را صرفاً از کسانى مى گرفته که هیچ راه دیگرى براى احراز صلاحیتشان وجود نداشته و این سیره طبق گفته آیت الله مؤمن در این دوره نیز جارى بوده است.

آیت الله مؤمن در مصاحبه اى که چند هفته پیش داشتند تصریح کردند:
«کسی که … در حوزه تدریس می‌کند، نوارهای جلسات درس او نیز موجود است، خوب هم درس می‌دهد، ملا است و در مسائل سیاسی هم اظهارنظر کرده و مواضعش روشن است؛ این فرد هم نیازی به امتحان اجتهاد ندارد».

این گفته به صراحت با بیانیه ی جدید تناقض دارد.

نکته قابل توجه این است که این سیره در دوره هاى گذشته به قدرى قوى بوده که تقریبا هیچ یک از اعضای ادوار گذشته مجلس خبرگان در امتحان شرکت نکرده اند. از آن زمره مى توان با اسامى زیر اشاره کرد: آیات هاشمى رفسنجانی، یزدى، جنتى، مومن، شاهرودى، مشکینى، منتظرى، امینى، موسوى اردبیلى، جوادى آملی، فاضل لنکرانى، سید احمد خمینى، راستى کاشانى، ملکوتى، صانعى، موسوى خوینى، رى شهرى و…

به نظر مى رسد که بیانیه اخیر شورای نگهبان از نظر حقوقى دقیق نیست و باید منتظر بود که در روزهاى آینده مورد باز بینى قرار گیرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. راستش سوالی برای حقیرو بعضی از دوستان ایجادشدکه پاسخ به ان مایه سپاسگذاری است در کشور ما مرسوم بود وهست که اگرچند نفر از ایات عظام ویامجتهدین مسلم بر مجتهد بودن عالمی صحه میگذاشتند ان بزرگوار مجتهد محسوب میشد مسئله ای که امروز مطرح است اینکه چگونه ممکنه فقهای محترم شورای نگهبان هر کدامشان این حق رابرای خود قائل باشند که اکر کسی را مجتهد تشخیص دادند کافی است اما تائید چند تن از مجتهدین مسلم وفقها بر مجتهد بودن عالمی ملاک نیست برفرض قانون چنین حقی را برای فقهای محترم شورای نگهبان قائل شده باشد ایا ما قرار است عرف ورسوم پسندیده خودمان را کنار بگزاریم ایا فردا روزی که نیاز به معرفی مراجع معظم بود باید گفت چون مرجعیت به اقبال مقلد است وقانون دران دخالتی ندارد پس مثلا معرفی مرجع توسط جامعه مدرسین قابل اتکا واعتنا نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا