خرید تور نوروزی

تحلیل زیدآبادی از خروج نظامیان آمریکا از سوریه

احمد زیدآبادی در یادداشتی تلگرامی نوشت:

“دونالد ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی خود چندین بار رؤسای جمهور قبل از خود را متهم کرد که با علنی کردن سیاست‌ها و برنامه‌های عملیاتی خود در مناطق مختلف جهان، عملاً دشمنان و رقیبان آمریکا را برای خنثی‌سازی و یا مقابله با آن برنامه‌ها هشیار کرده‌اند.

معنای سخن ترامپ این بود که آمریکا باید برنامه‌های خود را به صورتی مخفیانه و پنهان پیش ببرد تا طرف مقابل، از آنها مطلع نشده و خود را پیشاپیش برای رویارویی آماده نکند.

واقعیت این است که دولت ترامپ در مخفی‌کاری تا بدانجا پیش رفته است که حتی متحدان نزدیک و اعضای بلندپایۀ کنگره نیز از رفتارش غافلگیر می‌شوند. البته رسانه‌ها بعضاً رفتارهای غافلگیرانۀ ترامپ را به تصمیم‌های آنی و بدون مطالعۀ او به دلیل شخصیت خودشیفته و مذبذب‌اش نسبت می‌دهند، اما به نظر نمی‌رسد که چنین برداشتی از رفتار کاخ سفید چندان با واقعیت منطبق باشد.

برای نمونه، مخفی کاری خارق‌العادۀ دولت ترامپ در روند تهیه و تدوین “معاملۀ قرن” واقعاً حیرت‌انگیز است. هنوز رهبران کنگره، متحدان اروپایی و حتی طرف‌های دینفع در این مورد یعنی اسرائیل و دولت خودگردان فلسطین و دیگر کشورهای عرب، کمترین اطلاعی از مفاد طرح موسوم به معاملۀ قرن ندارند و تمام حدس و گمان‌های آنها در این باره نیز از طرف کاخ سفید تکذیب شده است.

اعلام ناگهانی خروج نیروهای آمریکا از سوریه تا صد روز آینده نیز به نظرم نوعی منطق پنهانکاری در خود نهفته دارد که ناظران سیاسی آن را درک نمی‌کنند. در حال حاضر اسرائیل و برخی از کشورهای عرب خاورمیانه مصرانه خواهان تداوم حضور نیروهای آمریکا در سوریه‌اند؛ ترامپ اما بی‌توجه به اصرار آنها تصمیم به خروج سربازان آمریکا از آن کشور گرفته است.

آمریکا حدود 2 هزار نیرو در سوریه دارد. این نیروها نه به صورت روزانه متحمل تلفاتی می‌شوند که افکار عمومی مردم آمریکا را برای بازگشت‌شان به خاک ایالات متحده تحریک کند و نه نگهداری آنها چندان پرهزینه است که بر دوش بودجۀ پنتاگون سنگینی کند. با این حساب ترامپ به چه علت تصمیم به خروج آنها از خاک سوریه گرفته است؟

به نظرم دولت ترامپ در این مورد، با روسیه و ترکیه و احتمالاً دولت بشار اسد به توافقی پنهان دست یافته است. روس‌ها از مدت‌ها پیش، از ضرورت خروج نیروهای خارجی از سوریه سخن می‌گویند و نیروهای ایران را هم از این قاعده مستثنی نمی‌کنند. بدین ترتیب، آیا خروج ارتش آمریکا از سوریه زمینه‌سازی برای تسهیل مسیر خروج نظامیان ایران از سوریه از طریق هماهنگی با روسیه و ترکیه و دولت بشار اسد است؟

به گمانم در صد روزی که آمریکا برای خروج نظامیان خود از سوریه تعیین کرده است، خاورمیانه شاهد تحولات بی‌سابقه‌ای باشد. برخی از محافل داخلی ایران در صددند این تحولات را به صورتی معکوس تحلیل کنند و در چشم تصمیم گیران کشور خاکستر بپاشند. به نظرم وزارت خارجه در پیشگیری از این اتفاق می‌تواند نقش مثبتی بازی کند.”

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. ما که از مناسبات قدرت سر رشته ای نداریم همین که سعی کنم آزاری به جنبده ای نرسانم وظیفه شرعی و اخلاقی و انسانیم را بجا آورده ام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا