خرید تور نوروزی

بیژن عبدالکریمی: رشد مقالات نشان دهنده رشد علمی نیست

بیژن عبدالکریمی معتقد است: وقتی رشد مقالات علمی خود را در حوزه های دیگر نشان نمی دهد معلوم می شود که این رشد واقعی نبوده است و رشد مقالات تابع یک فرهنگ غلط دیوان سالاری ایران است.

بیژن عبدالکریمی در گفتگو با ایرنا گفت: رشد در حوزه های علمی و مسائل فرهنگی یک امر ارگانیک است و مکانیکی نمی شود با این مسائل برخورد کرد. بنابراین رشد علمی خودش را باید در همه زمینه ها نشان بدهد. حداقل در زمینه علوم انسانی این نسبت باید برقرار باشد.

استاد فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی با ذکر این نکته که ما نه تنها رشد علمی نکرده ایم بلکه با افت فرهنگی هم مواجه شده ایم گفت: توجه به مقالات(isi) بخاطر حاکم شدن یک روحیه خاص در برخی اساتید دانشگاه ها است. اتفاقا کسانی که در دانشگاه ها کمتر به تولید علمی می پردازند و بیشتر مسئله حقوق، پایه و ترفیع را دارند وارد این چرخه می شوند. اما افرادی که اصالت بیشتری دارند و به خلاقیت و تولید علم می اندیشند کمتر وارد این بازی ها می شوند و وقت خود را برای این امور اداری و بروکراتیک صرف نمی کنند.

وی اظهار کرد: بحث مقاله نویسی در ایران بیشتر تابع یک فرهنگ فشل بروکراتیک و دیوانی است.

عبدالکریمی در مورد چرایی رواج یافتن تقلب علمی در ایران هم اظهار کرد: رواج تقلب علمی هم به خاطر همان مسئله ای است که مقاله نویسی ما با آن مواجه است. در واقع ما با همه مسائل مواجه صوری داریم و این مواجه مکانیکی و مهندسی نه مواجه انسانی و ارگانیک نمی تواند این مشکلات را حل کند. در واقع وقتی ملاک ارزیابی معیار های صوری قرا بگیرد قطعا خیلی ها هم به این سمت گرایش پیدا خواهند کرد.

این پژوهشگر مسائل فلسفی در مورد چرایی کم رنگ بودن جدال ها فکری در سطح دانشگاه های ایران هم گفت: بخشی از این مسئله امر جهانی است. در سراسر جهان به دلایل تغییرات پارادایمی خاصی که اتفاق افتاده است فرهنگ دیگر اصالت ندارد بلکه فرهنگ تبدیل به یک ابزار برای بهره برداری بیشتر از محصولاتی که در دنیا تولید می شود شده است.

وی ادامه داد: در سراسر دنیا بشر به دهن گشادی برای مصرف تبدیل شده است در چنین جهانی خیلی فرهنگ ، آگاهی و حقیقت جویی اهمیتی نخواهد داشت بلکه همه این عناصر تبدیل به ابزاری خواهند شد که فرد موقعیت اجتماعی خودش ا تعریف کند و جایگاهی پیدا کند تا زندگی خود را سامان بخشد. در این جهان آن چیزی که موضوعیت دارد خود زندگی است و فرهنگ برای کسی الویت دارد که خواهان فراروی خودش است یعنی به دنببال ارتقاء دادن خود است و ین دغدغه افراد بسیار کمی در جهان است.

عبدالکریمی در پاسخ به این سوال که آیا از اینکه وارد کار علمی شده است و در حوزه های دیگر به فعالیت نپرداخته است پیشیمان است گفت: به هیچ وجه، بحثی که من در مقایسه بین خودم و آقای علی دایی مطرح کردم یک نقد اجتماعی بود و گرنه هیچ امری نمی تواند جایگزین جستجوی حقیقت و فهم و درک مسائل شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا