ابوالحسن نواب: پاپ فرانسیس اجازه نداد کلیسا ابزار سیاسیون باقی بماند
| در فصل افول دینداری آمده بود اما از مردم خرده نگرفت |
موسس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: پاپ فرانسیس مردم را در عصر افول دینداری مقصر نمیدانست و آنها را ملامت نمیکرد.
سیدابوالحسن نواب با اشاره به مواجههی پاپ فقید با یک دختر نوجوان تنفروش گفت: پاپ فرانسیس گفت که «این من هستم که تو را به تن فروشی وا داشتم و این کمکاری ما روحانیون است که موجب شده تو تنفروشی کنی» و از آن دختر عذرخواهی کرد.
آقای نواب که در آغاز سال نوی میلادی با پاپ دیدار داشت به بهانهی درگذشت او در گفتگویی با انصاف نیوز دربارهی شخصیت او چند کلامی صحبت کرد.
او به تلاشهای پاپ فرانسیس برای ارتباط با جامعهی مسلمانان و به خصوص شیعیان و نیز دیدارش با آیتالله سیستانی اشاره کرد.
آقای نواب از تلاش پاپ برای جدا کردن کلیسای کاتولیک از سلطهی سیاسیون نیز گفت.
به گفتهی این چهرهی میانهرو هرچند زمانهی پاپ، زمانهی افول دینداری بود اما او در این باره از مردم گلایه نمیکرد.
پاپ فرانسیس یک پدیده بود
سیدابوالحسن نواب در گفتوگویی با انصاف نیوز دربارهی رهبر مسیحیان کاتولیک جهان گفت: پاپ فرانسیس در تاریخ کلیسای کاتولیک یک پدیدهی کاملا جدید بود. او به معنای کامل خودساخته، انسان و مردمدار بود.
نواب دربارهی مواجههای که پاپ با مردم عادی داشت به رفتار او با یک دختر تنفروش فیلیپینی اشاره کرد و گفت: مثالهای برجستهای در زندگی پاپ از مردمداریاش وجود دارد. همانطور که میدانید فیلیپین یکی از بزرگترین کشورهای کاتولیک در آسیاست. یکبار که پاپ به آنجا رفته بود و میخواست صحبت کند دختر نوجوان ۱۲ سالهای خودش را به او رساند و گفت چرا من باید برای امرار معاش خودم تن فروشی کنم؟!
او ادامه داد: پاپ پس از این صحبت حالش بد شد. وقتی به دانشگاه آمد گفت من اصلا برنامهام به هم خورده است. سخنرانیاش را تغییر داد و گفت که من میخواهم جواب این دختر را بدهم. پاپ فرانسیس گفت که «این من هستم که تو را به تن فروشی وا داشتم و این کم کاری ما روحانیون است که موجب شده تو تن فروشی کنی!» خلاصه تمام خطابها را به سمت خودش گفت و مفصلا از آن دختر فیلیپینی عذرخواهی کرد.
پاپ بین ادیان، مذاهب و انسانها فرقی نمیگذاشت
نواب از رفتار خلاف سنت پاپ یعنی شستشو و بوسیدن پای چند زندانی با ادیان مختلف نیز گفت: این شکل اتفاقات بسیار در زندگیاش رخ میداد که مثلا پای زندانی مسلمان را بشوید یا دست مسلمانی که در کنار من نشسته بود را بوسید و دهها مثالی که نشان میدهد پاپ اصلا بین ادیان و مذاهب و انسانها فرقی نمیگذاشت.
پاپ مردم را در عصر افول دینداری مقصر نمیدانست
موسس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه پاپ فرانسیس مردم را در عصر افول دینداری مقصر نمیدانست و آنها را ملامت نمیکرد، گفت: او در فصلی ظهور کرده بود که فصل تضعیف دینداری بود اما بخاطر تضعیف دینداری به مردم حمله نکرد و با مردم درگیر نشد. پاپ فرانسیس به سنت کلیسای قرون وسطی، مردم را مورد حمله قرار نداد بلکه تشکیلات پاپ و کلیسا و کمکاری روحانیون را مورد توجه قرار داد.
حجت الاسلام و المسلمین نواب با اشاره به شیوهی زندگی پاپ فرانسیس گفت: اگر از برجستگی شخصی پاپ بخواهم بگویم باید به فوقالعاده ساده زیست بودن او اشاره کنم. او تمام تشریفات کلیسا را کنار زد.
دیدار با آیتالله سیستانی نماد برجستهی زندگی پاپ بود
این چهرهی شاخص جریان میانهرو دربارهی تلاش پاپ برای ارتباط برقرار کردن با جهان اسلام و حمایت او از غزه گفت: پاپ تا جایی که میتوانست روابط خود را با همهی انسانها خصوصا مسلمانان و به ویژه شیعیان تقویت کرد. دیدار با آیتالله سیستانی یکی از نمادهای برجستهی زندگی پاپ فرانسیس بود.
پاپ اجازه نداد کلیسا ابزاری در دست قدرتمندان باشد
او ادامه داد: پاپ فرانسیس در روابط با جهان اسلام بسیار موثر بود. او تلاشهای زیادی کرد که در دنیای اسلام با دنیای مسیحیت هماهنگی ایجاد کند. پاپ فقط 60 بار در یک سال گذشته از غزه دفاع کرده بود.
نواب در پایان در مورد تاثیر پاپ بر دنیای سیاست نیز گفت: او در حدودی که نفوذ داشت در سیاست هم تاثیر داشت. پاپ فرانسیس تشکیلات تحت نظر خود را از استعمار سیاسیون نجات داد. اینکه اجازه نداد کلیسا ابزاری در دست قدرتمندان باشد بزرگترین گام پاپ فرانسیس بود.
انتهای پیام